Ontwikkelaar Haunted Chocolatier deelt info

  • Nieuws

  • 31 okt 21 om 17:10

  • Rik

  • 0

ConcernedApe, het eenmansteam achter het geprezen Stardew Valley, heeft in een blogpost nieuwe informatie gedeeld over de ontwikkeling van zijn nieuwe game Haunted Chocolatier.

In de blogpost laat hij weten dat hij al meer dan een jaar bezig is met het nieuwe project en hij ervan genoot om eindelijk de reacties te kunnen zien. ConcernedApe schreef verder dat hij zich, net zoals bij de ontwikkeling van Stardew Valley, niet teveel in de kaarten wil laten kijken. Hij gelooft erin dat spelers meer plezier aan de game zullen beleven als ze niet alles al van te voren weten.

Het onderdeel van Haunted Chocolatier wat ConcernedApe in deze blogpost uitlichtte is de combat. Hij verzekert de fans dat hij niet simpelweg de combat uit Stardew Valley heeft genomen en deze in Haunted Chocolatier heeft geplakt: zowel de code als de animaties zijn speciaal voor Haunted Chocolatier gemaakt. Een groot verschil met Stardew Valley is de toevoeging van een schild. Een goed getimede block zal je tegenstander stunnen, waardoor de speler kan toeslaan. Het is niet nodig om te blocken, spelers die goed genoeg zijn kunnen ook puur voor de aanval gaan. Deze manier van vechten is riskanter maar wel veel sneller.

De combat is aangepast sinds de reveal trailer.

Haunted Chocolatier zal pas uitkomen wanneer ConcernedApe er helemaal tevreden mee is. Sterker nog, als hij dat punt nooit bereikt zegt hij de game niet uit te zullen brengen. Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken, ConcernedApe is ervan overtuigd dat hij de game naar zijn visie kan afmaken. Haunted Chocolatier is al helemaal uitgewerkt in zijn hoofd dus ‘het enige’ wat hem nog rest, is de uitvoering. Er zijn nieuwe blogposts aangekondigd over de ontwikkeling van Haunted Chocolatier, maar ook daarvoor geldt: ze komen pas uit als ConcernedApe er klaar voor is.

Wanneer denk jij dat we Haunted Chocolatier kunnen spelen? Doe je voorspellingen in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eerste online event van Endless Ocean is volgende week

0

Nieuws Eerste online event Endless Ocean Luminous start volgende week

03-05-2024

1

Erik

Camera was bijna geen onderdeel van Project Zero-games

0

Nieuws Camera was bijna geen onderdeel van Project Zero-games

31-10-2021

1

Rik

Vrolijke lanceertrailers voor heruitgaven klassieke Cotton-schietspellen

0

Media Vrolijke lanceertrailers voor heruitgaven klassieke Cotton-schietspellen

31-10-2021

0

Jeroen

Reageer als eerste!