Nintendo wil Switch 2-scalpers voorkomen door 'genoeg hardware te maken'

  • Nieuws

  • 1 jul 24 om 16:06

  • Rik

  • 2

Nintendo is niet bang dat scalpers hun slag kunnen slaan bij de lancering van Nintendo’s volgende hardware-systeem (de ‘Switch 2’). Dit blijkt uit de verslagen van de meest recente aandeelhoudersvergadering.

‘Scalpers’ kopen schaarse producten met grote vraag op om deze vervolgens voor woekerprijzen door te verkopen. Een paar jaar geleden sloegen scalpers nog massaal hun slag bij de release van de Playstation 5. Door productietekorten en grote vraag bij de fans konden zelfverklaarde ‘slimme handelaren’ de console vaak voor honderden euro’s meer doorverkopen dan zij er zelf voor hadden betaald. Producenten zijn over het algemeen niet blij met scalpers, aangezien dit de reputatie van hun product of merknaam schaadt.

Volgens meneer Furukawa hoeven we ons geen zorgen te maken over Switch 2-tekorten.

Onlangs bevestigde Nintendo dat zij hun volgende generatie hardware (de ‘Switch 2’) binnen een jaar zullen onthullen. Daarom kreeg Nintendo tijdens de recente aandeelhoudersvergadering dan ook de vraag hoe zij van plan zijn om te gaan met het scalper-probleem. Nintendo-directeur Furukawa gaf aan dat Nintendo voornamelijk zal inzetten op de productie van ‘voldoende’ hardware. Scalpers kunnen hun woekerprijzen immers alleen vragen als er te weinig voorraad aanwezig is bij de reguliere verkoopkanalen. Ook gaf Furukawa aan dat Nintendo ‘andere maatregelen binnen de reikwijdte van de wet’ aan het voorbereiden is om het scalpers zo moeilijk mogelijk te maken.

Zou jij bereid zijn om een scalper meer geld te betalen dan de adviesprijs voor een Switch 2? En zo ja, hoe veel? Laat het ons weten in de comments!

Bron: vertaling via nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Pokémon Unite viert derde verjaardag met toevoeging Ho-Oh

0

Nieuws Pokémon Unite viert derde verjaardag met toevoeging Ho-Oh

19-07-2024

2

Rik

Sea of Stars krijgt een officieel artbook

1

Nieuws Sea of Stars krijgt een officieel artbook

01-07-2024

1

Thijmen

Nintendo toont Echoes uit Zelda: Echoes of Wisdom in afbeelding

0

Nieuws Nintendo toont Echoes uit Zelda: Echoes of Wisdom in afbeelding

01-07-2024

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

Monokuma

1 jul 24 om 16:30

#13928‍

841 XP | 143 comments

Ik kan waarderen dat ze hierin actie willen nemen, maar ik betwijfel hoe effectief dit gaat zijn. Altijd als ik bedrijven dit hoor zeggen, dan is het effect niet of nauwelijks beter dan bij geen actie.

Maar desondanks zou ik scalpers geen cent geven. Het zijn denk ik de meest onproductieve mensen bedenkelijk. Het doorverkopen vereist geen bijzondere vaardigheden en zit consument, winkel en fabrikant in de weg. Om die reden moeten ze niks verdienen. Ik heb nog liever niks dan iets waar ik te veel voor heb moeten betalen.

Yosher

1 jul 24 om 21:09

#13929‍

6031 XP | 1119 comments

Ik hoop dat het ze lukt. Scalpers zijn echt parasieten die ik wel de nek om kan draaien. Vaak kopen ze gewoon toffe collector's editions op of weet ik wat en zetten ze voor weet ik veel hoeveel op marktplaats of ebay. En dan zijn deze producten nog niet eens een uur geleden aangekondigd, dan staat in ieder geval ebay er al vol mee. 

Nee, dat soort volk wordt ik niet vrolijk van. Maar ik weiger ook maar één cent aan dat soort irritaties uit te geven. Ze stikken er maar in. Een paar euro meer vind ik prima, maar dit soort tuig wil gewoon meerdere malen de hoofdprijs. Dikke doei hè!

Ik hoop echt dat er eens iets aan gedaan wordt op een of andere manier. Maar dat zal al vanuit plaatsen als ebay zelf moeten komen denk ik, en die hebben er niks om. Of ze kunnen er gewoon weinig tegen doen. Ik weet het niet. Hoe dan ook het is vreselijk irritant. 

Eerlijk gezegd heb ik het aan het begin van de amiibo periode ook geprobeerd, toen ik pas van deze praktijk hoorde en het eens wilde proberen. Maar ik kon er niet mee doorgaan omdat ik wel al wist hoe frustrerend het was om zo'n prijzen te moeten betalen. Heb de amiibo die ik daarvoor toen had gekocht zodanig óf voor normale verkoop prijs doorverkocht, óf gewoon weggegeven. Ik wil dat mijn mede gamers niet aandoen! Het leven is verdorie al duur genoeg. Hoeven we het elkaar echt niet NOG duurder te maken.