Nintendo Switch-opvolger is naar verluidt backwards compatible

  • Nieuws

  • 5 sep 24 om 10:12

  • Erik

  • 5

De opvolger van de Nintendo Switch lijkt backwards compatible te zijn. Dit claimt industrie-insider Nate the Hate.

“Het heeft de mogelijkheid om games van een vorig systeem te spelen”, schrijft hij in een reactie op Reddit, verwijzend naar de nieuwe console van Nintendo.

Dit zou betekenen dat je al gekochte games blijven werken op de Nintendo Switch 2, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de PlayStation 4 en 5.

Nate the Hate onderschrijft eerdere geruchten van PH Brazil en accessoiremaker Mobapad. Toen werd gezegd dat zowel fysieke als digitale games ondersteund zouden worden en zelfs voorgaande Switch-controllers blijven werken.

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch-opvolger is naar verluid backwards compatible

Het zou zomaar kunnen dat Breath of the Wild ook speelbaar is op de Switch 2.

Hoewel Nintendo nog geen bevestiging heeft gegeven over dit onderwerp, hinten ze er wel naar.

Zo verzekeren ze aandeelhouders ervan dat je Nintendo Account (en hiermee al je informatie) overdraagbaar is naar het nieuwe systeem. Ook gaan er geruchten dat ze tijdens de Gamescom in 2023 een 4K-versie lieten zien van Breath of the Wild.

Het is niet de eerste keer dat Nate the Hate zich uitlaat over de Nintendo Switch-opvolger. Hij gaf eerder ook al potentiële informatie over de specificaties van het systeem en is over het algemeen betrouwbaar.

Ditmaal reageerde hij op het gerucht dat er deze maand mogelijk Nintendo Switch 2-nieuws aankomt, gezien hogere uitgaven van een productiebedrijf waar Nintendo mee samenwerkt.

Met de grote populariteit van de Switch, zou Nintendo zich ook wel een beetje in de vingers snijden als deze functie niet toegevoegd wordt. Wat denk jij: zit er waarheid in dit gerucht?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven – Net dat tikkeltje anders

1

Hands-on Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven - Net dat tikkeltje anders

05-09-2024

3

Daan

Hoofdafbeelding bij Analisten verwachten nieuws over Nintendo Switch 2 deze maand

2

Nieuws Analisten verwachten nieuws over Nintendo Switch 2 deze maand

05-09-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 5

Selan

5 sep 24 om 12:51

#14326‍

2996 XP | 552 comments

Eerst zien dan geloven. Dit is zo'n gerucht dat heel vanzelfsprekend is, dus het zal vast wel waar zijn. Maar - we zien wel waar Nintendo mee komt.

Fl@ppy

5 sep 24 om 13:04

#14327‍

3254 XP | 632 comments

Als hij niet bwc is kan het voor veel mensen nog wel een twijfelgeval zijn of ze hem bij launch kopen. Nintendo moet hiervoor wel een fors goede launch line-up hebben. 

Hopelijk zorgt de console mocht hij bwc zijn ook voor verbeteringen van oude games. Dan wordt het toch nog aantrekkelijk om een oud spel weer op te pakken en het zorgt er ook voor dat Nintendo hun oude games zou kunnen blijven doorverkopen met een nieuw sausje.

rob1N

5 sep 24 om 18:38

#14331‍

5892 XP | 1137 comments

Dat zou dan ook grotendeels betekenen dat we geen remasters krijgen van Switchgames. Sowieso omdat ze nog te recent zijn maar ook omdat mensen die games nog hebben. Hopelijk betekent dit dus meer nieuwe games en niet weer allemaal van die HD-remake crap.

Robin

7 sep 24 om 23:23

#14348‍

3512 XP | 523 comments

Ik hoop op meer HD-crap van GameCube titels e.d.  Maar goede remakes zijn zeker welkom. Natuurlijk met een mooie mix aan nieuwe games. 

Wonderboy

6 sep 24 om 13:00

#14337‍

128 XP | 24 comments

Lijkt me toch een no-brainer. Wii was compatible met GameCube, Wii U met Wii, 3DS met DS, DS met GBA..De uitzonderingen waren de systemen die discs of carts gebruikten, waar de voorganger die niet gebruikte. En ik zie de Switch 2 geen discs gebruiken...

Ik kijk er nu al naar uit om bij launch €19,99 te betalen voor 4k updates voor Breath of the Wild en Mario Kart 8 superdeluxe...