Nintendo stopt New Nintendo 3DS-reparaties in Japan

  • Nieuws

  • 31 aug 24 om 13:53

  • Rik

  • 0

Nintendo heeft aangekondigd dat ze per 28 augustus 2024 geen New Nintendo 3DS-reparaties meer zullen aannemen in Japan.

De reden voor het stopzetten van reparatieverzoeken is heel simpel: de technische dienst heeft hun voorraad aan reserve-onderdelen volledig opgemaakt. Voor de 2DS en (reguliere) 3DS XL heeft de Japanse technische dienst van Nintendo nog wel een voorraadje reserve-onderdelen liggen. Het bedrijf blijft reparaties uitvoeren op deze leden van de 3DS-familie totdat ook daar geen mogelijkheid meer toe is. Afgelopen juli konden we al berichtten dat ook de reparaties van de Wii U werden stopgezet, ook voor die console raakten de onderdelen op.

Het lijkt erop dat de reparatie-stop voor New Nintendo 3DS niet alleen voor Japan, maar voor meerdere regio’s geldt. Op moment van schrijven kun je op het Nederlandse reparatie-aanvraagformulier nog wel kiezen voor de New Nintendo 3DS (XL). Het is niet bekend of dit betekent dat er in Europa nog wel reserve-onderdelen beschikbaar zijn of dat Nintendo Nederland haar formulieren nog moet updaten.

Uitfasering

Het stopzetten van de reparaties lijkt de laatste stap in het ontmantelen van Nintendo’s officiële ondersteuning van de Nintendo 3DS. Eind maart 2023 sloot Nintendo de Nintendo eShop op de 3DS en Wii U, waardoor er geen digitale aankopen meer gedaan konden worden. In april 2024 trok Nintendo de stekker uit de online-ondersteuning van 3DS-spellen. Wat betreft het stopzetten van reparaties heeft de 3DS het twee maanden langer volgehouden dan de Wii U. Wie nog een kapotte 3DS heeft liggen wordt aangeraden zo snel mogelijk contact op te nemen met Nintendo, of loopt het risico aangewezen te zijn op derde partijen.

Heb jij nog een (functionerende) 3DS liggen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

GUILTY GEAR -STRIVE- knokt zich een weg naar Nintendo Switch

1

Media GUILTY GEAR -STRIVE- knokt zich een weg naar Nintendo Switch

31-08-2024

1

Coen

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club

3

Review Emio - The Smiling Man: Famicom Detective Club

31-08-2024

4

Rik

Reageer als eerste!