Nintendo of Europe heeft nieuwe directie

  • Nieuws

  • 2 sep 24 om 16:10

  • Rik

  • 0

In een persbericht laar Nintendo of Europe weten dat het bedrijf per 1 september een nieuwe directiesamenstelling heeft.

Aanleiding van de nieuwe bezetting is het pensioen van de vorige directeur van Nintendo of Europe: Stephan Bole. Bole was de afgelopen zes jaar de CEO (Chief Executive Officer) van Nintendo of Europe en werkte maar liefst 35 jaar voor The Big N. De beste man wordt opgevolgd door Luciano Pereña, die van 2018 tot 2024 de CFO (Chief Financial Officer) van Nintendo of Europe was. Ook meneer Pereña heeft duidelijk Nintendo-DNA: hij werkt al sinds 1994 voor Nintendo. Omdat directeur Pereña tot op heden CFO was, schuiven er meerdere directieleden door in de top van Nintendo of Europe om lege plaatsen op te vangen. De directie van NoE ziet er vanaf 1 september 2024 als volgt uit:

  • Luciano Pereña: Chief Executive Officer (CEO), President en voorzitter van de Raad van Bestuur.
  • Laurent Fischer: Chief Operating Officer (COO).
  • Tom Enoki: Senior Managing Director, Corporate Planning Office.
  • Frank Rittinghaus: Manager van Nintendo of Europe’s Marketing, Communications, and Direct-to-Consumer Business.
  • Frédéric Michaux: General Manager of Nintendo Benelux.

De nieuwe CEO van Nintendo of Europe: Luciano Pereña

Ter gelegenheid van zijn aantreden deelde directeur Pereña een statement (vertaald):

Namens het hele bedrijf wil ik Stephan Bole hartelijk bedanken voor zijn uitmuntende leiderschap en vele jaren toewijding aan Nintendo. Ik ben vereerd dat ik Nintendo’s doel, het bezorgen van een glimlach op gezichten, mag voortzetten en ik heb er alle vertrouwen in dat deze managementgroep en het verenigde Europese team ons in staat zullen stellen voort te bouwen op de nalatenschap van ons bedrijf om unieke ervaringen te bieden.

In zijn statement heeft de nieuwe directeur het over ‘het verenigde Europese team’ van Nintendo. Dit verwijst naar de herstructurering van het bedrijf in 2023. Vorig jaar nam Nintendo of Europe alle lokale Europese afdelingen van Nintendo op in de eigen organisatie. Voorheen waren de losse afdelingen zoals Nintendo Benelux, Nintendo France en Nintendo UK onafhankelijke bedrijven. De reorganisatie leidde niet tot ontslagen of sluiting van de lokale afdelingen. Nintendo of Europe stelde dat het slechts ging om het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen, waarbij de lokale expertise behouden zou blijven.

Wat vind jij van de nieuwe ‘C-suite’ van Nintendo of Europe? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Nieuwe naam voor studio achter Mario Party: Nintendo Cube

1

Nieuws Nieuwe naam voor studio achter Mario Party: Nintendo Cube

02-09-2024

4

Rik

Selfloss – Ontroerend avontuur

0

Preview Selfloss – Ontroerend avontuur

02-09-2024

2

Karina

Reageer als eerste!