Nintendo herstelt online modi Splatoon 1 en Mario Kart 8 (Wii U)

  • Nieuws

  • 2 aug 23 om 15:43

  • Rik

  • 2

Afgelopen maart haalde Nintendo onverwacht de servers voor Splatoon (1) en Mario Kart 8 op de Wii U offline. Nintendo laat nu weten dat de online modi in beide games vanaf morgen (3 augustus) hervat worden.

De servers voor beide Wii U-titels werden abrupt offline gehaald in verband met een acute dreiging. Door middel van de zogeheten ENLBufferPwn-exploit konden hackers het hele systeem overnemen van slachtoffers. Alleen al door online te spelen met zo’n hacker liepen spelers risico op een gehackt systeem. De Wii U-titels waren niet de enige Nintendo-games die kwetsbaar waren voor de hack. Ook verschillende Switch-games en zelfs Mario Kart 7 op de 3DS kregen eerder al patches om het gat te dichten. De patches voor Splatoon en Mario Kart 8 lieten langer op zich wachten, in een persbericht biedt Nintendo excuses aan voor het lange wachten.

Via Twitter/X laat Nintendo nu weten het beveiligingslek te hebben verholpen en online play te hervatten in Splatoon en Mario Kart. Hiervoor moet je wel de meest recente (reparatie) patch downloaden. Het is onbekend hoe lang Nintendo de online-servers nog in de lucht houdt voor de Wii U-games. De Nintendo Switch, de opvolger van de Wii U, is inmiddels al bijna zeven jaar op de markt en de geruchten over een volgend Nintendo-systeem nemen steeds meer toe. Nintendo waarschuwt dan ook expliciet dat ze geen garanties geven over de langdurigheid van online play. Indien zich opnieuw grote problemen voordoen met de online modi zal Nintendo ‘de online play mogelijk per direct permanent beëindigen’.

Speel jij nog wel eens online op je Wii U? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

0

Nieuws Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

06-05-2024

1

Evelyne

Splatfest_Team_Zoet_Muriel_Frye_Team_Sweet_Fanart_Lifegiving_Splatoon3

0

Nieuws Nintendo deelt gratis Splashtag titels uit voor Splatoon 3

03-08-2023

2

Evelyne

Sword_&_Fairy_Inn_ehm

0

Review Sword & Fairy Inn 2 - Doelloze mobile game

02-08-2023

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Monokuma

2 aug 23 om 16:01

#10978‍

807 XP | 137 comments

Ik verwachtte dat het deels een excuus was om de diensten permanent offline te houden zoals met de servers van LittleBigPlanet.

Netjes dat ze zich aan hun woord hielden.

Icelos

3 aug 23 om 07:44

#10979‍

2637 XP | 240 comments

Leuk voor die drie spelers die nog geen Switch hebben.