Nintendo dient meerdere DMCA's in tegen moddingwebsite 'GameBanana'

Het lijkt erop dat Nintendo meerdere DMCA’s (Digital Millennium Copyright Acts) heeft ingediend tegen mods die op de moddingwebsite GameBanana beschikbaar zijn. 

Volgens GameBanana-lid ‘Waikuteru’ zijn er in een paar dagen tijd maar liefst meer dan 60 DMCA takedowns ingediend, waarvan er 40 specifiek op hen gericht, waardoor hun GameBanana-profiel nu geen mods meer bevat. De mods die van de website zijn afgehaald, waren vooral voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, The Legend of Zelda: Breath of Wild en Super Smash Bros. Ultimate. Voorbeelden van deze mods zijn randomizers of mods die het uiterlijk van personages of de kaart van een game aanpassen.

Als je de pagina’s van de verwijderde mods bezoekt, verschijnt er een nieuwe mededeling bij het tabblad ‘overzicht’, waarin het volgende staat (vertaald):

“Inhoud waarvoor een verifieerbaar DMCA Takedown-verzoek is ingediend, moet van de site worden verwijderd. Takedowns kunnen worden aangevochten via een supportticket. Om de inhoud van een Takedown Request te bekijken, kunt u contact opnemen met de beheerder die de Takedown heeft uitgevoerd.”

Waikuteru heeft laten weten dat het er over zit te denken om een tegenbericht uit te brengen, omdat het twijfelt over de authenticiteit van de takedowns. Als de DMCA’s echt van Nintendo afkomen, heeft het bedrijf 14 dagen om op het bericht te reageren. Voor de rest zijn Waikuteru’s verwijderde mods naar MEGA geüpload, zodat ze nog steeds te downloaden zijn.

Nintendo heeft er vooral tijdens de levensduur van de Switch bekend om gestaan dat het vrij streng handelt als het gaat om DMCA-situaties. Zo werd afgelopen maand de Switch-emulator Yuzu nog getroffen door ze zogenaamde ‘Nintendo Ninja’s’ en waren er in 2021 talloze door fans gemaakte games online gehaald.

Wat vind jij van Nintendo’s meedogenloze manier van handelen als het over DMCA-situaties gaat? Laat het ons weten in de comments!

Bron: NintendoLife

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Switch

2

Special Gerucht: mogelijk Nintendo Direct op 18 juni

11-06-2024

3

Robin

Konami blijft Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 verbeteren

0

Nieuws Konami blijft Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 verbeteren

11-06-2024

0

Dennis

Reageer als eerste!