Nintendo klaagt makers Switch-emulator Yuzu aan

Nintendo of America heeft een juridische strijd aangekondigd tegen Tropic Haze, de ontwikkelaar van de veelgebruikte Switch-emulator Yuzu.

Volgens een melding van Game File-verslaggever Stephen Totilo heeft de platformhouder aangevoerd dat de “beklaagde en haar vertegenwoordigers volledig op de hoogte zijn van het gebruik van Yuzu door anderen om omzeiling uit te voeren en piraterij op een kolossale schaal te vergemakkelijken”.

Yuzu stelt gebruikers in staat om gekopieerde Switch-games te spelen op Windows, Linux of Android-systemen, aldus Nintendo.

 

Opvallend is dat de rechtszaak beweert dat de grootste Switch-release van vorig jaar, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, meer dan één miljoen keer werd gekopieerd in de anderhalve week voorafgaand aan de release in mei.

“Met Yuzu bij de hand, weerhoudt niets een gebruiker ervan om onrechtmatige kopieën te verkrijgen en te spelen van vrijwel elk spel dat voor de Nintendo Switch is gemaakt, allemaal zonder Nintendo of een van de honderden andere game-ontwikkelaars en -uitgevers die games maken en verkopen voor de Nintendo Switch een cent te betalen,” stelt Nintendo in hun aanklacht. “Yuzu verandert in feite algemene rekenapparaten in gereedschappen voor grootschalige inbreuk op het intellectuele eigendom van Nintendo en anderen.”

Nintendo eist schadevergoeding voor vermeende schendingen en een stopzetting van de emulator.

Wat vind jij van het gebruik van emulators? En heb jij er zelf ervaring mee? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Stephen Totilo via X

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Fire Emblem Heroes voegt Alear toe als Legendary Hero

0

Media Fire Emblem Heroes voegt Alear toe als Legendary Hero

28-02-2024

1

Karlijn

Pokémon Trading Card Game Logo

0

Media Tekenaar Pokémon-kaarten voelt zich belaagd door fans

28-02-2024

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 3

N2up

28 feb 24 om 11:33

#13186‍

1399 XP | 273 comments

Goed, hoop dat ze t winnen.

Emulators zouden alleen gebruikt moeten worden voor spellen die je anders niet meer kan spelen. Huidige generatie consoles emuleren is gewoon piraterij

rob1N

28 feb 24 om 12:35

#13189‍

5383 XP | 1037 comments

100% mee eens.

 

rob1N

28 feb 24 om 12:35

#13190‍

5383 XP | 1037 comments

Ik gebruik een gamecube emulator en dan enkel voor een of twee games ofzo. Ik haal over het algemeen weinig tot geen plezier meer uit verouderde games.