Info & trailer voor Professor Layton and the New World of Steam

  • Nieuws

  • 9 mrt 23 om 13:09

  • Rik

  • 2

Tijdens hun “LEVEL5 VISION 2023”-presentatie heeft LEVEL-5 meer informatie onthuld over Professor Layton and the New World of Steam. Ook hebben we een nieuwe teaser trailer gekregen.

LEVEL-5 CEO Akihiro Hino bevestigde dat de nieuwe game in de Professor Layton een vervolg is op de eerdere games uit de serie. Professor Layton and the New World of Steam speelt zich een jaar af na de gebeurtenissen uit Professor Layton en de Verloren Toekomst (Nintendo DS, 2010). Aan het eind van die game scheidden de wegen van Professor Layton en zijn trouwe assistent Luke Triton omdat de ouders van Luke besloten te emigreren. Het is nu bevestigd dat Luke en zijn familie naar Amerika vertrokken. De ‘New World of Steam’ uit de titel van de game slaat op het stadje Steam Bison, waar Luke nu woont. In een brief aan Professor Layton nodigt Luke zijn mentor uit naar de Verenigde Staten ‘om een mysterie dat op het lijf van Professor Layton en zijn leerling geschreven is’ op te lossen.

Japanse teaser trailer met Engelse ondertiteling

Vernieuwingen

Professor Layton and the New World of Steam brengt enkele veranderingen met zich mee. Zo zal de stad Steam Bison zich verder ontwikkelen naar mate de speler meer puzzels oplost. Ook ligt de verhouding tussen Layton en Luke anders in deze game. Waar Professor Layton een grote bekendheid geniet in Londen, is hij slechts een ‘anonieme gentleman’ in Amerika. “Detective Luke” heeft in zijn eerste jaar in Steam Bison echter een grote reputatie opgebouwd. Voor het eerst in de serie lossen Layton en Luke de mysteries en puzzels op gelijke voet op.

De puzzels worden verzorgd door het team van QuizKnock. Zij vervangen de in 2016 overleden Akira Tago, die de Puzzle Master was voor de eerste zes games uit de serie.

Lokalisatie

Op het einde van de LEVEL5 VISION 2023 bevestigde Akihiro Hino dat LEVEL-5 zich weer op het Westen gaat richten. Alle titels uit de presentatie moeten uiterlijk in 2024 uitkomen in het Westen. Ook kondigde hij vertalingen van de game aan in verschillende talen. We zagen onder andere de titel van Professor Layton and the New World of Steam in het Japans, Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. Er was nog geen Nederlandse titel te bespeuren. Eerdere Layton-titels kregen wel een Nederlandse versie, inclusief Nederlandse stemmen. Als er meer informatie beschikbaar komt over de Nederlandse release vind je dat natuurlijk hier terug op N1-UP!

Wat vind jij van de nieuwe beelden van Professor Layton and the New World of Steam? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Zo werkt de gameplay van DECAPOLICE

0

Nieuws Zo werkt de gameplay van DECAPOLICE

09-03-2023

2

Rik

[Terugkijken] Bekijk hier de LEVEL-5 VISION 2023

1

Nieuws [Terugkijken] Bekijk hier de LEVEL-5 VISION 2023

09-03-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

9 mrt 23 om 14:29

#9148‍

5167 XP | 640 comments

Wat een fantastisch nieuws uit de Level-5 Vidion presentatie dat we in Professor Layton and the New World of Steam na 13 jaar eindelijk een antwoord gaan krijgen wat het raadsel is waar Luke Triton het aan het eind van de verloren toekomst over heeft! Door de Amerikaanse setting in Steam Bison 🦬 en de Steampunk machines waait er weer een frisse wind die de serie nodig had.

Bestrafer

9 mrt 23 om 18:49

#9152‍

418 XP | 70 comments

Yesyesyes! Kom maar door met die hersenkrakers! A gentleman never leaves a puzzle unsolved.