Mario Kart DLC: Waarschijnlijk vrije keuze uit circuit-varianten

  • Nieuws

  • 17 mrt 22 om 03:02

  • Rik

  • 3

Update 18 maart: De eerste wave DLC is nu speelbaar en het blijkt dat er slechts een variant van de Mario Kart Tour-circuits beschikbaar is. De route die je aflegt op Paris Promenade en Tokyo Blur verschilt per ronde. In Tokyo Blur neem je alle drie de rondes een verschillende route door Tokio. In Paris Promenade maak je in de laatste ronde een lus. Hierdoor rijd je het circuit in tegenovergestelde richting uitrijdt.

Origineel bericht:

Morgen kunnen we (eindelijk) zelf aan de slag met de eerste tracks van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas. Maar Nintendo lijkt last minute nog een nieuwtje over de nieuwe tracks bekend te maken. Het heeft er alle schijn van dat spelers straks zelf kunnen kiezen tussen de verschillende varianten van de circuits uit Mario Kart Tour.

De uitbreidingspas maakt het voor de eerste keer mogelijk om (een aantal) circuits die speciaal ontworpen werden voor Mario Kart Tour op een ‘echte’ spelcomputer te spelen. Het was echter de vraag welke variant van deze circuits speelbaar zouden worden. De circuits die nieuw werden gemaakt voor Mario Kart Tour zijn namelijk ontworpen met meerdere routes in het achterhoofd. Omdat Mario Kart Tour elke twee weken een nieuwe ‘Tour’ aanbiedt met een nieuwe selectie aan speelbare circuits hebben de nieuwe circuits die zijn gebaseerd op echte wereldsteden verschillende versies gekregen ter variatie.

Een Press release van Nintendo UK laat een dag voor de release van de DLC-circuits het volgende weten over de uitbreidingspas (vertaald):

En voor het eerst, zul je zelfs in staat zijn om je eigen pad te kiezen in Tokyo Blur, Paris Promenade en Ninja Hideaway uit Mario Kart Tour.

Tokyo Blur 1, 2, 3 én 4?

Dit lijkt te impliceren dat spelers straks de vrije keuze hebben uit alle varianten van Paris Promenade, Tokyo Blur en Ninja Hideaway. Een andere interpretatie van de zin zou zijn dat deze circuits op een zelfde manier zouden werken als Yoshi Valley dat doet in de hoofdgame: waarin een circuit weliswaar een finishlijn heeft maar grotendeels uit compleet losse vertakkingen bestaat. Dit lijkt echter heel onwaarschijnlijk als we naar de verschillende routes van de varianten kijken: daar is bijzonder weinig overlap tussen.

Op dit moment zijn er vier varianten van Tokyo Blur en drie varianten van Paris Promenade geweest in Mario Kart Tour. Ninja Hideaway heeft (nog) geen alternatieve variant gekregen.

Twijfel jij nog over de uitbreidingspas of duizelt alle informatie je juist? Lees dan mijn complete overzicht met alles wat je over de uitbreidingspas moet weten! We bedanken N1-community member Dabsol Tamadachi voor het melden van dit nieuwtje!

Heb jij de DLC-circuits al in de pre-load staan? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Triangle Strategy – Een samenkomst van pracht en praal

6

Review Triangle Strategy - Een samenkomst van pracht en praal

17-03-2022

8

Dreon

Super Mario Strikers was in ontwikkeling als platformspel

0

Nieuws Super Mario Strikers was in ontwikkeling als platformspel

17-03-2022

3

Jeroen

Discussieer met ons mee! 3

Apenknul

17 mrt 22 om 09:24

#4076‍

3774 XP | 710 comments

Hm, dat ziet er aantrekkelijk uit. Ik had gehoord dat men wel had gezien dat de borders van paris promenade weg waren, waardoor het juist als een Yoshi valley gaat aanvoelen. Het zou dan ook meer dan logisch zijn om alle versies in een te doen, en het als 1 Paris Promenade of Tokyo Blur te noemen.

Tamadachi

17 mrt 22 om 11:44

#4081‍

5155 XP | 640 comments

Er is inderdaad ook nog de mogelijkheid dat het een volledige nieuwe varianten van de city tracks Paris Promenade en Tokyo Blur zijn die we nog niet eerder hebben gezien die de meerdere paden combineren door ze te laten overlappen.

Rik

17 mrt 22 om 14:10

#4084‍

4694 XP | 668 comments

Dat zou je zeggen ja, maar als je alle routes van de verschillende versies over elkaar heen legt dan toch weer niet. Daar zou namelijk echt geen evenwichtig circuit uitkomen. Bepaalde routes zijn dan overduidelijk veel korter/sneller dan andere routes... Maar we gaan het zien, nog 1 dagje