Super Mario Strikers was in ontwikkeling als platformspel

  • Nieuws

  • 17 mrt 22 om 00:39

  • Jeroen

  • 0

In een interview maakte Mike Inglehart, voormalig werknemer van ontwikkelaar Next Level Games, bekend dat Super Mario Strikers (in Europa bekend als Mario Smash Football) voor de GameCube bijna een heel ander soort game was geworden.

Hij vertelde in een interview met GameXplain dat het team in eerste instantie weinig sturing kreeg vanuit Nintendo. De sleutelwoorden die ze doorkregen waren Mario en voetbal. Next Level games besloot vervolgens om een game te gaan maken die het, volgens het team, goed zou doen in Japan. Ze waren op dat moment bezig met een game die je als combinatie zou kunnen zien tussen voetbal en platform. Zie je het voor je, een Mario-game die beide genres combineert? Het idee was dat Mario en Luigi min of meer bovenop een voetbal moesten balanceren, en zo allerlei obstakels moesten passeren zoals je dat vaker ziet in platformspellen. Wellicht dat dit principe later toch nog half tot uiting is gekomen in de Rolling Ball Galaxies in Super Mario Galaxy, waar je dus ook op een bal balanceert.

Toen ze hun voortgang echter aan Nintendo lieten zien, waren die het niet helemaal eens met de richting die Next Level had gekozen. Alles werd geschrapt, en ze moesten helemaal opnieuw beginnen. Het eindresultaat was Super Mario Strikers op de GameCube, dat later nog een vervolg kreeg op de Wii. Mario Strikers Charged Football was het laatste deel in de franchise, totdat in februari van dit jaar Mario Strikers: Battle League Football voor de Switch werd aangekondigd.

Mario Strikers: Battle League Football moet op 10 juni van dit jaar verschijnen. Ga jij een potje voetballen met Mario en zijn olijke kornuiten? Laat het weten in een reactie!

Like dit bericht:

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Recente artikelen

Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

0

Nieuws Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

13-05-2024

1

Rik

Mario Kart DLC: Waarschijnlijk vrije keuze uit circuit-varianten

3

Nieuws Mario Kart DLC: Waarschijnlijk vrije keuze uit circuit-varianten

17-03-2022

5

Rik

Digimon Survive laat teken van leven zien

2

Media Digimon Survive laat teken van leven zien

17-03-2022

2

Jeroen

Reageer als eerste!