Maker Stardew Valley: mijn DLC en updates blijven altijd gratis

  • Nieuws

  • 22 jul 24 om 21:11

  • Rik

  • 0

ConcernedApe, de ontwikkelaar achter het populaire Stardew Valley, heeft een opvallende uitspraak gedaan. Hij claimt nooit geld te zullen vragen voor DLC of updates voor zijn spellen.

ConcernedApe is de schermnaam van ontwikkelaar Eric Barone, die eigenhandig Stardew Valley in elkaar zette en momenteel werkt aan zijn nieuwe game Haunted Chocolatier. Uniek is dat beide games solo-projecten zijn die 100% door Barone gemaakt zijn zonder hulp van anderen. Daarom zijn uitspraken van het ConcernedApe X-account serieus te nemen over de toekomst van zijn games. Onlangs deed Eric Barone zo’n uitspraak:


In wat overdreven bewoordingen laat Barone weten dat hij niet van plan is om ooit geld te vragen voor (content)-updates of DLC-uitbreidingen van zijn spellen. Ook nodigde hij zijn fans uit om een screenshot te maken van deze belofte om deze in de toekomst tegen hem te gebruiken als hij terug zou komen op zijn woorden. Met zijn belofte gaat Eric Barone lijnrecht in tegen de trend van grote commerciële studio’s, die juist steeds vaker betaalde content-updates uitbrengen (soms zelfs met zaken die bewust uit het hoofdspel gelaten zijn om er later alsnog geld voor te vragen).

Wat vind jij van de belofte van Eric “ConcernedApe” Barone? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Alle Ace Attorney-games op de Nintendo Switch

2

Special Alle Ace Attorney-games op de Nintendo Switch

23-07-2024

3

Rik

Arranger: A Role-Puzzling Adventure – Puzzels en RPGs verenigd

2

Review Arranger: A Role-Puzzling Adventure - Puzzels en RPGs verenigd

22-07-2024

4

Daan

Reageer als eerste!