Launch-trailer voor op Pokémon gebaseerde 'Monster Crown'

  • Media

  • 13 okt 21 om 02:00

  • Rik

  • 1

De indie-game Monster Crown, die geïnspireerd is door de eerste Pokémon-spellen, is vanaf heden beschikbaar op de Nintendo Switch. Ter ere van de launch hebben uitgever SOEDESCO en ontwikkelaar Studio Aurum een launch-trailer uitgebracht.

De trailer van anderhalve minuut steekt de Pokémon-inspiratie niet onder stoelen en banken: de artstyle waar de trailer mee begint is duidelijk gebaseerd op de vroege werken van Pokémon-ontwerper Ken Sugimori. Vervolgens laat de trailer vooral zien wat Monster Crown anders doet dan Pokémon. In tegenstelling tot de bekende zakmonsters geven de creaturen uit Monster Crown namelijk niks om je vriendschap en gaat het puur om kracht als je ze wilt temmen. Ook komt de Breeding-mechanic komt aan bod, wanneer je twee van je pure monsters met elkaar laat fokken ontstaat er een nieuw krachtiger Fusion Monster. Alle 200 basis monsters kunnen met elkaar fokken en zorgen voor een groot aantal mogelijke Fusion-combinaties. Net als Pokémon kunnen Monster Crown-monsters tot twee keer toe transformeren (evolueren) in grotere en sterkere varianten.

Monster Crown belooft naast de trailer ook dat spelers online met elkaar kunnen ruilen en vechten. Het verloop van het verhaal is afhankelijk van jouw keuzes in de game, met ‘grote gevolgen voor het einde en de post-game’.

Lijkt jou deze old-skool Pokémon hommage de moeite waard om te proberen? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

Dock Nintendo Switch OLED is ‘4K Ready’

4

Nieuws Dock Nintendo Switch OLED is '4K Ready'

13-10-2021

4

Rik

Metroid Prime 3

2

Nieuws Metroid Dread zorgt voor piek in Metroid-Virtual Console verkopen.

13-10-2021

3

Rik

Discussieer met ons mee! 1

oldman86

13 okt 21 om 21:53

#1977‍

1186 XP | 222 comments

Ik ben best hyped voor deze game maar eerst Pokémon diamond