Metroid Dread zorgt voor piek in Metroid-Virtual Console verkopen.

  • Nieuws

  • 13 okt 21 om 01:39

  • Rik

  • 2

Gisteren konden we jullie al laten weten dat de lancering van Metroid Dread de meest succesvolle Metroid-launch ooit in het Verenigd Koninkrijk was, maar daar houdt het niet mee op voor Samus Aran. Twittergebruiker @Shinesparkers zette namelijk de eShop-resultaten voor de Wii U en 3DS op een rijtje en ook oudere Metroid-titels beleefden een verkooppiek.

Op zowel de Switch (Dread) als op de Wii U (Metroid Fusion via de Virtiual Console) pakt de Metroid-serie deze week de eerste plek qua digitale verkopen. Metroid Fusion is chronologisch gezien de 2D-Metroid die zich afspeelt voor de gebeurtenissen uit Metroid Dread. Metroid Zero Mission was de op een na best verkochte digitale titel op de Wii U. De Metroid Prime Trilogy en Super Metroid pakten respectievelijk de zevende en negende plaats in de ranglijsten.

Ook op de 3DS deed Metroid het goed: Metroid Samus Returns uit 2017, de meest recente game in de serie van dezelfde studio achter Metroid Dread, stond deze week op de derde plek. Let op! Al deze eShop-resultaten slaan alleen op de verkopen in het Verenigd Koninkrijk.

Heb jij ook een oudere Metroid-game erbij gepakt in aanloop naar/naar aanleiding van Metroid Dread? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Officieel Nintendo Museum opent deze herfst

0

Nieuws Officieel Nintendo Museum gaat deze herfst open

07-05-2024

1

Erik

Launch-trailer voor op Pokémon gebaseerde ‘Monster Crown’

1

Media Launch-trailer voor op Pokémon gebaseerde 'Monster Crown'

13-10-2021

0

Rik

NIS America onthult Europese releasedatum voor JRPG Monark

0

Nieuws NIS America onthult Europese releasedatum voor JRPG Monark

12-10-2021

0

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Zool

13 okt 21 om 09:57

#1948‍

1951 XP | 366 comments

En dat is… 3 verkopen meer? Begrijp namelijk dat er geen userbase was op de WiiU vandaar al die ports en dat de 3ds dusdanig rukresolutie heeft dat niemand die wil (wat ook ports rechtvaardigt).

Icelos

13 okt 21 om 21:07

#1975‍

2637 XP | 240 comments

Metroid Dread is wel echt een goed spel, hoop dat Nintendo het enthousiasme ook opmerkt.