Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

  • Nieuws

  • 19 apr 24 om 17:59

  • Rik

  • 0

Rabbit & Bear Studios, de makers van de Eiyuden Chronicle-serie, laat in een Reddit AMA weten dat er een nieuw deel op de planning staat. Het was tot nu toe onduidelijk of de serie nog toekomst had, nadat de bedenker eerder dit jaar overleed.

Eiyuden Chronicle is het geesteskind van Yoshitaka Murayama, een JRPG-veteraan bekend van onder andere Suikoden I & II. Hij overleed in februari dit jaar op 55-jarige leeftijd. Murayama was naast director ook de schrijver van de Eiyuden Chronicle-spellen. Zijn overlijden zette dan ook vraagtekens bij de levensvatbaarheid van de serie na de release van Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.

In een AMA (Ask Me Anything) op sociaal platform Reddit gaf Rabbit & Bear Studios uitsluitsel over de toekomst van de serie. Ze hielden deze AMA ter gelegenheid van de aanstaande release van Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes op 23 april aanstaande. Ze hadden het volgende te zeggen (vertaald):

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes komt volgende week uit!

We gaan door met een vervolg. Het is erg jammer dat Murayama niet meer onder ons is, maar we hebben veel dingen met hem besproken. Ik hoop dat we Murayama’s nalatenschap kunnen voortzetten, en ik wil zijn laatste werk altijd koesteren. Ik hoop dat veel mensen dit spel zullen steunen.

Het lijkt er op dat de Eiyuden Chronicle-serie onder leiding van Murayama’s compagnon Junko Kawano (Suikoden I & IV) verder zal gaan. Er zijn op dit moment twee spellen in de serie: Eiyuden Chronicles: Rising (10 mei 2022) & Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (23 april 2023).

Kijk jij uit naar nieuwe Eiyuden Chronicle-games? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Reddit AMA

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

1

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

20-04-2024

2

Martijn

Japan: opening van Donkey Kong-gebied in Super Nintendo World uitgesteld

0

Nieuws Japan: opening van Donkey Kong-gebied in Super Nintendo World uitgesteld

19-04-2024

1

Rik

Reageer als eerste!