Gerucht: Prince of Persia krijgt dit jaar zijn eigen roguelite-spel

  • Nieuws

  • 3 apr 24 om 09:27

  • Erik

  • 0

Naar verluid is er een roguelite van Prince of Persia in de maak. De game moet dit jaar al verschijnen en zou ontwikkeld worden door de makers van Dead Cells.

Het spel gaat onder de noemer ‘The Rogue Prince of Persia’ en moet in 2024 lanceren in Early Access op Steam. De roguelite krijgt daarna een constante lading aan gratis updates en groeit aan de hand van feedback van de community.

De grafische stijl zou zijn inspiratie halen uit de Franco-Belgische strip. Denk hierbij aan de tekenstijl van stripverhalen als Asterix, Kuifje of Lucky Luke.

Volgens Tom Henderson van Insider Gaming, die met het gerucht kwam, is het spel al vier jaar in ontwikkeling. Het ontstond het door een conversatie tussen Ubisoft en Evil Empire tijdens de Game Developers Conference van 2019.

Hoofdafbeelding bij Gerucht: Roguelite-spel van Prince of Persia

Evil Empire is opgericht door werknemers van Motion Twin, die het originele Dead Cells maakten. Zij verzorgden onder andere de post-launch-content. Sinds februari zijn ze officieel bezig met andere projecten.

Dead Cells is een van de meest befaamde roguelikes. Het is een sidescroller waarin je vijanden verslaat. Hoewel de levels dezelfde stijl volgen, zijn de vijanden en de loot die je vergaard iedere keer anders.

Ubisoft bracht eerder dit jaar Prince of Persia naar de Nintendo Switch in de vorm van het goed ontvangen The Lost Crown. Dit was een zogenoemde metroidvania, waarin je stukje bij beetje steeds meer van de wereld ontgrendelde. Er staan vier grote updates gepland voor de game dit jaar.

Wat vind jij van dit gerucht? Zie jij een Prince of Persia-roguelite wel zitten? Laat het weten in de reacties!

Bron: https://insider-gaming.com/prince-of-persia-dead-cells-steam/

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Tetris 99 krijgt Grand Prix met Princess Peach: Showtime-thema

0

Nieuws Tetris 99 krijgt Grand Prix met Princess Peach: Showtime-thema

03-04-2024

1

Martijn

Freedom Planet 2 – Een (bijna) perfect vervolg

0

Review Freedom Planet 2 - Een (bijna) perfect vervolg

02-04-2024

2

Coen

Reageer als eerste!