Dead Cells krijgt vanaf dit jaar geen nieuwe content meer

De ontwikkelaars Motion Twin en Evil Empire hebben aangekondigd dat de ondersteuning voor Dead Cells ten einde komt na de laatste grote update.

Deze beslissing komt voort uit het streven om de unieke charme van Dead Cells te behouden en niet teveel uit te rekken.

In een verklaring benadrukten de ontwikkelaars het belang van het vermijden van herhaling en het behouden van frisheid en originaliteit in het spel. De beslissing volgt op een periode van reflectie, met name na het succes van de “Return to Castlevania” DLC vorig jaar. Het statement luidt (vertaald):

“Update 35 voor Dead Cells markeert het einde van onze creatieve reis met het spel. Na een ongelofelijke 5-jarige samenwerking om extra content naar Dead Cells’ live-ops te brengen, zal Evil Empire nieuwe avonturen nastreven en we kunnen niet wachten om te zien wat ze hierna gaan doen. Dit komt na veel reflectie, vooral na het geweldige succes van de “Return to Castlevania” DLC vorig jaar. Onze toewijding om de “meer van hetzelfde” valkuil te vermijden en Dead Cells fris en origineel te houden heeft ons naar dit punt geleid; zoals we hebben gezien bij andere langlopende series, is het cruciaal om niet te ver te gaan en het risico te lopen om de unieke charme te verminderen die Dead Cells voor ons allen zo speciaal maakt. Deze verandering verklaart de recente stille periode over updates, aangezien het afsluiten van zo’n partnerschap zorgvuldige planning vereiste om een soepel proces voor iedereen, inclusief de gemeenschap, te garanderen. Zoals altijd zullen we natuurlijk blijven zoeken naar oplossingen om ervoor te zorgen dat alle kwaliteitsproblemen en bugs correct worden opgelost op alle platforms om een waardige ervaring te bieden aan jullie allemaal.”

Dead Cells verscheen op 10 mei 2017 en is ontwikkeld door Motion Twin en Evil Empire.

Hoewel dit het einde van de actieve ontwikkeling van nieuwe content voor Dead Cells markeert, beloofden Motion Twin en Evil Empire dus wel om door te gaan met het oplossen van kwaliteitsproblemen en bugs om een optimale spelervaring te garanderen voor alle spelers. Dead Cells, dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 2018, heeft sindsdien verschillende gratis content-updates ontvangen en ondersteuning gekregen voor betaalde DLC. De game heeft een trouwe fanbase opgebouwd en blijft populair bij spelers wereldwijd.

Speel jij Dead Cells en zo ja, wat vind jij van de aankondiging? Discussieer mee in de comments!

Bron: Motion Twin via Steam Community

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

0

Review Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

29-02-2024

1

Dennis

Moederbedrijf FromSoftware koopt Octopath Traveler-studio

4

Nieuws Moederbedrijf FromSoftware koopt Octopath Traveler-studio

12-02-2024

0

Karlijn

Zelda: Twilight Princess-manga krijgt bundel met complete set

0

Nieuws Zelda: Twilight Princess-manga krijgt bundel met complete set

12-02-2024

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 2

Zool

12 feb 24 om 14:19

#12965‍

1837 XP | 345 comments

Het nieuws zou eigenlijk omgekeerd moeten zijn. Devs achter deadcells tonen wat support is en ronden het af met  totaal 35 updates en is daarmee een voorbeeld voor de grote jongens, Nintendo inclusief.

Paul

12 feb 24 om 14:39

#12966‍

3780 XP | 656 comments

Amen!