"Geflopte" Sparks of Hope passeert naar verluid 3 miljoen verkopen

  • Nieuws

  • 15 jan 24 om 19:15

  • Rik

  • 2

Vlak na de release beschouwde Ubisoft Mario + Rabbids Sparks of Hope als een flop, maar op de lange termijn lijkt het toch een stiekem succesje te worden. De titel is volgens bronnen van VGC recent de 3 miljoen verkochte exemplaren gepasseerd.

Ongeveer een jaar geleden liet Ubisoft CEO Yves Guillemot nog weten ‘verbaasd’ te zijn over de teleurstellende verkoopresultaten van de tweede Mario + Rabbids-game. Sparks of Hope, dat eind 2022 uitkwam, bleef flink achter bij de release van de eerste Mario + Rabbids. Een jaar later staat Sparks of Hope er een stuk beter voor. Volgens de gegevens van videogameschronicle.com tikte het spel recent de 3 miljoen verkochte exemplaren aan. Dit zou in lijn zijn met de resultaten van Mario + Rabbids: Kingdom Battle na dezelfde periode (twee jaar) op de markt. Kingdom Battle groeide uiteindelijk door naar meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren.

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor Sparks of Hope: de nieuwe resultaten zijn volgens de bronnen van VGC voor een groot deel te danken aan kortingscampagnes in de Nintendo eShop. Ook zou Ubisoft gerekend hebben op betere resultaten voor de tweede Mario + Rabbids-game. Het aantal Switch-eigenaren was immers enorm gegroeid sinds het origineel uitkwam in 2017. Guillemot gaf eerder nog aan spijt te hebben van de release van Sparks of Hope op de Nintendo Switch. Volgens zijn toenmalige analyse is er slechts ruimte voor één Mario + Rabbids-game per systeem en had Ubisoft dus moeten wachten tot de opvolger van de Nintendo Switch uit was. Hoe Ubisoft nu tegen het succes van de game aankijkt is onbekend. Het bedrijf wilde namelijk niet reageren op vragen van VGC.com.

Voor producent Cristina Nava komt de inhaalslag echter niet als verrassing. Nava gaf aan dat turn-based tactical adventure-games als Mario + Rabbids ‘slow-burners’ zijn, waarvan de verkopen langzaam op gang komen. De positieve ontvangst van Sparks of Hope door zowel de pers als het publiek stelde de producent gerust dat het spel uiteindelijk wel zou ‘inlopen op de niet-gehaalde verwachtingen’. Deze voorspelling lijkt nu uitgekomen te zijn.

Ook onze oud-redacteur Willem deelde een 8 uit in zijn review, al had hij wel flink wat aanmerkingen.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope kwam op 20 oktober 2022 exclusief uit voor de Nintendo Switch.

Heb jij Sparks of Hope inmiddels ook in huis gehaald? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VGC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hi-Fi Rush krijgt PEGI-score voor Nintendo Switch

0

Nieuws Hi-Fi Rush krijgt PEGI-score voor Nintendo Switch

30-04-2024

1

Rik

Stardew Valley – Het perfecte boerenleven

9

Review Stardew Valley - Het perfecte boerenleven

16-01-2024

6

Dreon

Hond vervangt R.O.B. in speedrun op Games Done Quick

1

Nieuws Hond vervangt R.O.B. in speedrun op Games Done Quick

15-01-2024

1

ProfessorBonk

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

16 jan 24 om 06:56

#12646‍

5886 XP | 1090 comments

Tja, dit zijn ze natuurlijk gedeeltelijk zelf schuld. De eerste game was niet lang na lancering al afgeprijsd, en daar kregen klanten van de eerste game natuurlijk ook wind van. En dan gaan die natuurlijk wachten tot hetzelfde gebeurd met het vervolg. 

Persoonlijk heb ik een bijgaande reden dat ik hem vooralsnog niet in huis heb gehaald, maar dat terzijde. Ik ben momenteel nog aan het wachten op een redelijke prijs van de gold edition voordat ik hem koop. Die prijs komt er nog wel. 

rob1N

17 jan 24 om 00:16

#12659‍

5416 XP | 1043 comments

Sparks of Hope was wel tof, alleen veel te kort. Het verbeterde Mario + Rabbids: Kingdom Battle of veel vlakken maar haalde het op een of andere manier niet om die game qua speelplezier te overtreffen. Misschien dat de nieuwigheid er al af was, misschien was het veel te doorzichtige verhaal een meewegende reden. In ieder geval was het niet de money waard die ik er voor neergeteld had.