Hond vervangt R.O.B. in speedrun op Games Done Quick

Een hond zal samen met zijn baasje de NES-game Gyromite speedrunnen op het evenement Awesome Games Done Quick. Dit zal plaatsvinden op dinsdag 16 januari om 19:25 onze tijd.

Het is weer die tijd van het jaar: het nieuwe jaar is begonnen, de sneeuw valt uit de lucht en speedrunners van over de hele wereld komen samen om geld in te zamelen voor een goed doel. Dat is de insteek van Games Done Quick, een evenement dat twee keer per jaar plaatsvindt. Die speedrunners zijn meestal mensen die heel lang getraind hebben om alle glitches en exploits tot in de perfectie uit te voeren, maar kunnen ook speciaal geprogrammeerde programma’s zijn. Die worden meestal TASBot genoemd (Tool Assisted Speedrun Bot) en kunnen trucjes uitvoeren die de mens gewoon niet kan uitvoeren. Maar dit jaar is er wel een heel speciale deelnemer.

Maak kennis met Peanut Butter, afgekort PB (een woordspeling op ‘Personal Best’), de Shiba Inu van speedrunner JSR_. Deze goede jongen zal de rol van R.O.B. overnemen in hun speedrun van het NES-spel Gyromite. Daarvoor maakt hij gebruik van een speciaal voor hem gemaakte controller. Hij zal de bevelen van zijn baasje moeten opvolgen en op het juiste moment op de juiste knoppen drukken om poorten open te doen, zolang hij niet afgeleid is natuurlijk.

Dit zal echter niet de eerste keer zijn dat Peanut Butter Gyromite zal spelen. In juli van vorig jaar postte JSR_ een video op Youtube waar hij samen met zijn hond de game uitspeelde in 25 minuten en 29 seconden. Of hij en zijn baasje een sneller tijd neerzetten, kan je zien op dinsdag 16 januari om ongeveer 19:25 onze tijd op het Twitch-kanaal van Games Done Quick.

Awesome Games Done Quick 2024 loopt nog tot zondag 21 januari 6 uur ’s morgens onze tijd en toont dag en nacht speedruns van onder andere The Legend of Zelda: Tears of the KingdomPikmin 4Mario Kart Wii en nog veel meer games.

Ga jij deze speedrun kijken? En van welke game zou jij graag een speedrun willen zien? Laat het ons weten in de comments!

 

Bron: Trailer Youtube

Like dit bericht:

Over ProfessorBonk

Sinds het spelen van Bowser's Inside Story was Joran niet meer weg te slaan van zijn Nintendo DS en werd hij een rasechte Nintendo fan. Hij is uitgegroeid tot een fan van bijna alle genres, maar met een echte voorliefde voor JRPG's, visual novels en ritmegames. Daarnaast is hij een verzamelaar van games en consoles en is dol op domme accessoires zoals de Wii Speak, de Babysitting Mama baby en de vele plastic rommel waar je je Wii Remote kan inproppen.

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

“Geflopte” Sparks of Hope passeert naar verluid 3 miljoen verkopen

2

Nieuws "Geflopte" Sparks of Hope passeert naar verluid 3 miljoen verkopen

15-01-2024

4

Rik

Proud_Quaxly_Switch_record

1

Nieuws Nintendo Switch zet in 2023 record voor meeste nieuwe games in één jaar

15-01-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

16 jan 24 om 08:59

#12648‍

5441 XP | 1048 comments

Wat sommigen al niet doen voor aandacht...