Gerucht: Nintendo toonde Switch 2-demo's op Gamescom

  • Nieuws

  • 7 sep 23 om 14:05

  • Rik

  • 8

Volgens gerenommeerde bronnen toonde Nintendo meerdere Switch 2-demo’s achter gesloten deuren aan partners tijdens de Gamescom.

Eurogamer rapporteert dat een van de techdemo’s naar verluidt een grafische upgrade van The Legend of Zelda: Breath of the Wild was. Deze moest het verschil in kracht tussen de huidige Switch en de opvolger tonen.

VGC bevestigt dit en voegt hieraan toe dat Breath of the Wild een hogere framerate en resolutie had. Er zijn geen geluiden opgevangen dat het spel daadwerkelijk naar de Switch 2 komt.

Hoofdafbeelding bij Nintendo toonde Nintendo Switch 2-demo's tijdens Gamescom

Er werd naar verluidt een tech demo van Breath of the Wild getoond.

Daarnaast liet Nintendo kennelijk ook de Unreal Engine 5 Experience: The Matrix Awakens zien. Deze is eerder gebruikt om de kracht van zowel de Playstation 5 als de Xbox Series X te laten zien. Deze werd gedraaid met de specs die worden verwacht voor de opvolger. De demo draaide op Nvidia’s DLSS met raytracing en de grafische kracht leek zou vergelijkbaar zijn met de huidige generatie van zowel Microsoft en Sony.

Het is voor het eerst dat grote publicaties zich zo duidelijk uitspreken over de Nintendo Switch-opvolger. Eurogamer was voor de lancering van de huidige Switch ook de eerste publicatie die de vorm van de Nintendo Switch en de Joy-Cons kon bevestigen.

The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience werd gebruikt om de kracht van next-gen consoles aan te tonen.

Devkits bij externe ontwikkelaars

Er gingen al langer geruchten rond dat verschillende externe ontwikkelaars al Switch 2 development-kits zouden hebben. Volgens analisten en ‘insiders’ zou Nintendo het volgende hardware-systeem volgend jaar willen lanceren. Vooralsnog lijkt de release gepland te staan voor het tweede kwartaal van 2024, maar Eurogamer heeft vernomen van hun bronnen dat Nintendo de release ‘indien mogelijk’ eerder wil laten plaatsvinden. Welke factoren bepalen of de vervroegde “Switch 2”-release haalbaar is, is op moment van schrijven niet bekend.

Later deze maand vind in Chiba (Japan) de Tokyo Game Show (TGS) plaats. Als Nintendo inderdaad in Europa tech demo’s van hun nieuwe hardware meenam, zullen ze dit ongetwijfeld ook doen voor hun Japanse partners op de TGS. Mogelijk lekt er eind deze maand dus meer informatie over de Switch-opvolger. Als dit het geval is lees je dat natuurlijk terug op N1-UP.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Nintendo. Neem dit bericht met het gebruikelijke korreltje zout. Bericht is om 14:45 geupdate met de bevestiging van VGC. 

De originele Nintendo Switch lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Ben jij al toe aan de opvolger? En op welke launch titels hoop jij? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Belle_Disney_DreamLight_Valley_art_tcg_lorcana

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley krijgt bezoek van Belle en het Beest

07-09-2023

3

Evelyne

Aflevering 1 van Pokémon: Paldean Winds nu beschikbaar

0

Nieuws Aflevering 1 van Pokémon: Paldean Winds nu beschikbaar

07-09-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 8

Selan

7 sep 23 om 14:09

#11311‍

2836 XP | 520 comments

Ooit komt ie er! Laat maar komen, Nintendo consoles/handhelds kwamen altijd Day 1 hier in huis, dus dit zal geen uitzondering zijn. 

Martijn

7 sep 23 om 14:22

#11312‍

3742 XP | 431 comments

Eigenlijk ben ik nog niet toe aan een opvolger. Heb nog veel games liggen voor de gewone Nintendo Switch en ben het systeem nog niet beu. Je weet echter dat zo'n systeem niet 'morgen' al verschijnt. Gaat vast nog een periode overheen, waaronder de presentatie aan het publiek en de overgangstijd tussen de twee systemen, waarin we op het nieuwe wachten en ons erop verheugen. Tegen de tijd dat Nintendo 'm uitbrengt, hoop ik intussen enthousiast te zijn over een nieuw systeem.

Mijn verwachting ligt nog steeds in de tweede helft van 2024. Op zich weet je dat het nieuwe systeem mogelijk allang voltooid is, klaar ligt en ze binnenhuis weten wanneer hij uitkomt. Allemaal marketing. De Nintendo Switch verkoopt nog steeds als een trein en Nintendo wil dat graag nog even zo houden. Als zij eenmaal over een opvolger spreken, dan gaan veel mensen daarop wachten. Toch, de Nintendo Switch heeft het geld wel binnengebracht. Dit is zo'n moment waarop Nintendo onvoorspelbaar kan worden.

Rik

7 sep 23 om 15:45

#11315‍

4848 XP | 679 comments

en ze binnenhuis weten wanneer hij uitkomt.

Daar zou ik nog niet zo zeker over zijn: volgens Eurogamer bekijkt Nintendo nog de mogelijkheden welke deadline ze kunnen halen. Zal ongetwijfeld te maken hebben met productiecapaciteiten.

kennyboooooy

7 sep 23 om 14:34

#11313‍

26 XP | 4 comments

Als de software maar backwards is en de pro controller er ook op kan zou ik het graag kopen ja. 

N2up

8 sep 23 om 00:39

#11326‍

1569 XP | 307 comments

Als mijn e-shop games overzetbaar zijn (met saves) en de legio joy-cons die ik verzameld heb er ook op werken is t helemaal mooi. Hopelijk heeft t zelf wel betere kwaliteit controllers, maar de werkende joy-cons zouden alsnog goed van pas komen in t begin voor multiplayer games (mario kart etc)

Paul

7 sep 23 om 15:11

#11314‍

3824 XP | 663 comments

Mét raytracing? Oef, weet niet of dat wel haalbaar is. Ik hoop het van harte!

Maurice

7 sep 23 om 22:21

#11324‍

2770 XP | 193 comments

Daarnaast liet Nintendo kennelijk ook de Unreal Engine 5 Experience: The Matrix Awakens zien. Deze is eerder gebruikt om de kracht van zowel de Playstation 5 als de Xbox Series X te laten zien. Deze werd gedraaid met de specs die worden verwacht voor de opvolger. De demo draaide op Nvidia’s DLSS met raytracing en de grafische kracht leek zou vergelijkbaar zijn met de huidige generatie van zowel Microsoft en Sony.

Zou fijn zijn als de opvolger van de Switch minstens zo krachtig is als de huidige Xbox en Playstation. 

N2up

8 sep 23 om 00:43

#11327‍

1569 XP | 307 comments

Zou er niet op rekenen. Denk dat t met DLSS qua GFX in de buurt gaat komen van de huidige PS en Xbox, maar alsnog niet zo goed en al helemaal niet native zonder DLSS/upscaling.