Dit zijn de beste Capcom-series volgens de fans

 • Nieuws

 • 2 dagen geleden

 • Rik

 • 3

Wat zijn bij de fans nu de meest geliefde series uit de stal van Capcom? Jarenlang was het voer voor (heftige) discussies op het internet. Capcom beslecht de discussie nu zelf door de resultaten van een officiële enquête te delen.

De enquête liep al een aantal maanden in binnen- en buitenland en vroeg Capcom-fans naar een verscheidenheid van zaken. Meest interessant is echter de rangschikking in meest populaire Capcom-series onder de fans. Capcom deelde twee ranglijsten: eentje voor de internationale markt en eentje voor de (Japanse) thuismarkt. Daar zitten nog best wat verschillen tussen: alleen Mega Man komt in de top 3 van beide lijstjes voor.

Internationale top 10 meest geliefde Capcom-IP’s:

 1. Resident Evil
 2. Mega Man
 3. Devil May Cry
 4. Monster Hunter
 5. Dino Crisis
 6. Ace Attorney
 7. Street Fighter
 8. Breath of Fire
 9. Vs. Capcom
 10. Okami

Japanse top 10 meest geliefde Capcom-IP’s:

 1. Monster Hunter
 2. Mega Man
 3. Ace Attorney
 4. Resident Evil
 5. Street Fighter
 6. Breath of Fire
 7. Sengoku Basara
 8. Okami
 9. Devil May Cry
 10. Vs. Capcom

Wat Capcom precies met de resultaten van de enquête gaat doen is niet bekend gemaakt, maar ze zullen zeker niet voor niets zo’n groot onderzoek onder hun fans houden. De kans is dan ook groot dat we (versneld) nieuwe releases te zien zullen krijgen van series die hoog scoorden.

Welke Capcom-serie is jouw favoriet? En van welke IP hoop jij snel een nieuwe game te kunnen spelen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Eerste gameplay Life is Strange: Double Exposure

0

Nieuws Eerste gameplay Life is Strange: Double Exposure

14-06-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo zoekt nieuwe medewerkers Switch Online-service

0

Nieuws Nintendo zoekt nieuwe medewerkers voor Switch Online-service

12-06-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

2

Preview Luigi's Mansion 2 HD - Een likje HD-verf

11-06-2024

1

Redactie

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

2 dagen geleden

#13730‍

2891 XP | 560 comments

Zo mooi om te zien dat Okami met maar 1,5 deel er nog steeds tussen staat! Minder mooi dat Capcom er gewoon niks mee doet.

Robin

2 dagen geleden

#13732‍

3254 XP | 480 comments

Ik ben het eens met de Japanse stemmers. 

Martijn

2 dagen geleden

#13735‍

3689 XP | 426 comments

Mega Man scoort hoog! Nou, schiet eens op, Capcom! Willen jullie geen geld verdienen aan een nieuwe geweldige Mega Man-game? Mega Man 12? Mega Man X9? Iets nieuws kan ook, maar ik heb dan liever dat ze die twee series als basis ervoor gebruiken. Misschien moet de serie eens meer op de schop, zodat je er langer mee doet. Mega Man 11 was tof, maar je maakt mij niet wijs dat het niet grootschaliger kon. Een keer een écht grote Mega Man-game met een budget dat niet onderdoet voor een Monster Hunter of Resident Evil.

Street Fighter staat best laag. Misschien omdat deel 6 nog maar een jaar uit is en ze daar voorlopig nog jaren mee vooruit kunnen. Misschien tof als die naar de Switch opvolger komt?