Luigi's Mansion 2 HD Nintendo Switch screenshot

Luigi's Mansion 2 HD - Een likje HD-verf

Een jaar geleden deelde Nintendo een hoop nieuwe Mario-games. Het was duidelijk dat de film een groot succes was en daar moesten ze natuurlijk de vruchten van plukken. Luigi’s Mansion 2 HD werd samen met Princess Peach Showtime! geteased. Hoe bevallen de eerste uren?

Luigi’s Mansion 2 HD is een remaster van de 3DS-klassieker ook wel bekend als Luigi’s Mansion: Dark Moon. Zoals de naam zegt is het een HD-versie van het origineel. Is er nog meer veranderd?

3DS = Switch?

Het verhaal van Luigi’s Mansion 2 is hetzelfde als dat van de 3DS-versie. Dus wanneer je Luigi’s Mansion 2 al hebt gespeeld, krijg je precies wat je daarvan herkent. King Boo is terug en breekt de Dark Moon in verschillende stukjes, waardoor de vriendelijke spoken die met K. Wibus (ook bekend als E. Gadd) samenwerken, ineens heel boos worden. Luigi wordt uiteindelijk door de tv gezogen en door K. Wibus op avontuur gestuurd met de Poltergust 5000.

Toch zijn er elementen aangepast, aangezien je nu natuurlijk maar één scherm hebt. Zo zijn de UI-elementen geüpdatet. De plattegrond, die je normaal op het onderste scherm zag, kun je nu met de min-knop tevoorschijn halen. Daarnaast zijn de besturingselementen aangepast, aangezien het origineel slechts één analoge stick gebruikte. Bij de Switch-versie kun je gebruikmaken van de tweede analoge stick. Mocht je de 3DS-besturing prefereren, dan kun je altijd nog kiezen voor de oude stijl. Toch had ik soms wat moeite met het draaien van de Poltergust 5000, dus het is zeker niet perfect. Wat ook leuk is, is dat de DS nog steeds als een hommage wordt gebruikt in de communicatie met K. Wibus.

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

Korte missies

In plaats van in een open huis, speel je Luigi’s Mansion 2 in een missie-structuur. Vooraf krijg je te horen wat je doel is, en per missie wordt een specifiek doel gesteld. Soms vond ik het behoorlijk moeilijk om alles te vinden, omdat elke missie echt als een puzzel aanvoelde. Gelukkig wordt vaak aangegeven waar je heen moet, bijvoorbeeld met uitroeptekens op de kaart of andere kleine hints zoals glinsteringen en geluidjes die je verder helpen.

HD-verf

Wat erg opviel, waren de prachtige visuals en kleuren. De game oogt heel vrolijk en levendig, ondanks ‘enge’ atmosfeer. Helaas moet het spel zich meten met Luigi’s Mansion 3, dat nog steeds wordt gezien als een van de mooiste games op de Nintendo Switch. Het is duidelijk dat Luigi’s Mansion 2 HD een port is van de 3DS-versie. Het is jammer dat deze game vergeleken zal worden met Luigi’s Mansion 3, want de HD-upgrade werkt goed om het spel er beter uit te laten zien.

Luigi's Mansion 2 HD Nintendo Switch screenshot

Conclusie

De eerste uren van Luigi’s Mansion 2 HD bieden een kleurrijke en levendige ervaring die trouw blijft aan de 3DS-klassieker, met enkele moderne aanpassingen voor de Nintendo Switch. Hoewel de besturing niet perfect is, biedt de toevoeging van de tweede analoge stick een welkome verbetering. De HD-upgrade doet de visuals recht, maar de game moet zich helaas meten met het indrukwekkende Luigi’s Mansion 3. Ondanks dat waren de eerste uren met deze remake een fijn welkom terug in de game en lijkt het ook voor nieuwe spelers genoeg te bieden.

Like dit bericht:

Over Redactie

N1-UP is de grootste Nintendo-community van de Benelux. Wij bieden een thuishaven aan iedereen die net zoveel van Nintendo houdt als van ons. Via nieuws, specials, reviews, podcasts, columns en meer lees je bij ons daarom elke dag alles wat te maken heeft over Miyamoto en de zijnen. Al meer dan twintig jaar lang. Blijf gezellig hangen!

Recente artikelen

LEGO Horizon Adventures heeft verhaal van 8 uur

0

Nieuws LEGO Horizon Adventures heeft verhaal van 8 uur

14-06-2024

2

Rik

Dit zijn de beste Capcom-series volgens de fans

3

Nieuws Dit zijn de beste Capcom-series volgens de fans

12-06-2024

3

Rik

Switch

3

Special Gerucht: mogelijk Nintendo Direct op 18 juni

11-06-2024

4

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Maurice

Gisteren om 18:46

#13744‍

2751 XP | 190 comments

Hopelijk kondigt Nintendo ook het eerste deel aan tijdens de Juni Direct. 

Dreon

Gisteren om 21:07

#13745‍

2757 XP | 219 comments

Dat zou episch zijn!