Crash Bandicoot 5 ooit in de maak, was cross-over met Spyro

  • Nieuws

  • 26 aug 24 om 10:46

  • Erik

  • 0

Toys for Bob had Crash Bandicoot 5 ooit in ontwikkeling, blijkt uit een rapportage van DidYouKnowGaming. De game was naar verluid een cross-over met Spyro.

Crash Bandicoot 5 was wederom een 3D-platformer en een direct vervolg op het vierde deel. Het spel zou teruggrijpen naar Crash Twinsanity’s Academy of Evil. Dit was een school waar alle slechteriken heengingen, waaronder Dr. Neo Cortex.

De antagonist Uka Uka keerde terug en het was aan Crash en Spyro om hier een stop op te zetten. Beide personages waren speelbaar, en Toys for Bob overweeg dat je met ze tegelijk kon spelen door bijvoorbeeld Crash op Spyro’s rug te laten zitten.

Industrie-insider Liam Robertson vertelt in Game History Secrets dat Crash Bandicoot 5 slechts enkele maanden in ontwikkeling was voor het geannuleerd werd door Activision. De reden hiervoor was dat Crash 4: It’s About Time de hoge verkoopverwachtingen niet haalde.

Vanaf 22:10 begint het Crash 5-gedeelte. De hele video is overigens absoluut het bekijken waard.

Robertson: “Crash Bandicoot N. Sane Trilogy verkocht 520.000 digitale exemplaren in Amerika in één dag. Crash 4: It’s About Time verkocht 402.000 stuks in één maand.” De hogere prijs (€59,99 vs. €39,99) en de altijd drukke oktobermaand speelden hier mogelijk in mee. Volgens medewerkers van Toys for Bob was het gebrek aan een Switch-versie bij lancering echter een grote fout.

Uiteindelijk zou Crash 4 ongeveer vijf miljoen keer verkopen, tegenover 20 miljoen voor de N.Sane Trilogy.

In de video wordt daarnaast uitgelegd dat multiplayerspel Crash Team Rumble oorspronkelijk wél naar de Nintendo Switch zou komen. Helaas is de brawler matigjes ontvangen op andere platformen, waardoor ook deze geannuleerd is.

Toys for Bob, maker van Crash 4 en de Spyro Reignited Trilogy, was al jaren met het spel bezig. De video toont meerdere concepten die uiteindelijk de game niet zouden halen. Interessant genoeg debatteerde Toys for Bob intern of het geen add-on of extra voor Crash 4 moest worden.

Crash Team Rumble kwam uit in een tijd dat er veel hype was voor een nieuwe Crash Bandicoot-game. Er circuleerden dan ook diverse geruchten rond, toen nog onder de codenaam Wumpa League.

Afbeelding toont concept art van een mogelijke Crash bandicoot 5

Concept art uit de video van DidYouKnowGaming

Toys for Bob maakte ooit faam met de Skylanders-franchise, games die werkten volgens het toys-to-life principe. Het verkeerd echter al een tijdje in zwaar weer, en was begin dit jaar het doelwit van ontslagen na Activision’s overname door Microsoft.

Begin maart maakten ze bekend verder te gaan als indiestudio. Hierbij vermeldden ze ook dat ze “in de vroege dagen zijn van een nieuwe game”. Het moet echter nog blijken of dit iets met Spyro of Crash te maken heeft.

Wat vind jij van dit nieuws? Had jij graag een cross-over tussen Spyro en Crash gezien? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Amazon Games gaat Switch 2 ondersteunen

5

Nieuws Amazon Games gaat Switch 2 ondersteunen

26-08-2024

0

Karlijn

MySims maakt misschien terugkeer op Nintendo Switch

0

Nieuws MySims maakt misschien terugkeer op Nintendo Switch

25-08-2024

1

Coen

Reageer als eerste!