Spyro- en Crash-ontwikkelaar gaat verder als indiestudio

  • Nieuws

  • 1 mrt 24 om 10:12

  • Erik

  • 4

Spyro- en Crash-ontwikkelaar Toys for Bob gaat verder als onafhankelijke indiestudio. Ze gaan weg onder de paraplu van Activision-Blizzard.

Toys for Bob, bekend van onder andere Crash 4: It’s About Time, zegt in een statement op hun website dat deze stap de studio en hun toekomstige games naar het volgende niveau gaat brengen. Daarnaast zorgt deze kans ervoor dat ze “terug kunnen keren naar hun roots als klein en beweeglijke ontwikkelaar”.

Op dit moment verkent het team een mogelijke samenwerking met Microsoft, dat recentelijk Activision-Blizzard overgenomen heeft.

Daarnaast kondigen ze aan dat ze “in de vroege dagen zijn van een nieuwe game”. Hoewel ze nog ver zijn van aankondigingen hierover, zijn ze enthousiast om nieuwe verhalen, personages en gameplay-ervaringen te maken.

Het nieuws volgt na een grote ontslagronde bij Toys for Bob: liefst 86 banen gingen verloren.

Hoofdafbeelding bij Spyro en Crash-maker gaat verder als indiestudio

Spyro the Dragon (uit Spyro Reignited Trilogy).

Toys for Bob verwierf faam door de Skylanders-franchise, Toys-to-Life-spellen waarbij je figuurtjes in het spel kon scannen om ermee te spelen. Later waren ze onder meer verantwoordelijk voor Crash 4: It’s About Time en de Spyro Reignited Trilogy. Daarnaast werkten ze ook mee aan Call of Duty Warzone.

Toys for Bob bezit zelf niet de licenties van Crash en Spyro, die liggen bij Microsoft. Wel lijken ze een kleine knipoog te geven naar het gehoornde paarse draakje Spyro. Ze eindigen de brief met “houd je hoorns op en ogen open voor meer nieuws”.

Wat vind jij van de nieuwe stap van Toys for Bob? Denk jij dat we nog een nieuwe Spyro- of Crash-game gaan zien? Laat het weten in de reacties!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Hoofdafbeelding bij 10 opvallende Nintendo Switch-games voor maart 2024

2

Special 10 opvallende Nintendo Switch-games voor maart 2024

01-03-2024

3

Erik

Splatoon 3’s volgende Splatfest begint op 23 maart

2

Nieuws Splatoon 3's volgende Splatfest begint op 23 maart

01-03-2024

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 4

Tamadachi

1 mrt 24 om 10:25

#13213‍

5167 XP | 640 comments

In mijn ogen is deze belissing van de ontwikkelaar Toys for Bob zeer verstandig om zo zichzelf veilig te kunnen stellen van massale ontslagrondes en door te gaan met wat ze goed in zijn namelijk solide platformers ontwikkelen.

Martijn

1 mrt 24 om 16:44

#13218‍

3585 XP | 416 comments

Dat kan wel eens minder goed nieuws voor Crash en Spyro zijn inderdaad. Misschien besteed Activision het aan ze uit, maar anders gaan Crash en Spyro mogelijk zo de koelkast in. Zou zonde zijn, want Toys for Bob heeft laten zien dat ze prima games ervan kunnen maken.

Staan die series eindelijk terug op de rails en dan gebeurd er zoiets. Even afwachten of er nog meer toekomst in die series zit. Hopelijk komen ze anders met een eigen toffe serie. Zou wel jammer zijn als Spyro en Crash verdwijnen, net nu ze weer goede games ervan maakten.

rob1N

1 mrt 24 om 18:25

#13219‍

5426 XP | 1045 comments

Als ze nou leuke 3D platformer gaan maken ala Banjo & Kazooie bijvoorbeeld, dan ben ik zeker wel vóór! Crash & Spyro boeien mij beiden zeer weinig. Ik vond ze altijd een beetje het antwoord op "we moeten Mario nabootsen met een eigen mascotte". Nooit wat mee gehad deze characters.

Zool

2 mrt 24 om 09:13

#13220‍

1951 XP | 366 comments

Ze zijn vooral bekend van IP wat nu niet meer in hun handen is….. kweenie zo goed of dit slim is. Hopelijk hebben ze een opdracht..