SUDA51: 'Ik heb gesprekken gehad met Marvel'

  • Nieuws

  • 22 jan 22 om 23:31

  • Rik

  • 1

De Japanse game-ontwikkelaar Goichi Suda, beter bekend als SUDA51, heeft bevestigd dat hij gesprekken heeft lopen met Marvel. De Japanner heeft in het verleden vaker aangegeven een game te willen maken gebaseerd op de IP van de Amerikaanse Strip-gigant.

SUDA51 staat vooral bekend om zijn werk aan de No More Heroes-franchise. Vorig jaar konden we nog melden dat SUDA51 zijn ogen had laten vallen op het personage Deadpool. Er is niet bekend of de gesprekken tussen Marvel en Suda gingen over een toekomstige Deadpool-game. Als de gesprekken met Marvel op niets uitlopen zal SUDA51 zich richten op het opzetten van nieuwe IP’s voor zijn werkgever Grasshopper Manufacturer. In een interview met Automaton-media zei hij het volgende (vertaald):

Goichi Suda, alias SUDA51

Aan de andere kant, we hebben ook gezegd dat we IP’s willen maken die zijn gebaseerd op aantrekkelijke originele werken, als die er zijn. Ik denk dat het zal afhangen van de discussies die we hebben met Marvel Studios. Als Marvel Studios met iets goeds op de proppen komt, zullen we er over denken.

Sorry, ik zei daar maar wat, dat was een grapje.

Maar we hebben een aantal ontmoetingen gehad met Marvel, en hebben het gehad over de mogelijkheid om samen ergens aan te werken. We hopen dat de kracht van videogames zal helpen om deze kansen te versterken.

Maar samenvattend zullen we doorgaan met het creëren van meer originele IP’s voor Grasshopper Manufacture.

Van welke Marvel-held zou jij een game van de hand van SUDA51 willen zien? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

3

Erik

Japanse shooter Cotton Fantasy komt in lente 2022

0

Nieuws Japanse shooter Cotton Fantasy komt in lente 2022

23-01-2022

0

Jeroen

Speculatie: Chrono en Xeno composer teast nieuw project

4

Nieuws Speculatie: Chrono en Xeno composer teast nieuw project

22-01-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

23 jan 22 om 09:46

#3304‍

2791 XP | 540 comments

Vind zijn games altijd erg interessant om naar te kijken, maar niet zelf te spelen. Denk dat hij met Deadpool wel echt wat leuks kan. Anders X-men en Guardians of the Galaxy.