Basketbal-update op 10 juli naar Nintendo Switch Sports

  • Nieuws

  • 8 jul 24 om 17:36

  • Rik

  • 1

Nintendo heeft de datum bekend gemaakt waarop Nintendo Switch Sports-eigenaren met de (gratis) basketbal-update aan de slag kunnen: de nieuwe sport is vanaf 10 juli beschikbaar.

De toevoeging van basketbal aan Nintendo Switch Sports werd aangekondigd tijdens de Nintendo Direct van juni 2024. Toen werd er nog gesproken van een toevoeging ‘in de zomer van 2024’. Nu hebben we de precieze datum van de toevoeging, die al over enkele dagen beschikbaar komt.

De nieuwe sport is gratis te spelen voor eigenaren van het spel, wel heb je een internetverbinding (en vrije ruimte op je Nintendo Switch) nodig om de gratis update te downloaden. Basketbal maakt gebruik van de motion controls in de Joy-cons en bevat verschillende spelmodi, zoals twee-tegen-twee-wedstrijden en ‘5 op een rij’. Bekijk hieronder nogmaals de trailer uit de Nintendo Direct voor een beeld van het basketballen in Nintendo Switch Sports:

Basketbal is de tweede sport die post-release wordt toegevoegd aan Nintendo Switch Sports. Eind 2022 kwam golf naar de game. Mogelijk is dit niet de laatste toevoeging van een nieuwe sport: dataminers vonden in 2022 al referenties naar zowel basketbal als trefbal in de code van de game.

Vanaf 10 juni zijn er acht beschikbare sporten in Nintendo Switch Sports: volleybal, badminton, bowling, voetbal, chanbara, tennis, golf en basketbal.

Nintendo Switch Sports is sinds 29 april 2022 verkrijgbaar op Nintendo Switch.

Loop jij alvast warm voor een potje basketbal later deze week? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Nieuwe RPG

1

Nieuws Nieuwe RPG Rune Factory-maker volgende maand naar Switch

09-07-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij Gerucht: GameCube mogelijk naar Nintendo Switch Online

3

Nieuws Gerucht: GameCube mogelijk naar Nintendo Switch Online

08-07-2024

3

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

8 jul 24 om 19:41

#13952‍

3908 XP | 735 comments

Ik wil het best proberen, maar ik heb deze game al heel lang links laten liggen. Mede doordat het erg repetitief werd, en erg lang duurt voor de updates. En ik had liever dat de verschillende kledingstukken en al die ongein gewoon via ingame currency betaalbaar werd, en niet via zo'n stom ''battle pass'' achtig systeem die maar een week duurt..