Gerucht: GameCube mogelijk naar Nintendo Switch Online

  • Nieuws

  • 8 jul 24 om 16:58

  • Robin

  • 3

Er is informatie naar boven gekomen die erop duidt dat de GameCube mogelijk naar Nintendo Switch Online komt. 

Op Famiboards zijn gebruikers er achter gekomen dat er momenteel in de data nieuwe onderdelen zijn gevonden die mogelijk voor een GameCube-controller zijn. De reden hierachter is de codering die hiervoor wordt gebruikt. De onderdelen bevatten een LDOL-afkorting. De L komt waarschijnlijk van L-Classics. L-Classics is de naam voor de NSO-apps en DOL staat dan waarschijnlijk voor Dolphin, wat de codenaam van de GameCube.

Intern wordt in de NSO-controllers ook met hun code naam benoemd, welke ook met een L beginnen; zoals Lark voor de NES, Lucia voor SNES, Lager voor SEGA Genesis, Lagon voor N64. LDOL zou dus mogelijk in dit rijtje passen. DOL werd namelijk ook al in het verleden gebruikt voor randapparatuur voor de GameCube, neem bijvoorbeeld de DK-Bongo’s die DOL-021 zijn. En ook op de GameCube is DOL terug te vinden. Zo is mijn zwarte GameCube DOL-001 en is mijn parelwitte GameCube DOL-101.

Let op: niets uit dit bericht is officieel bevestigd door Nintendo, neem dit gerucht met het gebruikelijke korreltje zout tot er officiële mededelingen gedaan worden.

De recentste toevoegingen op NSO

Dat zeggende is het niet zeker dat ook daadwerkelijk om NSO-controllers zouden gaan. LuigiBlood, één van de Famiboard-users geeft mij nog verdere duidelijkheid. In dezelfde shipping data zijn er wel andere GameCube controller-onderdelen te vinden die sinds Smash Bros. for Wii U al in gebruik zijn, maar of deze correlatie met elkaar hebben is niet zeker. Het is alleen wel opvallend dat zowel de LDOS-onderdelen als de GameCube-onderdelen beide vanaf mei 2024 in shipping data te vinden is.

GameCube NSO vs Remasters

Hoewel GameCube NSO zeer wenselijk zou zijn, zien we toch dat Nintendo er ook voor kiest vele games te remasteren of remaken. Dit hoeft alleen niks te betekenen gezien ook bijvoorbeeld Link’s Awakening op NSO te vinden is, maar ook als remake op de Nintendo Switch. Tijd zal het leren of we meer gaan zien.

De Game Boy en de Game Boy Advance waren in februari de laatste spelsystemen die aan Nintendo Switch Online zijn toegevoegd.

Krijgen we GameCube NSO op de Nintendo Switch? Of is dit meer iets voor de opvolger? Of gaat Nintendo door met het maken van remasters en remakes? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Je kunt straks basketballen in Nintendo Switch Sports

1

Nieuws Basketbal-update op 10 juli naar Nintendo Switch Sports

08-07-2024

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Zomerse evenementen aangekondigd voor Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Zomerse evenementen in aantocht voor Pokémon Scarlet & Violet

08-07-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Apenknul

8 jul 24 om 19:37

#13951‍

3908 XP | 735 comments

Als dit waar is, hoop ik zo dat alle Mario Party titels daarvan erop komen, samen met Animal Crossing: Population Growing en Mario Kart Double Dash.

Fl@ppy

7 dagen geleden

#13953‍

2976 XP | 577 comments

Een aantal van de GC games hebben al een remaster gehad en persoonlijk vind ik dat de beste manier.

Selan

7 dagen geleden

#13954‍

2871 XP | 527 comments

Ik zie dit wel gebeuren, zeker als de Switch 2 een echte opvolger is. Zie heel groot de kans in dat NSO gewoon doorzet op de nieuwe console. Beetje PS4/PS5 verhaal. Zou namelijk zonde zijn als dit waar is en dit ergens dit jaar komt en volgend jaar de nieuwe Nintendo er is en we wéér helemaal van scratch moeten beginnen.

 

Dat gezegd hebbende, mooi om Star Fox Adventures en Phantasy Star Online Episode I&II weer te spelen ^^