Hyrule Warriors: Age of Calamity

Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich af in hetzelfde universum als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, en begint honderd jaar voor de gebeurtenissen uit deze legendarische Nintendo Switch-titel. Het is aan jou en andere helden uit het Zelda-universum om een stokje te steken voor de kwade plannen van de machtige Calamity Ganon.

Eiji Aonuma, de director van The Legend of Zelda, legt uit dat dit jou als speler de kans geeft om de gebeurtenissen uit The Great Calamity eigenhandig te ervaren. Jij neemt in de game dan ook controle over Link, Zelda en de andere Champions. Daarnaast beloven de makers dat je een Hyrule kunt ervaren, voordat het hele land in ruïnes werd gelegd.

Musou-game
Evenals voorganger Hyrule Warriors, is Hyrule Warriors: Age of Calamity een musou-game. Dit houdt in dat jij met jouw held massa’s en massa’s aan vijanden een kopje kleiner maakt.

Een van de nieuwe functies is dat je samen op één Nintendo Switch kan spelen. Je kunt zij-aan-zij vechten om Calamity Ganon te verslaan, maar jullie kunnen ook beide een andere kant van het gevechtsvelverdedigen.

Screenshots