Wat speel je dit weekend? [29 april]

  • Nieuws

  • 29 apr 23 om 11:20

  • Erik

  • 6

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De release van Tears of the Kingdom komt steeds dichterbij. Afgelopen woensdag verschenen de eerste previews, en die waren ontzettend positief. Media prees vooral de extra mogelijkheden van de Ultrahand en de Kleef-vaardigheden. Nog een kleine twee weken mensen, we kunnen dit! Laten we het daarom ook snel over wat anders hebben, zoals het feit dat Microsoft een grote klap in het gezicht kreeg wat betreft de overname van Activision-Blizzard: Britse overheidsinstantie CMA keurde deze af, met name omdat het Microsoft’s cloud gamingspositie teveel zou versterken. Hoewel dit een klap is voor Xbox, is de afkeuring (nog) geen dealbreaker. Zoals het nu staat, kan de overname nog altijd doorgaan.

Verder was er goed nieuws voor gamebeurzen in Europa: Nintendo is dit jaar aanwezig op de Gamescom 2023. Een mooie opsteker voor de staat van gamebeurzen; met de definitieve annulering van de E3 was het spannend wat dit zou doen met het evenement in Keulen. De redactie van N1-UP is de koffers alvast aan het pakken, want dit willen we niet missen!

Opvallende releases:

Lopende events dit weekend:

We kregen deze week ook ietsiepietsie meer nieuwe beelden van Tears of the Kingdom

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Oké, ik kon de verleiding toch niet weerstaan. Na die lovende previews van afgelopen woensdag, heb ik Breath of the Wild toch weer lekker opgestart. Inmiddels heb ik de Gerudo-woestijn weer doorkruist en trok ik wat ‘luchtigere’ kleding aan om de stad binnen te komen. Toch zegt een stemmetje in mij dat ik beter kan wachten op Tears of the Kingdom 12 mei. Dus misschien dat ik dit weekend ook weer lekker Fire Emblem Warriors: Three Hopes speel.

Robin

Ik zal stiekem weinig tijd hebben om te gamen dit weekend, maar mocht ik wat tijd hebben dan tackle ik nog wat sidequests in Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed af. Ik had recentelijk de main story uitgespeeld, maar er is nog veel moois te ontdekken in Future Redeemed.

Kitty

Afgelopen donderdag was ik jarig, en dit weekend ga ik nog lekker uit eten om het nogmaals te vieren. Qua gamen ben ik helemaal niets meer aan het spelen omdat ik trappelend wacht op Tears of the Kingdom. Ik zag wel de trailer van Oxenfree II langskomen, die er interessant uitzag. Deel 1 heb ik nog niet gespeeld en het schijnt een kleine game te zijn, dus wellicht trakteer ik mezelf daar nog op!

De reviews voor de eerste Oxenfree waren in ieder geval goed, Kitty! (screenshot Oxenfree II)

Dennis

Een spel dat ik al een poosje op mijn wishlist heb staan is nu gratis te spelen voor NSO-leden: Fast RMX. Ik ben benieuwd hoe deze zero gravity racer speelt, en of die een aanschaf waard is. Die ga ik dus eens even uitproberen! Daarnaast ga ik verder met Age of Calamity, in de hoop dat ik het einde haal voordat Tears of the Kingdom er is.

Martijn

De release van Tears of the Kingdom komt steeds dichterbij. Ik ga dus gewoon verder met Breath of the Wild. Daarnaast ook nog wat Animal Crossing: New Horizons tussendoor. Die games zijn een beetje standaard voor mij, de laatste maanden. Je kunt ze erg lang blijven spelen als je wilt. Vorige week met wat andere games begonnen, maar intussen heb ik ook de Super Mario Bros. Movie gezien. Ik vond ‘m heel erg tof en mooi gemaakt!

Daardoor zin gekregen om wat Mario-games te spelen. Weet niet waarom, maar door de film ben ik het meeste geneigd om Super Mario 3D World weer eens te spelen. Die heb ik echter alleen op de Wii U, al wil ik dat Bowser’s Fury-gedeelte ook eens spelen. De kans op Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe of Super Mario Maker 2 is nu groter. Misschien nog wat Super Mario Bros. 3 of Super Mario World. In ieder geval: met Zelda in aantocht en Mario volop in de schijnwerpers, zijn het mooie tijden om een Nintendo-fanaat te zijn.

Animal Crossing blijft ook leuk, Martijn.

Thijmen

Dit weekend ben ik samen met mijn ouders vertrokken om op vakantie te gaan naar Luxemburg. Ik ben begin deze week opnieuw begonnen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Wii U, omdat ik de Switch-versie niet heb. Maar, wij zijn met de caravan en daar staat geen TV in, dus Breath of the Wild moet nog maar even wachten.

Ik heb natuurlijk wel mijn Switch meegenomen. In plaats van Breath of the Wild ben ik op de Switch weer opnieuw begonnen met Hyrule Warriors: Age of Calamity. Toen het spel uitkwam werd ik erg verrast door de nieuwe kijk op het verhaal van Breath of the Wild. Dus wie weet kan ik me tussendoor de wandelingen in Luxemburg opnieuw laten verrassen.

Rik

Ah, het doet me goed dat er nog altijd mensen blijven ontdekken wat voor toffe game Hyrule Warriors: Age of Calamity is (eat your musou-hating heart out, Mitch 😛 ). Bij mij slaat de klok echter Xenoblade dit weekend, want Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed is sinds woensdag beschikbaar! Op basis van mijn eerste indrukken is deze uitbreiding toch wel echt voor de fans en minder geschikt voor de casual Xeno-spelers. Maar hee, laat ik nu net bij die eerste groep horen! De inmiddels volwassen Rex uit Xenoblade Chronicles 2 is momenteel mijn favoriete personage om (weer) mee te spelen. Al zijn alle zes de party-members – indirect – wel oude bekenden. Dit moet het zinderende slotstuk van de Xenoblade-saga tot nu toe vormen, dus ik ben benieuwd naar de rest van Future Redeemed!

Dreon

Inmiddels sta ik op het punt om terug naar Nederland te vertrekken. Dit betekent dat ik me weer ongeveer 20 uur moet zien te vermaken in het vliegtuig. Ik ga dan ook lekker verder met Persona 5 Royal. Ik heb een nieuwe belangrijke target gevonden om het hart van te stelen, de voorbereidingen zijn in ieder geval in volle gang.

Spread the Age of Calamity-gospel!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

LEGO kondigt drie Donkey Kong-sets aan

0

Nieuws LEGO kondigt drie Donkey Kong-sets aan

29-04-2023

1

Erik

Sakurai deelt geheimen over Kirby’s Dream Land

1

Media Sakurai deelt geheimen over Kirby's Dream Land

28-04-2023

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 6

Fl@ppy

29 apr 23 om 12:30

#9685‍

2791 XP | 540 comments

Vorig weekend begonnen met Earthbound Beginnings. Paar uur gespeeld, maar is toch net te veroudert. Dus helaas speel ik hem niet verder, aan de stijl ligt het niet, want heb echt genoten van Earthbound! 

Koningsdag werd ik wakker, startte de Switch op en zag het bericht dat de DLC van XC3 uit was. Wilde wachten tot na TotK, maar de kriebels waren te heftig. Dus naar CDkeys en voor een mooi prijsje de DLC binnen geharkt. Zit er pas een dik uur in, maar ben erg onder de indruk. Ik denk dat TotK moet gaan wachten als die op de mat valt. 

Vandaag geen games helaas, want erg druk met behangen en zo nog even een schutting slopen. Dus morgen hopelijk verder

Kitty

29 apr 23 om 13:54

#9687‍

762 XP | 60 comments

Zo krijg je die DLC ook nooit op tijd af voor TotK :p 

Fl@ppy

29 apr 23 om 18:44

#9692‍

2791 XP | 540 comments

Ik probeer me er bij neer te leggen:p Maar ik ben benieuwd wat er in mijn hoofd gebeurd als TotK zo op mijn mat valt:s

Selan

29 apr 23 om 12:41

#9686‍

2660 XP | 486 comments

Voornamelijk wordt het de zeer indrukwekkende DLC Future Redeemed spelen. En af en toe tussendoor wat Monster Hunter Rise!

Maurice

29 apr 23 om 14:48

#9688‍

2706 XP | 189 comments

Ik ben nu net begonnen aan het derde hoofdstuk van de Future Redeemed DLC.

Paul

29 apr 23 om 17:49

#9689‍

3804 XP | 659 comments

Zeker doen, Kitty!