Welke games definiëren jou als gamer? #GameStruck4

Wat zijn nou de vier games die jou als gamer definiëren?

Vorige week startte een hype op Twitter waarbij mensen proberen hun leven als een gamer te definiëren aan de hand van vier games. Je kunt daar alles over vinden door op Twitter te zoeken naar #GameStruck4. Ik vond dit een mooie uitdaging en ben dus aan de slag gegaan met mijn lijstje. Ik ben ondertussen al ruim 22 á 23 jaar bezig met games dus heb heel wat om uit te kiezen. Welke games definiëren mij nou als gamer? Ik had mijn lijstje met beste games allertijden al klaar staan in mijn profiel op N1ntendo dus de keuze zou zo gemaakt kunnen zijn. Echter vond ik dat niet de juiste manier want er zijn redenen waarom ik uiteindelijk tot mijn lijstje voor de vijf beste games allertijden ben gekomen. Ik ben dat vervolgens gaan herleiden en toen tot de conclusie gekomen dat ik mijn verhaal het beste kan vertellen aan de hand van de genres die ik prefereer en hoe ik ermee in aanraking ben gekomen. Dat heb ik hieronder dan ook gedaan.

Command & Conquer: Red Alert (MS-DOS)

Ik behoor tot de oudere leden van de N1ntendo-redactie en mijn gamende leven begon dan ook op de oude MS-DOS-computer. De turboknop op het apparaat maakte dat het maar liefst 16MB werkgeheugen kon benutten. Kun je je dat voorstellen? Drie games uit de MS-DOS-periode zijn mij in het bijzonder bijgebleven: Commander Keen, Supaplex en Command & Conquer: Red Alert. Laatstgenoemde heeft me één van mijn nog altijd favoriete genres doen ontdekken en heeft daarom een streepje voor op de andere twee: het real-time strategy genre. Vroeger speelden we buiten vaak soldaatje, lekker je vrienden afknallen met plastic geweren. Daar kun je je vandaag de dag niet meer zoveel van voorstellen met alle gekkigheid in de wereld. Dit zorgde er bij mij echter voor dat ik me op jonge leeft al interesseerde voor alles wat met de oorlog te maken had. Command & Conquer: Red Alert speelde bij mij perfect in op deze interesse en zorgde daarnaast voor een uitdaging die ik niet kende van andere games omdat je continu tactische keuzes dient te maken. Dat laatste aspect zorgde ervoor dat ik in de jaren daarop volgende bijna uitsluitend RTS-games heb gespeeld op de PC. Alle games uit de Command & Conquer-reeks zijn door de jaren heen wel voorbij gekomen en ik baal er nog altijd van dat EA Westwoord Studios (de studio die de Command & Conquer-reeks heeft gemaakt) om zeep geholpen heeft. RTS-games hebben me vele goede herinneringen gebracht, bijvoorbeeld als ik denk aan de LAN-party’s met Age of Empires en Warcraft 3: The Frozen Throne die ik helemaal kapot gespeeld heb online. In de afgelopen vijf jaren zijn er helaas ontzettend weinig RTS-games van goede kwaliteit uitgekomen en dat zorgt ervoor dat het genre binnen mijn gamecollectie toch wel wat ondergesneeuwd is geraakt. Onlangs is echter Age of Empires IV aangekondigd, dat me hopelijk weer mijn RTS-fix weet te bieden. Ik ben daar de afgelopen jaren echt naar op zoek!

Donkey Kong Country (SNES)

Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Nintendo. Zo kreeg ik voor mijn zesde verjaardag een Game Boy met de games Darkwing Duck en Super Mario Land 2: 6 Golden Coins. Mijn liefde voor alles Nintendo groeide echter pas echt toen ik een jaartje later mijn SNES Donkey Kong Country-pakket kreeg. Dit veranderde mijn leven totaal. Donkey Kong Country zorgde ervoor dat ik vele dagen aan de TV gekluisterd zat, tot ongenoegen van mijn ouders, en dat ik altijd meer Nintendo-games wilde spelen. Donkey Kong Country zelf zag er toentertijd fantastisch uit, de soundtrack was een genot voor de oren en de game was voor de industrie revolutionair*. Het mooiste wat Donkey Kong Country heeft voortgebracht is Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest. Dit vind ik persoonlijk de beste uit de trilogie. Zonder het origineel had deze parel echter niet bestaan. Sinds de SNES-periode heb ik Nintendo niet meer losgelaten. Hadden mijn ouders ervoor gekozen om me een PlayStation te geven dan had je dit artikel waarschijnlijk op een PlayStation-website kunnen lezen nu.

* Als je meer wilt weten over de ontwikkeling van Donkey Kong Country kan ik je het beste doorverwijzen naar het kopje “de ontwikkeling van Donkey Kong Country” uit dit artikel dat ik enkele jaren geleden geschreven heb.

Golden Sun (GBA)

Voor vaste lezers zal het geen geheim zijn dat ik Golden Sun de beste game ooit vind. Het spel was revolutionair voor zijn tijd en vooral de sprites en aanvallen zagen er fenomenaal uit. Het verhaal verveelt bovendien, na de game toch zeker een keer of zeven uitgespeeld te hebben, nog steeds niet en iedere paar jaar keer ik nog een keer terug naar Weyard (de wereld van Golden Sun). Ik zou het geweldig vinden als Nintendo deze reeks nieuw leven in zou blazen op de Nintendo Switch maar dat zie ik helaas niet gebeuren. Het is in ieder geval wel iets wat de reeks zou verdienen. Rondom de periode waarin Golden Sun uitkwam, speelde ik nog bijna geen JRPG’s maar dat veranderde door Golden Sun. Zodoende betreed ik jaarlijks nog altijd de werelden van veel verschillende JRPG’s waarvan de Persona-reeks me de afgelopen jaren het meest heeft weten te grijpen. Ook heeft mijn liefde voor JRPG’s ertoe geleid dat mijn interesse in de Japanse cultuur sterk is gegroeid. Zo kijk ik momenteel ook veel anime en staat Japan bovenaan mijn “nog te bezoeken bestemmingen”-lijstje.

World of Warcraft (PC)

Tot slot is mijn lijstje niet compleet zonder World of Warcraft. Mijn gamende leven online begon met Runescape maar in de afgelopen 10 jaren is het Azeroth waar ik het meeste van mijn vrije tijd heb doorgebracht. Meer dan 250 dagen full-time zal ik qua speeltijd ondertussen wel gepasseerd zijn. Ten tijden van de originele release was ik echt helemaal verslaafd en kon ik makkelijk zestig uur per week rond hobbelen in de wondere wereld van de orcs en elven. Daar heb ik achteraf nooit spijt van gehad want de eerste keer samen met 39 andere spelers vanuit alle uithoeken van Europa de eerste grote eindbaas afmaken na wekenlang op 1% gefaald te hebben staat bij mij nog altijd te boek als mooiste gamemoment dat ik ooit meegemaakt heb!

Conclusie

Command & Conquer: Red Alert, Donkey Kong Country, Golden Sun en World of Warcraft hebben me gebracht waar ik vandaag de dag als gamer sta. Command & Conquer: Red Alert heeft ervoor gezorgd dat ik nagenoeg alle RTS-games van de afgelopen twintig jaar heb geprobeerd, zonder mijn ervaringen met Donkey Kong Country op jonge leeftijd was de kans klein geweest dat je dit artikel van mij had gelezen op N1ntendo, Golden Sun zorgde ervoor dat ik me meer ging interesseren voor Japanse cultuur en er is geen (game)wereld waar ik me langer in heb weten te vermaken als in Azeroth van World of Warcraft. Een hele uitdaging is de #GameStruck4 gebleken maar ik heb hem voltooid. Durven jullie de uitdaging ook aan? We zijn erg benieuwd wat jullie verhaal is.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

2

Erik

Metropolis: Lux Obscura

0

Review Metropolis: Lux Obscura

30-04-2018

0

Redactie

Outlast 2

0

Review Outlast 2

29-04-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!