Wat speel je dit weekend? [10 februari] 

  • Special

  • 10 feb 24 om 10:30

  • Erik

  • 1

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week bracht Nintendo haar kwartaalcijfers uit. Nu gaat dat logischerwijs gepaard met een hoop cijfers en statistieken (Nintendo Switch bijna 140 miljoen, woeh!), maar het onderwerp van gesprek was die smeuïge uitspraak die de president van Nintendo daarna had. Hij meldde dat de Nintendo Switch “de focus” blijft in 2024. De N1-UP-community was het er bijna helemaal over eens dat het woord “focus” heel interessant gekozen is. Zou het dan toch?

Overigens was dit een zeer goede week voor gamenieuws. Walt Disney bracht naar buiten dat ze liefst 1,5 miljard dollar (1,39 miljard euro) in Epic Games geïnvesteerd hebben, voor een volledig Disney-universum in Fortnite. De bedragen die tegenwoordig in de game-industrie gemoeid gaan – ongelofelijk. Verder bleek dat Square Enix mogelijk haar volledige werkwijze op de schop neemt en gooide The Big N een groots concert van The Legend of Zelda online. Helemaal gratis te bekijken.

Fijn weekend allemaal, and see you next week!

Opvallende releases:

Bandle Tale kreeg deze week een geanimeerde trailer!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik zit weer helemaal in de wereld van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Wat begon als een reis om de derde en vierde Feeënbron te openen, is inmiddels verzandt in het verkennen van een drietal labyrinten en het volgen van vreemde standbeelden om bij een Mijn terecht te komen. Je begrijpt dat ik geen idee heb waar ik dit weekend uit ga komen.

Coen

Ik ga dit weekend mijn teentjes in een nieuwe franchise steken. Ik ga namelijk beginnen met Monster Hunter World. Als Monster Hunter nieuweling heb ik er zin in maar ben tegelijkertijd ook een beetje huiverig omdat de game zo gigantisch groot is. Ik kijk echter wel heel erg uit naar het verkennen van een nieuwe wereld!

Zelda, Zelda!

Robin

Ik ben rustig verder met Persona 3 Reloaded. Hele toffe game! Daarnaast zal ik misschien net zoals Coen ook nog even kijken naar Monster Hunter World en zet ik mijn Nintendo Switch aan voor Super Smash Bros. Ultimate en de Pokémon Scarlet & Violet-spirits!

Dreon

Ik heb het mezelf best moeilijk gemaakt, ik heb namelijk een game gekocht die al jaren op mijn to-do-lijstje staat: Final Fantasy 7. Je leest het goed, het gaat hier om de originele Final Fantasy in plaats van de remake. Ik heb verhalen gehoord, die ervoor gezorgd hebben dat ik het originele deel nu wel moet spelen. Ik heb er zin in!

Martijn

Nog genoeg te spelen en onlangs is daar Splatoon 3 bij gekomen. Best een druk weekend, maar misschien ga ik die tussendoor even kunnen spelen.

Hopelijk vind je er even tijd voor, Martijn!

Dennis

Na een aantal kortere games te hebben gespeeld is het weer tijd om verder te gaan met een van mijn grotere backlog-projecten: Tokyo Mirage Sessions #FE Encore! Ik zit nu op bijna 30 uur en de game verveelt nog steeds niet. De combinatie van een goed vechtsysteem en de over de top Japanse popcultuur blijft genieten!

Karlijn

De afgelopen periode heb ik maar liefst drie spellen kunnen aftikken. Master Detective Archives: Rain Code, Chants of Sennaar én Storyteller! Dit weekend is er helaas weinig gametijd voor mij, ik ga namelijk naar Disneyland Parijs! Maar mocht ik tussendoor tijd hebben om toch nog wat te spelen, zal dat waarschijnlijk een casual uurtje Graveyard Keeper worden. Perfecte cozy game voor iedereen die niet van farming sims houdt, maar wél van duistere humor.

Ziet er, ahem, heel pittoresk uit, Karlijn!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

0

Media Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

29-02-2024

0

Karlijn

Nintendo toont levensgrote Zelda, Link en Ganondorf-standbeelden

0

Media Nintendo toont levensgrote Zelda, Link en Ganondorf-standbeelden

10-02-2024

2

Mark

Nintendo’s The Legend of Zelda Orchestra Concert nu te bekijken

3

Media Nintendo's The Legend of Zelda Orchestra Concert nu te bekijken

09-02-2024

4

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Jerone

10 feb 24 om 12:26

#12951‍

458 XP | 63 comments

Mario RPG