Disney en Epic Games werken aan eigen Fortnite-universum

  • Nieuws

  • 8 feb 24 om 10:24

  • Erik

  • 2

Walt Disney heeft een grote investering gedaan in Epic Games om in Fortnite een nieuw universum te creëren vol bekende Disney-personages.

Op hun website schrijft Disney dat ze samen werken aan een “games- en entertainment”-universum in de razend populaire shooter. Er komt content uit Pixar, Marvel, Star Wars en meer franchises. Disney belooft dat spelers “hun eigen verhalen en ervaringen” kunnen creëren.

Om het universum mogelijk te maken, koopt Walt Disney liefst 1,5 miljard dollar (~€1,39 miljard) aan aandelen in de organisatie achter Fortnite, Epic Games. Dit betekent dat ze nu deels eigenaar zijn van de organisatie en profiteren van eventuele verdiensten die hieruit voortvloeien.

Het Disney x Fortnite-universum wordt “binnenkort” uitgebracht.

Rober A. Iger, Chief Executive Officer bij Walt Disney, noemt de aankoop “Disney’s grootste stap ooit in de wereld van games” en zegt dat het enorme kansen biedt voor groei. “Ik kan niet wachten totdat fans de Disney-verhalen en werelden waar ze verhalen op baanbrekende nieuwe manieren kunnen ervaren.

Tim Sweeney van Epic Games zegt blij te zijn met de samenwerking en voegt hieraan toe dat Disney een van de eerste bedrijven was die de potentie van Fortnite zag.

Fortnite is uitgebracht in 2017, en kwam in 2018 naar de Nintendo Switch. Het begon ooit als battle royale-shooter, maar is inmiddels uitgegroeid tot een HUB voor meerdere spelervaringen. Zo kun je muziek spelen op de Festival Main Stage, is er een speciale LEGO-variant en kun je racen middels Rocket Racing.

Epic Games gaf eind december aan graag een cross-over te willen met Nintendo, maar zegt tot dusver geen geluk te hebben gehad.

Wat vind jij van deze stap? Wat zou jij graag van Disney zien in Fortnite? Laat het weten in de reacties!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Smash Bros. Ultimate krijgt spirits uit Pokémon Scarlet & Violet

1

Nieuws Smash Bros. Ultimate krijgt spirits uit Pokémon Scarlet & Violet

08-02-2024

3

Coen

Hoofdafbeelding bij Crash en Spyro-ontwikkelaar doelwit van ontslagen Microsoft

0

Nieuws Crash en Spyro-ontwikkelaar doelwit van ontslagen bij Microsoft

08-02-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Paul

8 feb 24 om 10:34

#12936‍

3799 XP | 658 comments

Weet je nog toen Fortnite "Save the World" een ding was? Pepperidge farm remembers

N2up

8 feb 24 om 14:42

#12940‍

1424 XP | 278 comments

Nu Disney betrokken is met Fortnite acht ik een Nintendo cross-over zeer onwaarschijnlijk.

Nintendo is bezig een Disney concurent te worden met hun films en pretpark delen in Universal Studios. Dus ik zie ze niet meer samenwerken met Fortnite die nu deels van Disney is.

Voor mij beter zo, ik heb niks met Fortnite en Nintendo is al heel erg goed bezig de laatste tijd, dus ik zie ze liever niet hun IP verwateren met low-quality cameo cashgrabs