Vijf Koninklijke Nintendo-games

  • Special

  • 27 apr 16 om 10:47

  • Dyon

  • 0

Vandaag is het Koningsdag! De dag dat Oranjehossend Nederland er op uit trekt om op een vrijmarkt te staan of te lopen, te dansen (en drinken) op menig festival en oranje tompoucen te eten. Ben je echter niet zo van deze bezigheden, dan kun je altijd nog gewoon je console of handheld aanzetten en een videogame spelen, vooral met de weersvoorspellingen die we de afgelopen dagen hebben mogen aanschouwen. Wij hebben speciaal voor jullie een overzicht gemaakt van de vijf koninklijke Nintendo-games!

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King – WiiWare

Final Fantasy Crystal Chronicles is een subserie binnen het Final Fantasy-universum. In het spel In My Life as a King probeer je een gemeenschap vanuit bijna niets op te bouwen. Ondertussen zorg je ervoor dat je inwoners – waarvan een aantal avonturier is – op avontuur gaan zodat je koninkrijk meer geld te besteden krijgt, waarmee je vervolgens jouw stad weer kunt uitbreiden en inrichten. Zeker voor een WiiWare-titel is deze game Koninklijk goed te noemen!

Super Mario 64 – Nintendo 64

Als er één titel de naam ‘koninklijk’ verdient dan is het Super Mario 64 wel. Niet alleen was de titel in zijn tijd revolutionair vanwege het feit dat het behoort tot één van de eerste 3D-spellen, maar ook speelde het complete spel zich af in het kasteel van het Mushroom Kingdom. Hoe koninklijk wil je het hebben? Heb je geen Nintendo 64 in huis, dan is hij gelukkig ook speelbaar op de Nintendo DS!

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance – Nintendo 3DS

Een recentere titel die iets koninklijks heeft is Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Deze actievolle avonturen-RPG verscheen in 2012 voor de Nintendo 3DS en is het vervolg op Kingdom Hearts Re:Coded. In deze titel komen verschillende werelden van Square Enix en Disney bij elkaar in een mooi avontuur. Een mooie titel om zomaar eens te spelen!

Castlevania: Dawn of Sorrow – Nintendo DS

Voor wie meer van de Castlevania-games houdt, is Castlevania: Dawn of Sorrow dé Koninklijke game. Eén van de beste Nintendo DS-games aller tijden, voor de persoon die het iets duisterder wil op deze waarschijnlijk regenachtige Koningsdag. Ook deze titel speelt zich af in een gigantisch kasteel en werd door ons in 2005 tijdens het WiiDS-tijdperk beloond met een fantastische 9,1.

Little King’s Story – Wii

Little King’s story is één van de onbekendere Wii-titels, die ook een 9,1 heeft gekregen in onze recensie. In deze titel ben je een koning waarmee je langzaam je koninkrijk probeert uit te breiden tot een levendig, welvarend rijk. Dit spel is het beste te omschrijven als een mix tussen Animal Crossing en Pikmin met wat kleine RPG-elementen.

Welke titel die is uitgebracht op een Nintendo-device verdient volgens jou de titel ‘Koninklijk’? Laat het weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

Over en uit

0

Column Over en uit

10-05-2016

0

Erik

No Clue

0

Column No Clue

15-04-2016

0

Redactie

Reageer als eerste!