Vijf game-vervolgen om van te dromen

  • Special

  • 1 aug 19 om 10:00

  • Kitty

  • 0

Hoewel we stiekem allemaal vast wel eens klagen over de ‘uitmelkerij’ van Nintendo, is het eigenlijk ook wel heel erg fijn dat we zo lang en vaak kunnen genieten van onze favoriete helden. Toch zijn er een paar games die, ondanks alle lovende kritieken, nooit een vervolg krijgen. Ik heb mijn vijf grootste droom-vervolgen op een rijtje gezet.

 

1. Pokémon Snap

De Europese release van Pokémon Snap is al bijna twintig jaar geleden en in al die jaren is er geen vervolg of remake verschenen. Hoewel de meningen erover behoorlijk verdeeld zijn (ook hier op de redactie), mag er wat mij betreft het liefst gisteren nog een nieuwe deel van verschijnen! Game Freak gaf aan dat er een heel unieke twist te bedenken moet zijn, voordat ze een vervolg willen ontwikkelen. Het klonk alsof ze daar veel moeite mee hadden, maar dit moet toch lukken op de Nintendo Switch? Alleen al de besturing, waardoor je met de Switch in handheld-modus lekker om je heen zou kunnen kijken. Of misschien zelfs Nintendo Labo VR-ondersteuning. En in de game zelf.. een selfiemodus, een level-builder, een online leaderboard… plaats voor mij maar alvast een pre-order!

2. Nintendogs + Cats..mobile

Little Friends: Cats and Dogs was helaas niet het koddige vervolg waar we op zaten te wachten. Hoewel de Nintendo Switch heel portable is, zou Nintendogs + Cats zich perfect lenen voor een mobiele game. Lekker à la Tamagotchi waar je ook bent je dieren verzorgen en iedereen die je kent ermee lastigvallen. Misschien zelfs eens met een makkelijk werkend friendcode-systeem, waarmee je ook met elkaars dieren kunt spelen. Of een soort streetpass-functie, zodat je echt langs elkaars huisdier wandelt over straat. Klinkt leuk, toch?

3. Pokémon Stadium (2)

Nog zo’n Pokémon-game waarvan ik het verrassend vind dat het geen bijna-jaarlijkse reeks is: Pokémon Stadium. Na deel één in 2000 en het vervolg in 2001 werd het akelig stil rondom deze spin-offs. Met alle nieuwe Pokémon-generaties, Mega-evoluties en andere variaties, zou er toch genoeg nieuws moeten zijn om een spel te vullen? Maar nog belangrijker: de briljante mini-games. Urenlang heb ik doorgebracht met ‘Sing mit Pipi’ (ik had de Duitse versie, dat maakt het nog beter). Dus hophop, Game Freak, maak eens een nieuw deel!

4. Puzzle League

Puzzle League is een puzzelgame-variant waarbij je binnen alle blokken die al op je veld liggen, vrij kunt rondbewegen om alle blokken horizontaal op hun rij te verplaatsen. Zo probeer je zo snel mogelijk alles weg te spelen. De eerste variant verscheen in 1995 en sindsdien zijn er tien versies verschenen, variërend van stand-alone games tot de laatste: een minigame in Animal Crossing, als onderdeel van de Welcome amiibo-uitbreiding. Wat mij betreft is het wel weer tijd voor een nieuw deel, want dit puzzelspel is ongelofelijk verslavend en heeft een lekker hoog tempo.

5. Paper Mario: The Thousand Year Door

Ja, ik weet dat er na Paper Mario: The Thousand Year Door nog een paar vervolgen zijn uitgekomen, maar dat zijn totaal niet de vervolgen waar we op hoopten. Het niveau van de eerste twee delen is nooit meer bereikt en dat is heel, heel jammer. De turn-based-action, de koddige figuurtjes, de mooi vormgegeven wereld en de perfect getimede humor zorgden voor een heerlijk avontuur. De reviews voor Super Paper Mario, het derde deel, waren nog gemengd, maar sindsdien ging het toch wel bergafwaarts. Sticker Star had leuke humor, maar het sticker-systeem was helemaal niet prettig om mee te werken. Color Splash heb ik niet eens meer geprobeerd, omdat het me al meteen erg aan Sticker Star deed denken. Komt er nog eens een deel zoals vroeger? We kunnen alleen maar hopen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

2

Dennis

New Super Lucky’s Tale

0

Preview New Super Lucky's Tale

02-08-2019

0

Daan

Attack on Titan 2 + Final Battle – Slingeren tot je een ons weegt

0

Review Attack on Titan 2 + Final Battle - Slingeren tot je een ons weegt

31-07-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!