Na afloop van een missie kun je eens rustig het hoofdkwartier van de Scouting Legion verkennen en een praatje maken met één van de vele bekende personages, uiteraard ingesproken door de originele Japanse stemacteurs. Goed antwoorden tijdens deze gesprekken levert je positieve reacties op van de cast en naarmate je beter bevriend met ze raakt, ontvang je punten die je kunt gebruiken om je eigen personage nieuwe vaardigheden te geven of statistieken te upgraden. Het zijn fijne rustmomenten die een goede afwisseling vormen op de uiteindelijk wel wat repetitieve actiesegmenten.
Final Battle
Dat is het originele Attack on Titan 2 in een notendop, maar de échte strijd van de personages begint pas in het uitbreidingspakket Final Battle dat recent is verschenen. Deze DLC voegt nieuwe content toe uit het derde (en meest recente) seizoen van de anime. Dit gedeelte van het verhaal cementeerde Attack on Titan voor mij als mijn favoriete serie aller tijden, dus ik keek erg uit naar waar ontwikkelaar Omega Force mee op de proppen zou komen. Niet in de minste plaats omdat dit ‘upgrade pack’ met ruim 35 euro flink aan de prijs is.
Voor dit fikse bedrag krijg je redelijk wat content. Denk aan nieuwe missies, nieuwe wapens en nieuwe personages om te gebruiken in alle andere modi. Dat is allemaal leuk, maar de grootste publiekstrekker is natuurlijk het beleven van het derde seizoen van de anime in speelbare vorm en daar keek ik enorm naar uit. Helaas moet ik jullie melden dat de ontwikkelaar juist op dit cruciale punt flinke steken laat vallen.
Wikipedia samenvatting
De presentatie bijvoorbeeld, is in veel gevallen een downgrade. Aan de ene kant draaien de tussenfilmpjes niet langer op de in-game engine en komen ze daardoor een stuk dichter in de buurt van de anime. Dat klinkt goed, maar de catch is dat dit slechts één deel van de presentatie is. Stomverbaasd zat ik opeens te kijken naar een paar belangrijke verhaalscenes die nu opeens verteld worden met pratende 2D-portretten van personages op een stilstaande achtergrond. Alsof je een visual novel op de Nintendo 3DS speelt.
Kwalijker dan dat vind ik het tempo waarop het verhaal er harteloos doorheen geragd wordt. Dialogen uit de anime zijn flink ingekort en de rustmomenten die je had tijdens het rondlummelen in en rondom de Scouting Legion Headquarters zijn ook verdwenen: je selecteert nu simpelweg een missie uit een menu waarbij je enkel de keuze hebt uit één van de hoofdpersonages. Waar het originele Attack on Titan 2 het verhaal persoonlijker maakte en echt liet ademen, is deze DLC eerder equivalent aan het lezen van een rommelige Wikipedia samenvatting.
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen!