Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

  • Special

  • 28 mei 23 om 08:00

  • Ness

  • 1

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst. Ditmaal nemen we je mee naar de kleurrijke klanken uit de Splatoon-franchise. Woomy!

Toen Splatoon alweer acht jaar geleden losbarstte op de Wii U, liet Nintendo ons versteld staan door een totaal unieke, kersverse wereld. Opeens waren Squid Kids een feit, vergezeld door een hippe, streetwear style en een onvergetelijke lading verf. En die buitengewone, typische Splatoon-stijl vind ik nog wel het meest terug te vinden in haar soundtrack. Dat is geen toeval: de Splatoon-spellen hebben meerdere in-game bands, altijd een centrale idol-groep en onderhand staan zelfs holografische concerten op hun naam. Een moderne klassieker onder de videogames dus.

Door sommigen omschreven als high energy rock, door anderen misschien als gorgelende, ongeïdentificeerde zeewezens. Meningen verschillen over Splatoons soundtrack, maar één ding is zeker: Splatoon-muziek is ongeëvenaard. Waar anders vind je zulke buitenaardse, catchy deuntjes? Inkoming! van Splatoon 2 zie ik als het ultieme en meest Splatoonachtige nummer. De heerlijke elektrische gitaar en achtergronddrums wekken moeiteloos enthousiasme en energie op, wat maar al te goed samengaat met een spannend potje Grondoorlog.

Het geheime ingrediënt van Inkoming! is, zoals de meeste Splatoon-deuntjes, de vreemde blieps en blops. Sommige klanken lijken helemaal niet thuis te horen in een nummer. Toch werkt het op de een of andere manier wel. Een synthesized vocaloid die in brabbeltaal zingt (de fictionele band Wet Floor in dit geval), voegt al deze elementen samen. Een verworven smaak die je moeiteloos meeneemt naar een wereld vol gekke squid kids en hun leuke verf-wedstrijden. Splatoon-muziek vind je nergens anders terug, wat het alleen maar meer genieten maakt.

Wat vind jij van Splatoon-muziek? Zie jij Inkoming! ook als het ultieme Splatoon-liedje of eerder een ander nummer? Laat het weten in de reacties hieronder!

Like dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

2

Nieuws Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

28-05-2023

4

Rik

Maandag 29 mei 20:30 – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Maandag 29 mei 20:30 - Koopa Café Live Podcast

27-05-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

29 mei 23 om 13:06

#10050‍

6031 XP | 1119 comments

Splatoon muziek is echt enorm tof, en eerlijk gezegd vind ik het toch jammer dat je bepaalde elementen niet aanhaalt. Zo hebben de gewone multiplayer, Salmon Run, story mode en zelfs Table Turf allemaal hun eigen stijl qua muziek.

De eindbazen van de verhalen hebben ook doorgaans de beste muziek stukken die ik persoonlijk heb gehoord. Voornamelijk Calamari Inkantation en Fly Octo Fly: Ebb & Flow vind ik persoonlijk enorm memorabel en zorgen voor een super toffe sfeer tijdens die gevechten, en beide zijn zelfs tijdens de laatste Splatfests te horen geweest, en de eerste keer dat ik dat hoorde kreeg ik gewoon kippenvel hoor. 

Al met al ben ik persoonlijk in ieder geval behoorlijk te spreken over de soundtrack in deze serie, één van m'n top favorieten en ook een reden waarom ik deze serie zo tof vind. 

O, en persoonlijk vind ik Splattack! het ultieme Splatoon muziek stukje. Misschien een beetje saai en het is niet eens m'n favoriet, maar dat nummer IS gewoon Splatoon. 

Chirpy Chips is overigens mijn favoriete in-game band. Hun energieke chiptune muziek vind ik altijd super tof om te horen. Bottom Feeders vind ik persoonlijk dan weer de minste, maar ook die vind ik wel weer wat hebben.