Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

  • Nieuws

  • 28 mei 23 om 14:43

  • Rik

  • 2

De triomftocht voor het Zelda-team zet door: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom had al vele records op zijn naam staan, maar is nu ook de snelst verkopende Nintendo-game aller tijden.

Dit laat Guinness World Records weten in een artikel op hun site. Eerder werd al bekend dat de game 10 miljoen exemplaren wist te verkopen in de eerste drie dagen op de markt. Op dat moment had Tears of the Kingdom ook het Europese snelverkoop-record al verzilverd. Wereldwijd moest het Super Smash Bros. Ultimate nog voor zich dulden. Zelda blijkt echter een langere adem te hebben en is Smash Bros. inmiddels voorbij. Dit betekent ook dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom inmiddels meer dan 12,04 miljoen exemplaren (het record van Smash Bros.) verkocht heeft.

Ter gelegenheid van het nieuwe record haalde Guinness ook nog wat andere bestaande Zelda-records aan. Zo moet je voor de grootste collectie Zelda merchandise in Noorwegen zijn. Een Zelda-lookalike genaamd Anne Martha Harnes verzamelde maar liefst 1816 verschillende Zelda-producten.

Hoe ver ben jij met Tears of the Kingdom? Laat het ons (spoilervrij) weten in de comments!

Bron: Guinness World Records

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

Nintendo blokkeert Steam-release Wii-emulator

3

Nieuws Nintendo blokkeert Steam-release Wii-emulator

28-05-2023

4

Rik

Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

1

Special Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

28-05-2023

5

Ness

Discussieer met ons mee! 2

Maurice

31 mei 23 om 11:47

#10083‍

2770 XP | 193 comments

Ik verwacht dat Tears of the Kingdom snel te zien is in de top tien bestverkochte Switch games. 

Rik

31 mei 23 om 15:05

#10087‍

4917 XP | 683 comments

Inderdaad zijn er nog 'maar' 3 miljoen te gaan tot de 15,4 miljoen van Ring Fit Adventure (huidige nummer 10) is ingehaald. Dat moet inderdaad vrij 'makkelijk' te doen zijn. Het wordt m.i. pas lastig vanaf de top 8, dan moet je rond de 20 milj+ hebben verkocht.