Hoe ziet jouw Nintendo Switch 2 droomlaunch eruit?

  • Roundtable

  • 18 jan 24 om 08:00

  • Robin

  • 5

Eerder vroegen we je al of 2024 het jaar van de Nintendo Switch 2 wordt. Veel is er nog niet bekend over het apparaat, maar in de industrie lijkt bijna iedereen het erover eens: dit wordt hét jaar. Met een nieuwe console is ook vaak de vraag: welke games komen daar allemaal bij? Nu is de vraag wat jullie droomlaunch is. Weg met realistische keuzes: ga los. De redactie trapt alvast af!

Robin

Met de info die we hebben, lijkt de ‘Nintendo Switch 2’ grafisch een flinke stap vooruit te maken. Hierdoor zullen de first-party games van Nintendo ook fantastische stappen vooruit kunnen maken. Op first-party-vlak hoop ik in de eerste maand van het nieuwe apparaat op een nieuwe 3D-Mario die veel heeft geleerd van het experimentele Bowser’s Fury, als verrassend extra is er een hoofdrol voor Donkey Kong weggelegd. Ook zal er weer een nieuwe IP geïntroduceerd worden. Vervolgens hoop ik dat Baldur’s Gate 3 toffe third-support levert en daarmee gelijk het Nintendo-publiek een tof RPG-avontuur levert waar je even mee zoet bent. Over RPG’s gesproken, ik zie  de aankomende ATLUS-titels ook graag naar het nieuwe apparaat komen: Metaphor: ReFantazio en Persona 3 Remake, liefst als een Definitive Edition. Wie weet is Dragon Quest XII tegen die tijd ook al klaar voor een massale launch in Japan. Final Fantasy mag ook zeker wel een terugkeer op Nintendo-hardware maken tegen die tijd en Team Asano is altijd welkom met een nieuwe game of vervolg op games als Triangle Strategy of Octopath Traveler!

Kijkend naar de eerste zes maanden zie ik graag een nieuwe Mario Kart en een Monolith Soft-titel, of dat nu een Xeno-titel is of een gloednieuwe IP. Natuurlijk hoop ik dat tegen die tijd Monster Hunter Wilds ook uit is en dat deze titel op game- of console-launch naar de Switch-opvolger komt. In de laatste zes maanden van het eerste jaar hoop ik op remakes/remasters/reboots van oudere games in combinatie met gloednieuwe titels. Daarnaast hoop ik ook ‘Gen 10’ van Pokémon te zien, maar dit is erg afhankelijk van wanneer het apparaat lanceert. Ook hoop ik dat het apparaat backwards compatibel is, zodat (met een beetje geluk) Switch-games er nog beter uit gaan zien als deze een Switch 2-update krijgen. 

Dreon

Aangezien dit een artikel is met mijn droomwensen, trap ik even af met een release van Baldur’s Gate 3 op de Nintendo Switch 2. Een spel waarin je zoveel keuzes kunt maken, dat iedereen echt zijn eigen avontuur ervaart. Deze geweldige spelervaring mag niemand missen, ook de Nintendo-fans niet. Het is ze gelukt om Divinity: Original Sin 2 ook op de originele Switch te krijgen, dus misschien is Baldur’s Gate 3 op de Switch 2 helemaal zo gek niet? 

Verder hoop ik natuurlijk op een nieuw spel in de Xeno-serie. Ik zie werelden voor me die zich toch nog afspelen op gigantische titanen, en deze titanen hebben er nog nooit zo goed uitgezien. Het hele idee van leven op titanen is wat Xenoblade voor mij zo speciaal maakte. Ik hoop dan ook dat ze, ondanks de shift in het verhaal, toch dit stukje world building erin houden. 

Een nieuwe 3D-Donkey Kong voor de Switch 2 is ook een ware droom voor me. Een spel waarin je de haren van Donkey Kong kunt tellen, zo mooi ziet het eruit! De spelwereld hoeft niet al te groot te zijn, een lekker compacte wereld met geniale graphics is waar Donkey Kong 3D het van mij van mag hebben!

Tijd voor het epische avontuur van Baldur’s Gate 3 op de Nintendo Switch 2?

Rik

Poeh, een droom-launch voor de volgende Nintendo console? Dan wil ik toch op zijn minst géén Metroid Prime 4 zien als grote cross-gen-release, want ik heb het meerdere keren geprobeerd en kwam gewoon niet door de eerste Prime-games heen. Ruil MP4 lekker in voor de langverwachte Monolith Soft Action RPG. Je weet wel: die niet Xenoblade-titel waar ze al jarenlang aan werken achter de schermen. Wat ze ook met deze game doen, als Monolith Soft er achter zit, ben ik van de partij! Als meer ‘casual’ launchtitel kun je gaan voor de eerste nieuwe console Mario Kart in tien(!) jaar, maar die zie ik eigenlijk liever als de grote uitsmijter voor de feestdagen. Nee, doe mij maar weer eens een grappige nieuwe IP waarvan we eerst denken ‘huh, wat is dit nou weer?!’ maar waar je uiteindelijk toch minstens 60 uur aan kwijt bent.

Nadat het systeem in de markt is gezet met twee grote titels gaan we de periode van het lauch window in. Daar zie ik bij voorkeur vervolgen op grote (door mij) geliefde series en ports van grote games die de Switch 1 écht niet aankan. Denk hierbij aan Astral Chain 2, Valkyria Chronicles 5, een vervolg op Pokémon Legends: Arceus, een toffe nieuwe vrolijke 3D-platformer met een Nintendo-IP, de volgende Kid Icarus of een toffe recente AAA-RPG die we de afgelopen twee jaren hebben moeten missen. Gooi er trouwens ook maar een schattige Kirby-achtige game tegenaan voor het jongere publiek.

Maar als ik écht mag dromen, zou ik heel graag een nieuwe Star Fox zien die voortborduurt op Starlink en Star Fox Adventures. Geen on rail shooter dus (daar hebben we Kid Icarus al voor), maar een verhalende verkenningstocht door een ‘open wereld-zonnestelsel’ als in Starlink met 3rd-person segmenten in steden en locaties op deze planeten. 

Mark

Een droom zou zijn dat er toch een nieuwe Super Smash Bros. verschijnt op de Switch 2. Sakurai heeft aangegeven dat hij klaar is met de serie en ‘deels’ met pensioen is. Tegelijkertijd weten we ook dat de beste man niet stil kan zitten en het beste wil voor de serie. Nieuwe CGI filmpjes met aankondigingen van nieuwe vechters waren altijd een hoogtepunt waarbij je met samengeknepen billen zat te wachten tot het einde van een Nintendo Direct.   

Verder sluit ik me aan bij Dreon voor een nieuwe 3D-Donkey Kong, maar stiekem word ik ook heel blij als het toch bij 2D blijft. Een nieuwe Paper Mario met een ‘normaal’ experience-systeem zou ook fantastisch zijn. De remake van The Thousand-Year Door ziet er tof uit, maar het doet toch onder aan de ervaring als je het origineel al gespeeld hebt. 

Donkey_Kong_Mario_vs_Donkey_Kong_remake

Het wordt wel eens tijd dat Nintendo eindelijk de aap uit de mouw haalt!

Thijmen

Als er een launchtitel is die ik graag op de Switch 2 wil zien, dan is het wel Metroid Prime 4. Ik heb nog nooit eerder een Metroid Prime-game gespeeld, dus het zou fantastisch zijn als er een Switch 2 bundel is waar de game bij inbegrepen zit zodat ik gelijk een start kan maken met deze franchise. Daarnaast is het waarschijnlijk de perfecte game om de nieuwe grafische kracht van de Switch 2 te laten zien. Verder zou ik het ook fantastisch vinden als de aankomende console met een nieuwe Mario Kart of 3D Mario-game lanceert. Het is alweer een tijdje geleden dat we een gloednieuwe 3D Mario-game hebben gezien dus het wordt er wel weer eens tijd voor. Voor de volgende Mario Kart game denk ik niet dat Nintendo weg kan komen met een Mario Kart 8 Deluxe Ultra + New Funky Mode, dus ik verwacht zeker grote vernieuwingen .

En ja, een persoonlijke wens van mij zou Bayonetta 4 zijn, maar op die game kunnen we denk ik nog minstens 5 jaar wachten. Gelukkig zou dit gat in de tussentijd perfect opgevuld kunnen worden met een vervolg op Astral Chain, wat ook een fantastische launch-titel zou kunnen zijn. 

Kitty

Er zijn best wel wat dingen die ik graag nog zou willen meemaken in mijn gamende leven. Om te beginnen zit ik nog steeds te wachten op een Pokémon MMO. Game Freak moet dan wel even bijna alles vergeten wat ze in de afgelopen paar games hebben gedaan, want daar ben ik niet zo extreem enthousiast over…

Wat betreft opvolgers van bestaande reeksen: op de Switch heb ik bijzonder veel genoten van Kirby en de Vergeten Wereld, dus een opvolger van hetzelfde kaliber is meer dan welkom. Net als een 3D Mario overigens, Odyssey is alweer veel te lang geleden. En een échte Paper Mario à la 64 en TTYD. Daarnaast hoop ik dat Dragon Quest Builders 3 ooit het daglicht ziet, al is die kans bijzonder klein. En een nieuwe Animal Crossing zou ik ook wel leuk vinden, want dat was hartstikke gezellig!

Ken je deze PNG nog? Hopelijk komt die snel naar de Nintendo Switch (2)!

Karina

Mensen die me wat beter kennen, weten wellicht welke richting ik op wil gaan. Voor de droomlancering van de Nintendo Switch 2 zou ik het geweldig vinden als er een nieuwe Xenoblade-game (of een nieuwe serie van Monolith Soft) uitkomt! De omgeving in Xenoblade is al zo prachtig dat ik bijna een zonnebril nodig heb om naar het scherm te kijken. Ik kan niet wachten om te zien hoe een nieuwe Xeno-game op de Switch 2 zal draaien. Verder zou een Monster Hunter-game ook altijd welkom zijn, al vrees ik dat dit niet zal gebeuren sinds we onlangs de onthulling van Monster Hunter Wilds hebben gezien. Mocht de Switch 2 toch nog even op zich laten wachten, dan hoop ik natuurlijk dat Monster Hunter Wilds meteen beschikbaar is!

Ik hoop ook op betere Pokémon-games, met een verbeterde framerate. Aangezien ik me enorm ergerde aan de lag in Pokémon Scarlet & Violet. Ik hoop dat de volgende serie, of het nu een nieuwe game uit de hoofdserie is, of een vervolg op een spin-off zoals Pokémon Legends: Arceus, beter presteert!

Verder wil ik graag een kleine spotlight werpen op LEVEL-5. Het zou fantastisch zijn als de Nintendo Switch 2 wordt gelanceerd met de release van Professor Layton en/of Fantasy Life. Dat zou echt een droomlancering zijn, of moet ik zeggen, een ‘level-up’? Ba dum tss 😎

Als laatste hoop ik stiekem op een uitbreiding voor Animal Crossing of zelfs een gloednieuwe game. Deze keer hoop ik wel dat de personages iets meer persoonlijkheid hebben (en echt boos/gemeen kunnen zijn) zoals in de oudere games.

Erik

Het heeft me altijd een beetje dwarsgezeten dat Super Mario Odyssey nooit (echt) DLC heeft gekregen. Het leek zo logisch: een gloednieuwe wereld waar Mario op reis ging, compleet met eigen power-ups en uitdagingen. Uiteindelijk kregen we alleen bij de release van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury een klein voorproefje van wat Nintendo nog meer kon doen met een driedimensionale Mario. 

Ergens voelt het alsof Nintendo dit bewust heeft achtergehouden: en juist al die unieke ideeën en mogelijkheden lekker heeft laten sudderen en uit lopen bouwen. Ja, een nieuwe 3D Mario is de juiste zet bij de lancering van de Nintendo Switch-opvolger. En er is niets wat me zo blij zou maken als dat. Oh wacht, we moesten meerdere games noemen? Oh, en de keuze moest niet geheel realistisch zijn? Oepsie. 

Monster Hunter Wilds zou ook zeker niet misplaatst zijn in de launchwindow.

Coen

Poeh, mijn ideale Switch 2 droomlancering… Daar vraag je me wat. Als allereerst zou ik gaan voor mijn absolute droomgame en dat is een nieuwe 3D platformer Rayman-game, een 3D Donkey Kong en een nieuwe Mario Kart met allerlei gastpersonages. Ik weet dondersgoed dat dat niet gaat gebeuren maar laat me even dromen, okee?

Voor meer realistische wensen zou ik graag een nieuwe game in een vergeten franchise zien en een geheel nieuwe game van Nintendo. Even die frisse wind erin blazen. En daarnaast wil ik gewoon meer Pokémon. Het liefst ook de oudere gameboy titels op de NSO-app (want ik neem aan dat die blijft bestaan).

Martijn

Bij een droomlancering van de Nintendo Switch-opvolger begint het voor mij met een nieuwe 3D Super Mario-titel. Nu Nintendo over een enorm publiek beschikt, lijkt dat mij een traditie om terug te halen. Het spel laat duidelijk de grafische vooruitgang ten opzichte van de Nintendo Switch zien. Om de volwassenere markt ook te bedienen wordt het tijd dat Metroid Prime 4 wordt onthuld. 

Als het systeem wordt getoond, hoop ik op een trailer vol titels voor het nieuwe systeem, waar je op relatief korte termijn mee aan de slag kan. Daartussen ook 3rd party-titels die duidelijk niet op de gewone Nintendo Switch kunnen draaien, maar dus wél op zijn opvolger. 

Het wordt ook tijd voor een nieuwe Donkey Kong Country. Die gorilla heeft nu wel lang genoeg op de reservebank gezeten. Daarnaast wil ik graag iets compleet nieuws zien, dat kan aanslaan als een nieuwe serie.

Beter is het systeem backwards-compatible, waarbij de prestaties bij oude games ook wat verbeteren. Het systeem is een logische stap na de Nintendo Switch (zoals bij de overgang van NES naar Super Nintendo), waarbij het apparaat het concept verder voortzet met meer kracht en mogelijkheden. Ik hoop alle favorieten van voorheen op de opvolger terug te zien in nieuwe games, al kan dat onmogelijk allemaal al bij de lancering.

Mitch

Zelf hoop ik weer op epische sprongen voorwaarts voor verschillende Nintendo-franchises. Mijn droom line-up omvat een nieuwe 2D Zelda, nieuwe 3D Kirby, Astral Chain 2, Metroid Prime 4 en een paar toffe, nieuwe IP’s die niemand ziet aankomen. Waaronder hopelijk eentje van Monolith Soft. Oh, en doe er ook maar sequels op Tropical Freeze en een nieuwe Wario Land bij.

Nintendo Switch 2 is daarnaast hét moment voor grote third party games als Elden Ring, Cyberpunk 2077 en dat soort spul. Met het megasucces van de Switch verwacht ik dit soort titels wel een stuk sneller en in grotere getale. Gooi GTA VI er ook meteen bij voor een kleine megaton: die game gaat tenslotte ook draaien op een Series S.

Ook Elden Ring zou zeker een plekje kunnen vinden op de Switch-opvolger!

Nu zijn we benieuwd wat jullie droom launch is, laat het ons weten in de comments! Of kom gezellig naar onze Koopa Café-discord en laat het daar weten!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Hogwarts Legacy in Nederland het best verkochte spel van 2023

1

Nieuws Hogwarts Legacy in Nederland best verkochte spel van 2023

18-01-2024

3

Erik

Zelda: Tears of the Kingdom genomineerd voor GDC Game of the Year

0

Nieuws Zelda: Tears of the Kingdom genomineerd voor GDC Game of the Year

17-01-2024

1

Mark

Discussieer met ons mee! 5

N2up

18 jan 24 om 10:11

#12664‍

1624 XP | 318 comments

Droom lancering: Metroid Prime 4, Nintendoland2 (of een andere leuke multiplayer minigame collectie), Okami 2 (Okamiden telt niet), Mario Kart 9

 

En ongeveer een maand of twee later, nieuwe 3d Mario, Metroid 6 (van de Spaanse Dread Studio), Silksong

 

Gevolgd door Hades 2, Smash Bros Melee 2: Subspace Adventures, Tunic 2 en Xenoblade 4

 

Apenknul

18 jan 24 om 11:52

#12665‍

3951 XP | 743 comments

Persoonlijk zie ik op launch graag een 3D Mario en een nieuwe Mario Kart. Dan heb je mij wel zoet de eerste maanden. Al moet ik wel zeggen dat ik ook erg graag een nieuwe Animal Crossing zie.

New Horizons zag er visueel erg goed uit, maar idd wat Karina, de bewoners mogen wat meer persoonlijkheid hebben, en weer gemeen zijn. Qua Animal Crossing mogen ze van mij ook echt wel het camera perspectief veranderen, na wat ze hebben gedaan met Splatoon. Dat "rolling log" effect ben ik wel zat.

Kirby doet het bij meestal ook goed, en zou graag een Amazing Mirror-esque game met online play graag aanprijzen.

Kleinere en vergeten series zoals een nieuwe Mario Party en F-ZERO kan ik ook waarderen.

Qua third party zie ik graag Red Dead Redemption II, CoD, maar zie ik ook graag een nieuwe NBA JAM, en zou ik graag Rare Replay willen zien, zodat ik Viva Pinata kan spelen op Switch 2. Street Fighter 6 zou ook mooi zijn. Zelf speel ik graag Skateboard en Snowboard games, dus ik zie graag een Skate of Tony Hawk en SSX of Steep-like game. Ben zelf niet veel van het horror genre, maar Phasmo on the go lijkt me ook kik. Online shooters zijn bij mij ook altijd welkom, zoals een Sniper Elite, maar als Valve toevallig Counter Strike 2 wilt porten ben ik ook tevreden.

GTA VI zou ook geweldig zijn, maar eerlijk lijkt me een GTA IV/V/VI Trilogy pack helemaal heerlijk.

Fl@ppy

18 jan 24 om 12:50

#12666‍

3001 XP | 582 comments

De toevoeging van Golden Sun1 en 2  is een hint naar een remake van deel 3 met een beter einde. 

De DQ12 aankondiging is ondertussen ook al lang geleden. Zal me niks verbazen als dit een launchtitel is. 

Een 2D Zelda is een must bij launch! 

3D Mario lijkt me sterk, door alle Mario titels waar we nu mee dood gegooit worden. En Xenoblade is ook nog te kort geleden. Hoewel een remaster van X zou kunnen. 

Selan

18 jan 24 om 13:28

#12668‍

2891 XP | 531 comments

Los van de games die - terecht - al genoemd zijn (nieuwe Monolith Soft game, Mario, Xenoblade, Astral Chain 2), zou ik vanuit Nintendo de volgende 2 IP's/games willen zien:

- Star Fox Adventures 2. De GameCube game was echt toppunt Star Fox als je het mij vraagt. Iets in die trant met open world galaxy exploration zou geweldig zijn

- Nieuwe Golden Sun. Dit spreekt voor zich, laat een van de beste RPG's ooit een volwaardig gloed nieuw deel hebben!

 

Vanuit third-parties hoop ik op Visions of Mana, DBZ Budokai Tenkaichi 4, Monster Hunter Wilds, Baldur's Gate 3. GTA zou leuk zijn voor erbij

calvin

18 jan 24 om 13:54

#12670‍

258 XP | 35 comments

2D Zelda en 3D Rayman met DK country achtige game, samen met third party PS4-5 & XBOX Ports zoals GTAV / Cyberpunk zou ik geniaal vinden