Hogwarts Legacy in Nederland best verkochte spel van 2023

  • Nieuws

  • 18 jan 24 om 09:52

  • Erik

  • 1

Het razend populaire Hogwarts Legacy topt in Nederland de verkooplijsten. Het is hier het best verkochte spel van 2023.

Exacte cijfers geeft GfK, de instantie die deze aantallen bijhoudt, niet. Hogwarts Legacy stond ook in het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië bovenaan.

Begin dit jaar onthulde uitgever Warner Bros. Games al dat het spel een gigantisch succes was, en liefst 22 miljoen keer wist te verkopen in één jaar. Dit is bijna even goed Pokémon Scarlet & Violet

Hoofdafbeelding bij Hogwarts Legacy in Nederland het best verkochte spel van 2023

Screenshot van Hogwarts Legacy voor de Nintendo Switch

Hogwarts Legacy versloeg in ons land het populairste spel van 2023 in Europa: EA Sports FC 24. Dit spel was onder andere het best verkocht in België, alsmede achttien andere landen. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom stond in totaal op de derde plek.

Kanttekening: GfK telt alleen fysieke verkopen. Mogelijk wijken de totale aantallen af.

Hogwarts Legacy is een openwereld-avontuur, dat zich afspeelt in de wereld van de Harry Potter-boeken. Je komt in een van de vier afdelingen, en gaat vervolgens op avontuur door Zweinstein, Zweinveld, Het Verboden Bos en vele andere plekken. De Nintendo Switch-versie kent meer laadtijden tussen gebieden ten opzichte van de andere varianten.

Bron: GfK

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition komt naar Switch

3

Nieuws Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition komt naar Switch

18-01-2024

2

Dennis

Hoofdafbeelding bij Wanneer releaset de Nintendo Switch 2?

5

Roundtable Hoe ziet jouw Nintendo Switch 2 droomlaunch eruit?

18-01-2024

5

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Paul

18 jan 24 om 13:46

#12669‍

3839 XP | 666 comments

Is toch bijzonder te noemen, zeker gezien de staat van de downgrade (niet zomaar resolutie / framerate, maar ook animatieloze gezichten, muren op plekken waar normaal een vista te zien is, minder voorwerpen / objecten in de wereld aanwezig, meer laadmomenten en langere laadtijden) en de controverse van JK Rowling. Desondanks weet deze titel zo goed te verkopen.