Redactieklassiekers: Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald

De nieuwste telg in de Pokémon-reeks verschijnt, en dat doet ons toch altijd weer even terugdenken aan de goede oude tijd. De derde generatie Pokémon-games – Ruby, Sapphire, Emerald – wist samen met mij een grote groep kinderen pocket-monsters aan het vangen te krijgen. Vandaag kijken we terug naar de derde generatie Pokémon!

Ik ben allesbehalve een nostalgisch persoon. Als het even kon, zou ik het grootste deel van de games uit mijn jeugd vergeten. In de woonkamer draaide de PlayStation 2 overuren met games zoals Madagaskar, Cars, en FIFA 2002, terwijl ik mijn GameBoy Advance gebruikte om rondjes te rennen als Hamtaro. Toch heeft één van de series uit mijn jeugd het tot op de dag van vandaag overleefd, want bij elke nieuwe Pokémon-release ren ik snel naar de winkels om een nieuw avontuur met de bekende pocket-monsters te starten.

Tussen het al wéér uitspelen van Harry Potter en de Geheime Kamer en het weer eens niet verder kunnen komen in Hamtaro door, pakte ik er als kind altijd Pokémon Gold weer even bij (al bleef die Snorlax toch altijd een onoverkomelijk obstakel). Toen niet veel later de hele basisschool verslingerd raakte aan de wereld van Hoenn, schoot mijn part-time-carrière als Pokémon-meester pas écht uit de grond.

Zelf kocht ik Pokémon Sapphire, en kan ik me nog goed herinneren hoe eenvoudig het leek om level 100 te halen met het gehele team. Ik maakte de niet al te slimme keuze om Plusle en Minun tot het maximale level te trainen en ze een prominente plek in mijn team te geven naast Swampert, Metagross, Heracross, en Walrein. Dit betekende dat mijn team het vaak niet zo ver schopte in gevechten met vrienden via de goede oude linkkabel, maar gelukkig was er nog veel meer te doen in Pokémon Sapphire!

Het inrichten van je Secret Base bijvoorbeeld! Ik kan me niet voorstellen hoeveel van die honderden uren ik heb doorgebracht om een eigen plekje in te richten. En de derde generatie had nog veel meer te bieden. Om alle geheimen van de Hoenn-regio te ontrafelen, kon je in die tijd nog niet zomaar alles op internet opzoeken. Eén van de kinderen uit ons jaar had alle geheimen van de games paraat. Hoe je de Regi-Pokémon kon vinden, het geheim van eieren, en waarom Relicanth zo’n belangrijke Pokémon was. Ik denk niet dat ik anders ooit zo veel mysterieuze Pokémon had gevonden in het spel!

Nieuw!

Ook oudere fans van de serie geven Pokémon Ruby, Sapphire, en Emerald vaak een speciaal plekje. De games introduceerden een boel nieuwe elementen in de zeer succesvolle Pokémon-reeks. Ten opzichte van de eerdere twee games kwam er veel meer balans in het gevechtssysteem, dat vanaf nu ook af hangt van de unieke vaardigheden van Pokémon. Dit maakt het vechten een stuk onvoorspelbaarder en dynamischer. Frisse zakmonsters zoals Slaking en Shedinja brachten zo een nieuwe dimensie naar het in de basis al sterke turn-based vechten. Daarnaast konden we met 135 nieuwe Pokémon aan de slag, kregen de besjes een make-over en heb je ook andere bezigheden dan alleen vechten dankzij de Pokémon Contests!

Ultra!

Ondertussen springen we, veertien jaar later al weer, de Ultra Wormholes in. De Alola-wereld zit vol verrassingen; ik had deze wending althans niet aan zien komen. We hebben Pokémon met de gekste designs gezien, en zien nu zelfs Team Rocket terugkeren in regenbooguitvoering! Op de PlayStation 2 draait Madagaskar geen overuren meer, en Hamtaro is al vele jaren uitgerend. De fraaie Pokémon van weleer bevinden zich echter nog altijd in mijn huiskamer!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Nights of Azure 2: Bride of the New Moon

0

Review Nights of Azure 2: Bride of the New Moon

16-11-2017

0

Redactie

Xenoblade Chronicles 2

0

Preview Xenoblade Chronicles 2

15-11-2017

1

Redactie

Reageer als eerste!