Xenoblade Chronicles 2

Nintendo Switch-gebruikers kunnen dit jaar niet genieten van één, niet van twee, maar van wel drie reusachtige singleplayeravonturen uit Nintendo’s eigen stal. Na Breath of the Wild en Super Mario Odyssey verschijnt ook Xenoblade Chronicles 2 nog dit jaar in de winkelschappen. Wij hebben het spel al even kunnen spelen, en nemen jullie graag alvast mee naar de wereld van Alrest voor een snelle vooruitblik naar wat ons te wachten staat vanaf 1 december!

Al direct vanaf de prachtige cinematische openingsbeelden merk je dat je een creatie van Monolith Soft in je handen hebt. Je speelt als Rex, terwijl je, net als de restanten van de civilisatie, op ruggen van kolossale Titanen leeft in de wereld Alrest. Als je even van het uitzicht geniet, zie je niets meer dan een grote oceaan van wolken voor je. Rex verzamelt zijn spulletjes vanaf de Titanenrug als zogenaamde Salvager, waarna hij ze kan verhandelen bij de lokale Nopon-bevolking (ze zijn er weer!).

Zoals ook besproken in de officiële E3 2017-trailer, volg je een enigszins vergelijkbaar verhaal als de originele Xenoblade Chronicles bevatte. Vroeger leefden alle inwoners van Alrest samen in de World Tree samen met het goddelijk figuur The Architect in het paradijselijke Elysium. Met je blade Pyra aan je zijde volg je je doel om dit paradijs terug te vinden: op naar Elysium! Voordat je je doel bereikt, ontmoet je een boel intrigerende figuren, en kom je langs inspirerende omgevingen zoals je gewend bent van de Xeno-serie.

Niet alleen qua verhaal en design merk je meteen dat je een Xenoblade speelt; ook de muziek klinkt ouderwets goed. ACE+ heeft weer veel van de muziekstukken in handen, en fans van Mechanical Rhythm zullen een klein dansje doen bij het horen van een zeer vergelijkbare nieuwe battle-theme. Het gevechtssysteem zelf is overigens wel even wennen: in tegenstelling tot Xenoblade Chronicles kun je niet meer zomaar alle kanten op lopen tijdens het vechten, want je slaat alleen met je zwaard wanneer je stilstaat. Ervaren JRPG-spelers zullen tevens al tijdens de eerste gevechten willen grijpen naar voorwerpen om HP mee te aan te vullen. Dit doe je echter door een bepaalde, soort van HP-stelende, aanval uit te voeren.

Op basis van de eerste paar uurtjes spelen, lijkt alles in orde en typisch Xenoblade. Al binnen het eerste uur spendeerde ik zoveel tijd aan het enerzijds kijken naar cutscenes en anderzijds het verliezen van de focus op het hoofdverhaal, omdat er al zoveel inwoners om hulp vroegen in de vorm van sidequests. Wie Xenoblade Chronicles gespeeld heeft en dagenlang in Colony 6 bleef rondhangen om de lokale bevolking te helpen… Ja, je zult weer veel sidequests tegen gaan komen in Xenoblade Chronicles 2. Fans van de massa’s cutscenes uit Xenoblade Chronicles (dat spel bestond voor meer dan 10 uur aan tussenfilmpjes!): cutscenes lijken weer in overvloed aanwezig te zijn in dit deel, in tegenstelling tot Xenoblade Chronicles X! Last but not least: fans van Reyn? De Britse stemacteurs zijn terug, dus wie weet wat voor geweldige passages en dialogen we tegemoet gaan!

Voorlopig conclusie

Is dan alles perfect? Nou, Xenoblade Chronicles wist tijdens de laatste levensadem van de Wii nog het uiterste uit de console te persen. Xenoblade Chronicles 2, aan de andere kant, lijkt dit (nog) niet te kunnen doen met de Nintendo Switch. Los daarvan heb je duidelijk een vervolg op de originele Xenoblade Chronicles in handen hier, meer dan een vervolg op Xenoblade Chronicles X. Alles lijkt aanwezig: mooie cutscenes, goede stemacteurs, vele sidequests, uitstekende muziek, en een interessante setting en verhaal. Fans van de originele Xenoblade Chronicles kunnen dus opgelucht ademhalen, terwijl ik zeker weet dat we van de beste ingrediënten van X hier ook nog wel wat sporen gaan terugzien.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Redactieklassiekers: Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald

0

Special Redactieklassiekers: Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald

15-11-2017

0

Redactie

Rocket League: de lange weg naar 30 miljoen gebruikers

0

Special Rocket League: de lange weg naar 30 miljoen gebruikers

13-11-2017

0

Paul

Reageer als eerste!