Nintendo DS FAQ

De Wii mag dan wel gloednieuw zijn en zal vast vele vraagtekens oproepen, maar ook de DS is een ingewikkeld dingetje. Is nog steeds niet alles even duidelijk voor je of ben je graag nog even zeker van je DS-zaken? Lees het dan hier na in de Nintendo DS FAQ!

Wat is de DS?
Na een lange lijn aan Game Boy’s, onthulde Nintendo in 2004 hun nieuwste handheld: de Nintendo DS. Door de twee schermen op één handheld werden de letters ‘DS’ door fans en pers al gauw omgedoopt tot Dual Screen, tot dat de Japanse spellengigant zelf met een verklaring kwam. Het stond niet voor Dual Screen, maar de volledige naam was eigenlijk Developers System! Met deze aparte verschijning op het gebied van handhelds richtte Nintendo zich niet alleen op hardcore- en casual gamers, maar ook op de mensen met een leven, de zogenaamde ‘non-gamers’. Dat bracht enige verwarring, want door een schermpje extra om op te kijken leek gamen op de DS ingewikkelder dan ooit tevoren. Maar Nintendo zou Nintendo niet als ze niet konden bewijzen waar ze het over hadden. Met games als Nintendogs werden ook veel dames overgehaald tot de aanschaf van de DS en dankzij Brain Age gaf ook het bejaarde deel van Japan gamen nog een kans.

Na de presentatie van de DS duurde het nog een klein jaar voordat de Nintendo DS uiteindelijk in 2005 in de Europese schappen kwam te liggen. In die tussentijd was er aardig wat veranderd aan de handheld en waren de vele mogelijkheden van dit apparaatje komen bovendrijven. De wereld was duidelijk niet voorbereid op zo’n ‘mysterieus’ product: er gingen vele geruchten de ronde dat alle connectiviteit draadloos zal verlopen, dat je erop zou kunnen internetten en zelfs de schermpjes zou je kunnen verwisselen. Toen Nintendo uiteindelijk zelf met duidelijkheid kwam, bleken maar enkele van deze geruchten te kloppen. Op de volgende pagina kleden we de DS voor je uit.

DS Lite
image2Nog geen jaar na de Europese release van de Nintendo DS, kondigde Nintendo alweer een nieuwe versie van de handheld aan. Nou ja, nieuw, het ding heeft nog steeds dezelfde power en je speelt er nog steeds dezelfde spellen op. Wat is dan het verschil tussen de DS en de DS Lite?

Ten eerste heeft Nintendo de DS qua uiterlijk een behoorlijke facelift gegeven. Hij is 41% kleiner dan de DS en er is flink wat aan bijgeschaaft. Daardoor heeft de handheld gelijk een wat hippere uitstraling. Het doffe, zilver-grijze uiterlijk is ook in de prullenbak gegooid: de DS Lite is beschikbaar in Crystal White en (exclusief voor Europa) zwart. Dankzij de glanzende oppervlakte textuur ziet de DS Lite er ook gelijk een stukje kostbaarder uit.
Daarnaast zijn ook de buttons van de DS vervangen voor dezelfde die je zult vinden op de Game Boy Micro. De D-pad is met 16% verkleint, maar de stylus hebben ze groter gemaakt. Deze is 1,75 centimeter langer en 0,9 centimeter dikker dan de standaard stylus die je bij de oude DS kreeg geleverd. Bij de DS Lite heeft Nintendo de scharnieren waarmee je de DS open en dicht klapt een stuk steviger gemaakt en hebben ook gelijk de microfoon naar deze plek verplaatst, zodat deze zich tussen het bovenste en onderste scherm bevindt.

Terwijl je bij de normale DS je de backlight slechts aan of uit kunt zetten, heeft de DS Lite maar liefst vier helderheidniveau’s. Daardoor komen we gelijk aan bij de batterij: deze gaat op het laagste helderheidsniveau tot 9 uur langer mee dan de DS. Op dit niveau wil je DS Lite ongeveer 15 tot 19 uur lang doorgaan als hij in de tussentijd niet wordt opgeladen, afhankelijk van de software die je gebruikt. Op het hoogste helderheidniveau duurt het 5 tot 8 uur tot je de batterij weer moet opladen.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

Gameverslaving

0

Special Gameverslaving

14-10-2006

0

Redactie

Pokémon XD: Gale of Darkness

0

Preview Pokémon XD: Gale of Darkness

14-09-2005

0

Redactie

Reageer als eerste!