Header Super Smash Bros Ultimate

Nederlandse Smasher 'Space' wordt derde op Syndicate 2019 in Utrecht

Tijdens The Game Awards werd het eerste Super Smash Bros. Ultimate speelbare personage van de downloadbare content bekendgemaakt: The Joker uit Persona 5. Ondanks dat Persona 5 nooit op de Nintendo Switch is verschenen, mag The Joker zich bij de grootste cross-over in entertainment scharen. Nu rest uiteraard de vraag; welke vier andere personages zullen toegevoegd worden?

124

Speculeren over Super Smash Bros. Ultimate is wellicht wel de leukste bezigheid van een gamejournalist. De franchise is enorm en de mogelijkheden lijken steeds meer eindeloos. Personages zoals Snake, Cloud en The Joker zijn stiekem allemaal vreemde eenden in de bijt. Terwijl personages zoals Duck Hunt Duo en Piranha Plant juist klassiek Nintendo zijn en tevens ontzettend bizarre keuzes. We weten in ieder geval dat er nog vier personages komen in Challenger Pack 1. Tevens doet de naam vermoeden, dat we wellicht in 2020 getrakteerd worden op een Challenger Pack 2. Laten we ons focussen op de eerste vier en welk personage wij graag willen zien. Als het goed is bestaat de DLC in totaal uit vijf Challenger Packs met elk een nieuw speelbaar personage, een stage en muziek!

Hey you! I’m Waiting…
Eerder dit jaar schreef ik nog over de vijf vernieuwingen die wij graag wilden zien in Super Smash Bros. Ultimate en daarin schreef ik tevens over nieuwe speelbare personages. Toentertijd durfde ik niet te dromen van Ridley, King K. Rool of Piranha Plant, maar wist ik wel Ice Climbers comeback te voorspellen. Een personage wat ik toen al noemde, heeft wederom mijn aandacht te pakken; Rayman. De Nintendo Switch heeft al twee Rayman-spellen, ondanks dat één daarvan de Rabbids betreft. Dit is wellicht het meest iconische gamepersonage wat nog niet in Super Smash Bros. zit en dat is dan ook jammer aangezien Ubisoft een immens toffe partner van Nintendo is. Het zou daarom niet alleen de relatie tussen de bedrijven verbeteren, maar ook daadwerkelijk alle klassiek iconische gamepersonages bevatten.

Super Smash Bros Ultimate Ridley

Open Your Heart, Surrender It To The Darkness!
Misschien moet de meest gewilde toevoeging toch wel Sora van Kingdom Hearts zijn. Dit iconische personage gaat ondertussen ook alweer 16 jaar mee en is verschillende keren op Nintendo’s handhelds verschenen. Jammer genoeg zijn er nooit grotere Kingdom Hearts-titels uitgebracht op een Nintendo console, maar wellicht dat deeltje 3 in de toekomst naar de Nintendo Switch mag komen. Ondanks dat deze kans klein is, neemt dat niet weg dat het personage in Super Smash Bros. Ultimate kan zitten; simpelweg omdat The Joker nu ook aangekondigd is. Daarom is de kans nu groter dan ooit dat we Sora tegenover Mario, Link, Kirby, Ridley en King K. Rool kunnen zien.

Finish Him!
Met de komst van Mortal Kombat 11 naar de Nintendo Switch, lijkt het me een perfect moment om één van de klassieke personages toe te voegen aan de Smash Bros.-reeks. Misschien zelfs met alternatieve kostuums; zo kun je Scorpion toevoegen en omgekleed kan hij dan Sub-Zero vertegenwoordigen. Ken en Ryu zitten al in de game en ik denk dat Scorpion + Sub-Zero mooie tegenhangers zijn. Dat zou dan ook de eerste keer zijn dat de meest iconische fighting games samen zouden komen, iets waar Super Smash Bros. toch om bekendstaat. Dan missen we alleen nog een personage uit Tekken en het vechtfestijn is compleet.

Don’t Come Crying To Me Now.
Een serie die hoge ogen gooide op de Nintendo 3DS was Bravely Default en Bravely Second. De games hebben geen vertegenwoordigers in Super Smash Bros. en dat vinden wij eigenlijk niet geheel terecht. Agnes of Tiz zijn geweldige toevoegingen aan het roster van Ultimate en er is maar weinig creativiteit nodig om een unieke moveset te geven; verschillende wapens, het gebruik van magie of zelfs het iconische Default-systeem als counter. Een Final Smash zou dan het Brave-systeem van de game omarmen en je een vierdubbele aanval laten uitvoeren. Daarbij is de muziek in Bravely Default ontzettend iconisch en zouden we daar graag een Smash-remix van zien. Bovendien zou een nieuwe Bravely-game de Nintendo Switch niet misstaan.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Guacamelee! 2

0

Review Guacamelee! 2

01-01-2019

0

Ness

Screencheat: Unplugged

0

Review Screencheat: Unplugged

27-12-2018

0

Kitty

Reageer als eerste!