Guacamelee! 2

  • Review

  • 1 jan 19 om 15:30

  • Ness

  • 0

Als skeletvijanden een kopje kleiner maken als een kip-luchador je bekend in de oren klinkt, bestaat er een goede kans dat je ooit de metroidvania-game Guacamelee! hebt gespeeld. Dit veelgeprezen indiespelletje heeft na vijf jaar een vervolg gekregen: Guacamelee! 2 voor onder andere de Nintendo Switch. Hoe bevalt dit nieuwste avontuur van de worstelende held Juan?

Mexiverse en Darkest Timeline

Het allereerste wat mij aan Guacamelee! 2 opviel, was dat dit een super grappig spel is. Je begint je avontuur met het bevechten van de eindbaas van het eerste deel (waarna je de achievement “Wait, wasn’t this harder?” krijgt) en daarna zie je hoe Juan een normaal, vredig leventje gaat leiden. Dat vredig leventje blijkt echter niet blijvend te zijn, want jaren later heeft het gehele Mexiverse de gemaskerde luchador nodig. Dit keer moet onze held een gevaar dat zich spreidt over alle verschillende tijdlijnen stoppen en om dat te doen reis je af naar de zogenaamde Darkest Timeline. En het verhaal wordt na deze eerste vijftien minuten alleen nog maar gekker.

Zo’n onnozel verhaal is lang niet het enige wat Guacamelee! 2 zo grappig maakt. Het spel maakt zichzelf constant belachelijk, barst van de geestige dialogen en haalt graag grappen uit met de speler. Deze hilarische humor past gek genoeg ook heel erg goed bij het altijd aanwezige, unieke Mexicaanse stijltje van het spel. En dit alleen al maakt Guacamelee! 2 super leuk om doorheen te spelen!

Lucha!

Humor is lang niet het enige wat deze game te bieden heeft, want Guacamelee! 2 is ook nog eens een steengoede metroidvania. Tijdens je avontuur daal je af naar verschillende dungeons waar je zowel platformuitdagingen als vele gevechten moet overwinnen. Daarbij leer je regelmatig weer een nieuwe krachtige stoot erbij, waardoor je weer nieuwe paden kunt verkennen. En dan zijn er ook nog eens dingen als een skill tree, veel verschillende combo-aanvallen die je kunt uitproberen en een optie om met meerdere mensen tegelijk te spelen. Oh ja, en je kunt veranderen in een kip.

Toch is Guacamelee! 2 geen perfecte metroidvania en dat ligt eigenlijk vooral aan de details. Zo moet je soms, afhankelijk van hoe je dood bent gegaan, bij je laatste savepoint beginnen. Hoewel er veel savepoints zijn in het spel, is het toch wel frustrerend helemaal terug te gaan naar waar je was. Verder kan het bijvoorbeeld ook, vooral in het begin, lastig zijn om verschillende combo’s onder de knie te krijgen. Op een gegeven moment worden al die verschillende aanvallen namelijk een beetje verwarrend. Dit soort kleine irritaties maken het spel niet volmaakt, maar ondanks dat is Guacamelee! 2 voor de rest gewoon een solide metroidvania.

Dos

Guacamelee! 2 is een vervolg op Guacamelee!. Hoewel er een ander spel aan dit avontuur voorafging, kun je deze game prima spelen zonder ook het eerste deel gespeeld te hebben. Dit tweede deel refereert echter wel vaak naar het eerste deel. Als je sommige personages beter wilt leren kennen of sommige grappen wilt kunnen begrijpen, raad ik het je daarom aan eerst het origineel te spelen (dat overigens ook in de eShop van de Nintendo Switch verkrijgbaar is). Voor mensen die het eerste deel al wel hebben gespeeld, biedt het vervolg eigenlijk alleen maar meer van hetzelfde. Gelukkig is dat hetzelfde wel een erg vermakelijk spel!

Conclusie

Guacamelee! 2 is een hilarische metroidvania met een Mexicaans smaakje. Deze game barst van de uitdagende platformgebieden en gevechten met veel verschillende vijanden, dat allemaal verpakt is in een luchtig en vermakelijk avontuur. Als metroidvania is dit spel door wat details helaas niet perfect. Toch is de game steengoed en maken vooral door de kleurrijke Mexicaanse stijl en leuke humor het een uniek spel. Guacamelee! 2 is daarom zonder slag of stoot een mooie aanwinst in je game-collectie!

8

N1-score

  • + Prima metroidvania
  • + Leuke humor
  • + Unieke en kleurrijke Mexicaanse stijl
  • + Je kunt veranderen in een kip
  • - Verschillende aanvallen en combo's kunnen verwarrend zijn
  • - Soms moet je terug bij je savepoint beginnen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. – Poké-muziek

0

Special Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. - Poké-muziek

25-02-2024

0

Robin

Top 10 spellen van 2018

1

Special Top 10 spellen van 2018

02-01-2019

0

Icelos

Header Super Smash Bros Ultimate

0

Special Nederlandse Smasher 'Space' wordt derde op Syndicate 2019 in Utrecht

28-12-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!