N1 Roundtable: Wat vindt de redactie van de februari Nintendo Direct?

  • Special

  • 15 feb 19 om 13:45

  • Erik

  • 0

Nintendo verraste op 13 februari vriend en vijand met haar nieuwe Nintendo Direct. Zelfs hier op de redactie waren we een beetje overdonderd door al die aankondigingen. Nu we er een goed nachtje over hebben kunnen slapen, is het echter tijd om de eindstand op te maken. Waar werden we het meest gelukkig van, misten we ook een titel en tot slot: wat is onze algemene indruk? Laat de Roundtable beginnen!

1. Van welke aankondiging werd je het meest gelukkig?

Quint: De The Legend of Zelda: Link’s Awakening-remake voor de Nintendo Switch, puur omdat het een nieuwe The Legend of Zelda-game is en ik daar toch altijd wel weer plezier aan beleef. Het is echter tegelijkertijd ook mijn grootste teleurstelling, omdat ik nu eenmaal zo gepassioneerd ben als fan. Link’s Awakening DX heb ik al een aantal keer uitgespeeld, het is immers een rasechte klassieker, dus van mij had een wat meer underground The Legend of Zelda-titel voorrang mogen krijgen op remake-gebied (Minish Cap / Oracle of Ages/Seasons bijvoorbeeld). En daarbij vind ik de artstyle maar moeilijk te accepteren….Chibi Link? Me not like.

Ricardo: Astral Chain! Die trailer was voor mij echt het hoogtepunt van de Nintendo Direct, vooral omdat het volledig uit het niets kwam. De snelle actie en de samenwerking tussen de twee personages ziet er veelbelovend uit. Het lijkt erop dat Astral Chain ook een open wereld heeft en ik heb er nu al zin in om die te verkennen. Zeker met de futuristische stijl waarvoor Platinum Games heeft gekozen.

Astral Chain

Patrick: De Nintendo Direct eindigde sterk met een remake van de beste The Legend of Zelda-game ooit gemaakt maar opende nog sterker met de aankondiging van Super Mario Maker 2. Die game biedt zoveel mogelijkheden en een eindeloze bak aan content. Ik kan niet wachten om de gekke creaties die jullie gaan maken weer te spelen!

Paul: Ik kijk het meeste uit naar de The Legend of Zelda: Link’s Awakening-remake gezien ik het origineel nooit zelf in bezit heb gehad, waardoor ik het nooit veel aandacht heb kunnen geven. Als Zelda-fan ben ik dan zeer enthousiast dat Nintendo met een remake komt die tevens een grappige en unieke artstyle heeft. De meningen over de artstyle zijn wat verdeeld, maar ik kan mij ook heugen dat we iets vergelijkbaars hebben meegemaakt in de jaren na de lancering van The Legend of Zelda: The Wind Waker in 2002. Hopelijk krijgen we binnenkort een concrete datum!

Dreon: Oef dat is een lastige vraag, ik werd namelijk gelukkig van bijna alle aankondigingen. Als ik dan per se moet kiezen dan wordt het toch echt The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Op het moment dat ik Link zag worstelen om zijn boot recht te houden, schoot er een gevoel van euforie bij me te binnen. Ik heb het originele deel kapot gespeeld op mijn oude Game Boy. De nieuwe grafische stijl vind ik verrassend leuk en zolang de moeilijkheidsgraad van de game hetzelfde blijft ben ik er van overtuigd dat de nieuwe versie een top-spel wordt.

Dyon: Mijn hart begon toch wel sneller te kloppen bij de uitsmijter op het einde met The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Het gerucht gonst al uit 2017 maar was de laatste tijd niet meer vaak boven water komen drijven en daarom een leuke verrassing. De 2D artstyle ziet er werkelijk fantastisch uit en is ook een goede vertaling van de grafische stijl die op de Game Boy (Color) te zien was. Wat mij betreft mogen ze dit ook meteen doen met de Oracle-series!

Neslihan: Super Mario Maker 2! De originele Super Mario Maker vond ik onwijs leuk, maar ik heb er verschrikkelijk weinig tijd ingestoken. Dus toen de Direct de spits afbeet met de aankondiging van het vervolg, sprong ik bijna een gat in de lucht: zo veel nieuwe features (slopes!) én een release binnen vijf maanden? Ik kan gewoon niet wachten om weer mijn eigen krankzinnige levels in elkaar te knutselen en al die creatieve levels van de rest van de wereld te spelen!

Erik: Zonder twijfel Super Mario Maker 2. Ik uitte een kreetje van vreugde bij deze aankondiging (en dat was maar ten dele omdat ik ‘m correct voorspeld had). Samen met Splatoon, vormde Super Mario Maker toch een lichtpuntje in het verloren Wii U-tijdperk. Oh, wat was het heerlijk om even in de schoenen te kruipen van een spelontwikkelaar en het ene na het andere knotsgekke level eruit te spuien. Na het zien van de eerste trailer, ben ik ervan overtuigd dat Super Mario Maker 2 dit nog eens dunnetjes overdoet!

Super Mario Maker 2
2. Miste je ook een bepaalde titel of feature?

Quint: Ik miste zoveel. Pikmin 4, Pokémon RPG, Animal Crossing, Luigi’s Mansion 3… daar ben ik veel meer benieuwd naar!

Ricardo: Eigenlijk ging ik deze Nintendo Direct in zonder al te grote verwachtingen. Met het idee dat de meeste grote Nintendo-titels pas in de tweede helft van het jaar verschijnen, zien we daar vast pas meer van tijdens de E3. Ik had wel graag de nieuwe Bravely-game van Square Enix gezien, en stiekem een beetje verwacht.

Patrick: Ik had wel de bekendmaking van een nieuw Smash DLC-personage verwacht. Zeker omdat ze nu ook aangekondigd hebben dat Joker vóór het einde van april speelbaar zal zijn. Ik verwacht dan ook dat we nog een mini-direct krijgen waarin de details van de voorjaarsupdate uit de doeken worden gedaan, samen met een nieuw personage. Het kan niet zo zijn dat Joker uitkomt zonder dat we weten welk personage gaat volgen.

Paul: Wat beelden van Animal Crossing of dan eindelijk Pikmin 4 had ik graag willen zien, maar helaas zal ik daar langer op moeten wachten. Ook een Metroid Prime Trilogy had ik graag voorbij zien komen om het gat op te vullen richting Metroid Prime 4. Gelukkig komen er de komende maanden weer genoeg interessante spellen uit om de tijd mee te overbruggen!

Dreon: Ik miste een trailer van Animal Crossing. Door het ontbreken van een trailer kunnen we denk ik concluderen dat het een titel wordt voor de feestdagen of zelfs voor 2020. Verder hoopte ik op SNES-games voor Nintendo Switch Online en dat we eindelijk eens thema’s zouden krijgen. Ik ben mijn kale achtergrond op de Nintendo Switch toch echt zat.

Dyon Het viel mij op dat andere eerder aangekondigde games van Nintendo, zoals Animal Crossing en Luigi’s Mansion 3 niet zijn benoemd. Nintendo’s nieuwe filosofie was om nieuwe games aan te kondigen die op korte termijn eraan zouden komen. Echter lijkt het er nu op dat deze titels op zijn vroegst pas uit gaan komen in het vierde kwartaal van 2019. Aan de andere kant is het fijn om te weten dat er de komende tijd enorm veel toptitels aan zitten te komen met o.a. Yoshi’s, Fire Emblem, Pokémon, Super Mario Maker 2, Zelda, Luigi’s Mansion 3 en Animal Crossing.

Neslihan: Hoewel ik niet per se verwachtte er iets over te zien, hebben we helaas niks te horen gekregen over de titels waar ik dit jaar het meest naar uitkijk: Luigi’s Mansion 3, Animal Crossing en Pokémon. Ook gelekte titels zoals de Pikmin 3-port en de Metroid Prime Trilogy waar ik stiekem wel op aan het wachten was, waren helemaal nergens te bekennen. Ach ja, het is pas februari: hopelijk volgende Direct beter!

Erik: Waar was je nou, Spyro?

Animal Crossing 2019
3. Goed? Slecht? Buitengewoon? Wat is je algemene indruk van de Direct?

Quint: Wel ok. Ik ben niet erg enthousiast, maar ik begrijp dat dit over het algemeen gezien kan worden als een goede Nintendo Direct als je hem vergelijkt met vorige edities. Ik ben tegenwoordig echter een steeds selectievere gamer geworden met steeds minder tijd, dus ik wil alleen de échte klassiekers. Die kwamen zo gauw niet voorbij.

Ricardo: Goed! Ja zeker. Zoals ik al zei, de plotselinge aankondiging van Astral Chain was echt een hoogtepuntje, maar ook de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening maakt me blij, aangezien ik het origineel nooit heb gespeeld. Een hoop leuke titels en wat informatie over een aantal games waar ik naar uitkijk, zoals Fire Emblem, dat is altijd goed!

Patrick: Gewoon prima! Super Mario Maker 2, Link’s Awakening, Dragon Quest XI, Oninaki, Bloodstained: Ritual of the Night en Deltarune. Wat wil je nog meer? Oh en een Fire Emblem-crossover met Persona… wait what? We hadden Tokyo Mirage Sessions #FE toch al?

Paul: Ik vond het een goede direct met lekker veel verschillende titels. Naast de first party-games die goed uitgesmeerd waren over de duur van de Direct, zagen we ontzettend veel aankondigingen en gameplaybeelden. Beginnen met een populaire Mario-titel en eindigen met een Zelda-remake was ook zeker geen verkeerde zet. Dit stemt mij positief voor de volgende Nintendo Direct!

Dreon: De Nintendo Direct heeft mij op een positieve manier verrast. Ook mijn lokale gameshop was blij met de Nintendo Direct want deze stond klaar om al mijn pre-orders met open armen te ontvangen. Ik heb zin om Super Mario Maker 2 te spelen, Rune Factory 4 Special lijkt me geweldig en ook Astral Chain ziet er heel stoer uit.

Dyon: Ik vond dat er een verrassend aantal nieuwe first party-titels werden aangekondigd en dat was een sterke zet tijdens deze Nintendo Direct. Er zat voor ieder wat wils in de Direct en ik vond hem daardoor verrassend goed. Die andere titels die we gemist hebben, die zien we wel tijdens de E3, waar ik nu toch wel een enorme lading aan speelbare titels verwacht.

Neslihan: Ik vond dat de Direct super begon én eindigde met Super Mario Maker 2 en The Legend of Zelda: Link’s Awakening: twee games waar ik nu echt naar uitkijk. Echter, veel van de andere games deden mij eerlijk gezegd niet zo heel veel, aangezien ik niet echt een groot RPG-fan ben. Ondanks dat zaten er wel een paar spellen bij die mij stiekem wel leuk lijken. Alles bij elkaar opgeteld, vond ik het wel een prima Direct, al was het niet altijd iets voor mij.

Erik: Deze Nintendo Direct was precies wat wij als fans nodig hadden. Hij was onverwacht, zat tjokvol met toffe aankondigingen en liet vooral 2019 er voor de Nintendo Switch een stuk rooskleuriger uitzien. Het zat ‘m vooral in de verrassende titels die hem voor mij heel tof maakte: de aankondiging van Rune Factory, Oninaki – de nieuwe RPG van Square – én een heel bijzonder ogend project van Platinum Games. Zelfs Nintendo Switch Online-abonnees kregen een (bijzonder tof, trouwens!) cadeautje met Tetris 99. Oh en Final Fantasy IX, een van de allerbeste rollenspellen ooit gemaakt, is nu uit. Genieten!

Link's Awakening

En nu jij!
Wat vind jij van de Nintendo Direct? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

0

Review Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

29-02-2024

1

Dennis

Yoshi’s Crafted World

0

Preview Yoshi's Crafted World

18-02-2019

0

Ness

5 voorspellingen voor de aankomende Nintendo Direct

0

Special 5 voorspellingen voor de aankomende Nintendo Direct

12-02-2019

0

Erik

Reageer als eerste!