5 voorspellingen voor de aankomende Nintendo Direct

  • Special

  • 12 feb 19 om 09:50

  • Erik

  • 0

Morgen is het eindelijk weer zover: een nieuwe Nintendo Direct! Het werd ook wel eens tijd, met een 2019 dat nog nagenoeg volledig in schaduwen is gehuld. Maar wat zou Nintendo ons toch laten zien? Ik wierp een allesziende blik in de glazen bol en het recente nieuws, en doe een aantal voorspellingen. Iedereen aan boord van de hypetrain!

1. Sakurai toont een knaller van een Smash DLC-personage

Met Joker is de toon gezet. Werkelijk niemand zag het hoofdpersonage uit Persona 5 aankomen – temeer omdat dit spel (nog) niet op de Nintendo Switch is verschenen. Reggie Fils-Aime zei het al: “Joker is typerend voor de aanpak die Sakurai en zijn team hebben met de DLC.” Dit betekent dat werkelijk alle (game-)deuren open staan. En ik vermoed dat er in de komende Direct al een knaller door deze deur gaat. Wie? Ik zet mijn geld in op een personage van Ubisoft of Square Enix. Rayman zou een logische keus zijn, maar het zou me niets verbazen als we Ezio uit Assassins Creed ineens zijn dolk zien trekken. Wat betreft Square: durf ik net als Mink Kingdom Hearts’ Sora te zeggen? Het zou zomaar kunnen. Vergeet niet: alles is mogelijk in Super Smash Bros. Ultimate.

2. Spyro Reiginited Trilogy komt naar de Nintendo Switch

Spyro is de eerste gamefranchise waar ik als klein Erikje ooit echt fan van was (sorry, Mario en Zelda). Spyro 2: Gateway to Glimmer en Spyro: Year of the Dragon heb ik echt helemaal kapot gespeeld op mijn oude PlayStation. Mijn gamershart loopt nog steeds over van vreugde nu ik die nostalgische herinneringen op mijn PlayStation 4 kan herbeleven. De tijd is nu echter rijp voor de aankondiging van de Nintendo Switch-versie. Al in de zomer van 2018 stond de titel per ongeluk op de website van Nintendo UK én die van Reignited Trilogy zelf (echt waar!). Nu GameStop op 10 februari ook nog eens een duitje in het zakje deed, kan het haast niet missen: Spyro Reignited Trilogy steelt de show tijdens de Direct!

3. Square Enix doet Bravely the Third uit de doeken

Kennen jullie de intro van Bravely Default nog? Je moest een speciaal AR-kaartje van de Nintendo 3DS op de tafel leggen om het spel ‘te starten’. Ongelofelijk bijzonder. Ook het avontuur dat daarna volgde, was magistraal – en bracht het klassieke turn based-gevechtssysteem eindelijk naar een modern niveau. Het schept hoge verwachtingen voor het nieuwste deel in de franchise, dat afgelopen maand officieel is onthuld. Waarom ik voorspel dat deze tijdens de aankomende Direct wordt getoond? Geen idee. Na Octopath Traveler voelt het gewoon rijp voor Square Enix haar volgende stap. Ik kan nu al niet wachten wat ze met de unieke mogelijkheden van de Nintendo Switch gaan doen!

4. Nintendo Switch Online krijgt SNES Classics

Laten we eerlijk zijn: op dit moment stelt Nintendo Switch Online ietwat teleur. Mijn voornaamste pijnpunt was destijds het gebrek aan aantrekkingskracht. Hier is sindsdien ook nog eens de uiterst matige online-ervaring in Super Smash Bros. Ultimate bijgekomen (foei, Nintendo!). De service heeft dringend een nieuwe impuls nodig. Gelukkig was er vorige maand goed nieuws: dataminers hebben data voor maar liefst 22 SNES-spellen gevonden. Precies wat het nodig heeft! Dat niet alleen: er zijn vier emulators gevonden om deze software te ehm… emuleren. Als de gegevens zich al in de service bevinden, laat een aankondiging ongetwijfeld niet lang meer op zich wachten! Toch Nintendo?

5. Nintendo komt eindelijk met Super Mario Maker 2

Tjongejonge, Super Mario Maker. Kun jij geloven dat het alweer bijna vier jaar geleden is dat deze titel uitkwam? Niet alleen was dit een uiterst kundig staaltje bouwplezier, het was een gigantische hit op streamingmedia als YouTube en Twitch. En dat op een console die amper wist te verkopen. Moet je nagaan als dit op de Nintendo Switch verschijnt! Waarom ik denk dat we ‘m tijdens de volgende Direct zien? Nintendo heeft in ieder geval nog twee in schaduwen gehulde games voor de Nintendo Switch in petto voor 2019. “Fans zouden verrukt zijn” van de een, terwijl de ander perfect past bij het online programma. Super Mario Maker 2 past perfect in beide straatjes. Vergeten jullie alleen niet een speciale stylus om het knutselen wat gemakkelijker te maken, Nintendo?

Wat wil jij graag zien?
De Nintendo Direct gaat ongetwijfeld echter bomvol aankondigingen zitten! Zo heerst er ook hevige speculatie over Assassins Creed III voor de Nintendo Switch en zweren leakers hoog en laag bij een onthulling van Metroid Prime Trilogy. Wat wil jij graag zien in de Nintendo Direct? Laat het weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

N1 Roundtable: Wat vindt de redactie van de februari Nintendo Direct?

0

Special N1 Roundtable: Wat vindt de redactie van de februari Nintendo Direct?

15-02-2019

0

Erik

My time at Portia

0

Special 10 meest geanticipeerde games voor 2019

10-02-2019

0

Redactie

Reageer als eerste!