Kimishima over heden, verleden, en toekomst: februari 2018

Nintendo heeft de financiële resultaten uit de doeken gedaan, wat voor CEO Tatsumi Kimishima aanleiding is om het één en ander te delen over Nintendo’s toekomst. Afgelopen oktober leverde dit nog erg interessante cijfers en statistieken op. Dit maal spreekt Kimishima wederom over de Nintendo Switch, over mobile en over de Nintendo 3DS!

De Nintendo Switch

Dat de Nintendo Switch-systemen als zoete broodjes over de toonbanken vliegen, zal niemand meer verbazen. De console bestaat nog geen jaar en heeft de Wii U-verkopen al ingehaald! Vooral afgelopen feestdagen stegen de verkoopcijfers van de Nintendo Switch aanzienlijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat de hardwareverkopen in Noord-Amerika nu relatief de Wii-verkopen hebben ingehaald. In Europa en Japan lopen ze ongeveer gelijk met die van de Wii.

De Nintendo Switch-software

Zoals we gisteren ook zagen, hebben drie Nintendo Switch-titels inmiddels méér dan zes miljoen exemplaren verkocht. The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft 6 miljoen exemplaren verkocht, Mario Kart 8 Deluxe 6,5 miljoen en Super Mario Odyssey zelfs meer dan 7,5 miljoen. Deze zogenoemde ‘attach rates’ liggen behoorlijke hoger dan die voor de Wii lagen. Dit indiceert dat Nintendo nu beter presteert wat betreft softwareverkoop. Wat betreft nieuwe software van Nintendo zelf, zal het eerste halfjaar van 2018 bestaan uit Bayonetta + Bayonetta 2, Kirby: Star Allies, Nintendo Labo, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Mario Tennis Aces en Yoshi. Over Nintendo Labo gesproken: volgens Kimishima zijn de meeste reacties positief geweest. De reacties na hands-on-momenten waren zelfs nóg positiever.

De Nintendo 3DS

2018: het jaar dat de Nintendo 3DS dan toch echt plaats maakt voor de Nintendo Switch? Niet als het aan Nintendo zelf ligt. In Europa en Noord-Amerika verkocht de Nintendo 3DS in 2017 beter dan in 2015, met name de first-party software deed het goed. De Nintendo 3DS-lijn zal dan ook blijven voortbestaan in 2018. Volgens Kimishima maakt de lage aanschafwaarde de Nintendo 3DS-lijn een cruciaal onderdeel in Nintendo’s hardware-aanbod. Nintendo zal de handhelds blijven promoten in de nabije toekomst.

Mobile

Nintendo wil niet alleen geld verdienen met mobiele software, maar ook smart-devices gebruiken om het aantal Nintendo-spelers te maximaliseren. Dit lijkt te lukken als we naar de genderverdeling van Animal Crossing: Pocket Camp-spelers kijken. Vorig jaar deelde Kimishima nog dat 86% van de Nintendo Switch-eigenaren man was. Echter blijkt dat van de Animal Crossing: Pocket Camp-spelers minder dan 25% man is; en dat meer dan 75% dus vrouw is. Ook Fire Emblem Heroes en Super Mario Run blijven een goed aantal actieve gebruikers houden. Daarnaast zal het nieuw aangekondigde Mario Kart Tour een belangrijke mobiele release worden voor Nintendo.

Overig

Kimishima laat tevens weten dat we spoedig aan de slag kunnen met Nintendo Switch Online: in september moet deze dienst lanceren. De verkoopcijfers van de SNES Classic Edition verbazen Kimishima bovendien in positieve zin. Volgens hem betekent dit dat Nintendo er goed aan zal doen om de productie van de NES Classic Edition voort te zetten. Tot slot gaat Nintendo samenwerken met Illumination (de makers van Minions en Despicable Me) aan een Super Mario-film. Deze film zal uitgegeven worden door Universal Pictures.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Darkest Dungeon

0

Review Darkest Dungeon

02-02-2018

0

Paul

Gunhouse

0

Review Gunhouse

01-02-2018

0

Ness

Reageer als eerste!