Joy-Con-reparatie bij Nintendo - Het proces

  • Special

  • 31 jan 21 om 13:00

  • Kitty

  • 0

Sinds 2019 is met enige regelmaat in het nieuws (zelfs afgelopen week nog) dat er weer problemen en rechtszaken zijn vanwege de slechte werking van de Joy-Con. Hoe het reparatieproces ondertussen in zijn werk gaat en of het kosten met zich meebrengt, dat is niet echt duidelijk. Omdat voor mij zelfs Animal Crossing wat onspeelbaar begon te worden vanwege de drift, heb ik me er eens aan gewaagd.

Stap 1. Dien je reparatieverzoek in bij Nintendo

Via de website van Nintendo dien je een verzoek voor een reparatie in. Het lijkt niet mogelijk om meerdere accessoires in één keer in te dienen. Ik diende een verzoek in voor één Joy-Con. Hoewel er wel nog wordt gevraagd om de precieze aankoopdatum, kun je dit vak gewoon oningevuld laten. Ik heb geen origineel aankoopbewijs meer, dus dat deed ik dan ook. Na voltooiing verscheen op mijn scherm een bericht dat ik binnen een uur een mail zou krijgen met verdere instructies.

Stap 2. Verzend je pakket met DHL

Ik kreeg inderdaad verdere instructies toegestuurd. Ik moest mijn Joy-Con verpakken in een neutrale doos, en kon een verzendlabel printen om erop te plakken. Vervolgens kon ik een telefonische afspraak maken met DHL om het pakket op te laten halen. Ik belde DHL, die mij vroegen of ik echt een ophaalafspraak wilde of het pakket wilde afgeven. Afgeven leek me eigenlijk wel makkelijker, dus dat deed ik. Wat me niet erbij was verteld, is dat het een Express-pakket is met buitenlandse bestemming. Deze kunnen niet bij elk DHL-punt worden ingeleverd. Wil je dus ook zelf je pakket(jes) afgeven, zorg dan ervoor dat je bij het juiste DHL-punt bent. Voor mij lag het dichtbijzijnste Express-punt op 7 km afstand van mijn huis. Op dinsdag 12 januari heb ik mijn pakket verzonden.

Stap 3. Nintendo repareert je Joy-Con, ook zonder origineel aankoopbewijs

De dag erna kreeg ik een ontvangstbevestiging van Nintendo. Later die dag krijg ik per mail het verzoek om het aankoopbewijs te sturen. Die heb ik niet meer, wat ik dan ook heb laten weten. Na een paar dagen radiostilte kreeg ik op maandag 18 januari een mail dat mijn reparatie in behandeling is genomen. Hierna hoorde ik niets meer, tot ik op op 21 januari een sms kreeg met de mededeling dat DHL mijn Joy-Con kwam bezorgen en dat een handtekening vereist was. Je kunt wel zelf je reparatiestatus checken op de website van Nintendo.

4. Krijg je Joy-Con terug (en kalibreer hem)

Op 22 januari kwam mijn Joy-Con terug. Volgens bijgevoegd briefje waren de control stick en de batterij vervangen. Even testen en… hij deed het nog slechter dan voor de reparatie! Ik stuurde een bericht naar de Nintendo klantenservice (deze optie is ook echt te moeilijk te vinden op de website). Later die dag wist mede-redactielid Martijn me te vertellen dat de nieuwe Joy-Con nog even gekalibreerd moest worden. Dit kan via System Settings > Controllers and Sensors > Calibrate Control Sticks. Je kunt hier je control stick kalibreren of met een druk op de Y-knop herstellen naar fabrieksinstellingen. Dat deed ik, en hij werkte perfect! Overigens kreeg ik vijf dagen later een antwoord van Nintendo met de mededeling dat ik mijn Joy-Con opnieuw op kon sturen. Niet handig dus.

Eind goed, bijna al goed

Al met al ben ik mijn Joy-Con tien dagen kwijt geweest. Hij is gerepareerd, dus daar ben ik tevreden mee. De communicatie vanuit Nintendo rondom het hele gebeuren laat wel nog echt te wensen over. Wel handig om te weten: er zijn geen kosten in rekening gebracht, ook al had ik geen aankoopbewijs. Tijd om mijn andere drie slecht werkende Joy-Con op te sturen!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

5 vergeten Nintendo-franchises (en of we ze ooit terug zien)

1

Special 5 vergeten Nintendo-franchises (en of we ze ooit terug zien)

02-02-2021

2

Erik

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition

0

Review Scott Pilgrim vs. The World: The Game - Complete Edition

31-01-2021

0

Daan

Reageer als eerste!