Hoe sterk is Steve in Smash Bros. Ultimate?

  • Special

  • 19 okt 20 om 13:38

  • Mitch

  • 0

Hij is er in al zijn blokkerige glorie: Minecraft Steve! Inmiddels heb ik aardig wat potjes met deze vreemde snuiter geknokt en leek het me leuk om mijn oordeel als competitieve Smash-speler met jullie te delen. Kan dit DLC-pesonage een beetje meekomen met de rest van de cast?

Niet in een hokje te plaatsen
Als je denkt dat het uiterlijk van Steve al vreemd is, dan heb je zijn moves nog niet gezien. De beste man kan een doos dynamiet neerleggen, mijnkarretjes toveren vanuit het niets en zelfs heet magma (of was het lava) uit de aarde doen rijzen. Een karakter-archetype aan Steve toewijzen is dus best lastig. Hij kan krankzinnig veel damage eruit gooien met combo’s, maar tegelijkertijd is hij vrij traag en hebben de meeste van zijn aanvallen maar een kort bereik. Steve laat zich niet in een hokje plaatsen.

Bouwen aan een overwinning
De meest spraakmakende feature die Steve naar Smash Brothers brengt is het minen. Overal kan Steve met dank aan zijn pikhouweel materialen uit de grond halen. Die kun je vervolgens gebruiken om je wapens te upgraden en blokjes te plaatsen, maar ook om het eerdergenoemde mijnkarretje op te roepen dat op je tegenstander(s) af dendert. Je moet als Steve-speler dus constant je resources in de gaten houden, maar de potentiële beloning hiervoor is hoog.

Twitter combo’s….maar dan écht
Sociale media stroomden de afgelopen dagen vol met de bizarre ongein die je met Steve kunt uithalen, die sommige personages ronduit verwoest. Zo komen zware personages als Donkey Kong na één jab al een in een combostring terecht van ruim 60%, dankzij Steve’s snelle normale aanvallen met uitstekende frame data. Of denk aan personages als Pac Man en Sonic, die volledig geblokeerd worden door een rijtje goed geplaatste blokken als ze vanaf een laag punt terug op de stage proberen te komen.

De anti-Steve’s
Steve is wat mij betreft een goed ontworpen personage en dus heeft het blokkerige mannetje ook zo zijn nadelen. Zo is hij sterk afhankelijk van het minen van materialen. Materialen minen kost tijd, waarin je weer kwetsbaar bent voor aanvallen. Steve komt dus al vrij snel in de problemen tegenover snelle rushdown-personages als Captain Falcon, die binnen twee seconden voor zijn neus staan. Ook agressieve zoners, zoals Young Link, kunnen Steve vanaf een afstand bestoken met snelle projectielen. Snelle projectielen waar Steve zelf geen antwoord op heeft.

Conclusie
Het is bijzonder knap dat Sakurai en zijn team een personage hebben ontworpen dat met geen enkele van de andere 70+ vechtersbazen te vergelijken is. Met name het mijnkarretje, het bouwen van blokken en het minen zijn erg leuk om mee kloten in casual potjes. Competitieve spelers zijn over een jaar waarschijnlijk nog aan het experimenteren met de bijna eindeloze hoeveelheid mogelijkheden die dit character biedt. Op basis van wat we nu weten, is Steve vooral een goede counterpick-character met de potentie om alleen maar beter te worden. Ik ben nooit de grootste Minecraft-fan geweest, maar Steve is een unieke en geslaagde DLC-toevoeging aan het rooster.

6.5

N1-score

  • + Geweldige, over-the-top bazen
  • + Tof verhaal en personages
  • + Super art direction
  • - Ongepolijste, frustrerende gameplay

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

Seizoen 2 Aflevering 34 – Is Nintendo lui of zijn fans juist te kritisch?

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 34 - Is Nintendo lui of zijn fans juist te kritisch?

20-10-2020

0

Dreon

Prinny 1•2: Exploded and Reloaded – pinguïns met een kort lontje

0

Review Prinny 1•2: Exploded and Reloaded – pinguïns met een kort lontje

17-10-2020

0

Ness

Reageer als eerste!