Fan Friday: Tabletop-Pokémon in Viridian City

  • Special

  • 8 dec 23 om 00:00

  • Rik

  • 0

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! We kennen Pokémon natuurlijk al als videogame, kaartspel, anime-serie en mobiel fenomeen, maar Pikachu en zijn vrienden bestonden nog niet als tabletop-variant. Daar moest verandering in komen volgens het creatieve team achter deze Fan Friday!

De Australische Youtuber Jazza is een creatieve duizendpoot die inmiddels een hele eigen studio heeft opgericht om zijn arty party-community van de tofste creatieve projecten te blijven voorzien. Inmiddels is dat goed voor zo’n 6,5 miljoen abonnees en een aantal spin-off kanalen. Voor hun nieuwste tabletop-campagne keren de creatieve nerds van Jazza Studios terug naar hun jeugd en hebben ze Viridian City uit de Kanto-regio nagebouwd. Hier kunnen ze straks hun eigen Pokémon-avonturen beleven in Dungeons and Dragons-stijl. Wil je zelf ook zo’n Pokémon tabletop-spel beginnen? Dan laat Jazza je zien hoe zij de Game Boy-look getrouw wisten te vertalen naar een (speelbare) game-tafel:

Benieuwd naar de Tabletop-campagne? Op het kanaal van Tabletop Time Roleplay kun je de eerste aflevering vinden (Engelstalig). Viridian City komt hier (nog) niet in voor, maar de tweede kleinere strandlocatie (inclusief de bomen uit het Viridian City-project) uit de video wel.

Zou jij ook mee willen doen aan een tabletop-Pokémon campagne? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Monster Hunter: de weg naar Nintendo

3

Special Monster Hunter: de weg naar Nintendo

08-12-2023

9

Robin

antquipment nominatie new qr dutch stream awards

0

Nieuws Nintendo-streamer AntQuipment in de finale van Dutch Stream Awards

07-12-2023

5

Mitch

Reageer als eerste!